سفارش تبلیغ
صبا ویژن
روایت گر حدیث ما که بدان دلهای شیعیان ما را استوار می دارد، از هزارعابد برتر است . [امام صادق علیه السلام]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:23 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تجربیات آموزشی با word دارای 85 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تجربیات آموزشی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

چکیده6
چگونگی اجرای راههای جدید در حل مشکل درس ریاضی9
بیش فعالی ADHD11
طرز برخود معلم با دانش آموز بیش فعال 12
دانش آموزان دیر آموز ومشکلات آنان 16
دانش آموز دیر آموز ورویکردهای جدید نظام آموزش وپرورش 22
اصول کلی دانش آموزان دیر اموز23
راهبردهای آموزشی برای معلمان دانش آموز دیر آموز 24
پیشنهاد به خانواده های دانش آموزان دیر آموز 26
اختلالات یادگیری در دانش آموزان 27
تعریف اختلالات یادگیری 27
مشخصه اولیه ناتوانی در یادگیری 27
طبقه بندی اختلالات یادگیری در دانش آموزان28
تاثیر عوامل محیطی  در تشدید اختلالات یادگیری 31
1-تجربه ناکامی یادگیری دردوران اولیه زندگی کودک 31
2- مشکلات رفتاری 32
3- اختلافات فرهنگی وزبانی 32
4-سوء تغذیه 32
5- ضعف آموزشی یافقدان موقعیت های مناسب آموزشی32
نقش مواد ووسایل کمک آموزشی در تدریس 33
مزایای استفاده از وسایل کمک آموزشی 33
اهداف دوره های مختلف آموزشی 34
اهداف غایی دوره های مختلف آموزش35
دوره ی پیش دبستان 35
دوره ی دبستان 35
ویژگی های معلم موثر 36
شاخصیت معلم36
شاخص های شخصیت معلم 36
مدیریت وساماندهی کلاس37
سازماندهی آموزشی وجهت دهی به آن 37
ع:اجرای آموزشی 38
4- نظارت برپیشرفت وتوان بالقوه دانش آموزان38
نکاتی  که باید توسط پدر ومادردر منزل مراعات شود 38
اهمیت تکلیف40
رهنمودهایی جهت تغییر رفتارهای ناپسند دانش آموزان40
رهنمودهایی در زمینه رفتار معلم در کلاس41
طرز برخورد معلمان با چند نوع از رفتارهای نامطلوب دانش آموزان 42
برخورد با پرحرفی 42
بازیگوشی وجابه جایی 42
خود نمایی وایجاد سر وصدا 43
خرد کردن کاغذ وریختن در کلاس 43
محیط وفضای کلاس44
اختلالات املایی وراهکارها 45
شیوه های پیشنهادی در تدریس املا49
20راهبرد عملی جهت تقویت درس املافارسی دانش آموزان 54
علل ضعف دانش آموزان در درس دیکته 55
روش های تدریس آموزشی املا57
1-روش آزمون –مطالعه –آزمون57
2-روش مطالعه وآزمون58
3-روش نمایش58
4- روش تصحیح انفرادی 59
5- روش چند حسی 59
آشنا کردن دانش آموزان با متن املا60
هنگام قرائت املاءباید به نکات زیر توجه شود 60
اصول ومبانی املاء61
نکات برجسته روش آموزش املای فارسی 63
معیارهای ارزشیابی64
راههای پیشنهادی برای تقویت املای دانش آموزان 65
روش های موثر در کاهش اختلالات املایی 66
نتیجه گیری 67
پیشنهادات68
منابع 70
 

چکیده
هدف و رسالت تعلیم و تربیت انسان سازی است باید دید که این وظیفه را چه نهادها و افرادی به عهده دارند. البته انسان آموختن را از هنگام تولد آغاز می کند و در طول زندگی آن را ادامه می دهد. بخشی از آموختنیها به صورت غیر عمدی و یا تصادفی در خانواده و جامعه صورت می گیرد و بخش دیگر به نهادها و موسسات رسمی از قبیل مدرسه و انجمن ها سپرده می شود در این میان مدرسه بیشترین سهم را بر عهده دارد و سرانجام این مسئولیت خطیر به عهده معلمین واگذار می گردد و آنها هستند که باید بتوانند دانش آموزان را به درستی تربیت کنند و آنان را برای کار و شرکت در اجتماع آماده سازند. در میان مجموعه فعالیتهایی که برای تعلیم و تربیت دانش آموزان انجام می شود بیشترین سهم به تدریس معلم در کلاس درس اختصاص می یابد. تدریس را می توان به فعالیتهای دو جانبه ای که بین معلم و شاگردان جریان دارد و هدفش یادگیری است تعریف کرد. این فعالیت چنان چه منتج به یادگیری شود برای شاگرد موثر و مفید خواهد بود. بنا به تعریف هر فعالیتی با قصد و عمد همراه است قصد معلم در امر تدریس این است که شاگردان چیزی یاد بگیرند. همچنین تدریس یک متقابل بین شاگردان و معلم است کنش متقابل یعنی اینکه معلم بر شاگردان اثر می گذارد و برعکس شاگردان هم فعالیت او را تحت تاثیر قرار می دهند. البته این اثر متقابل ممکن است بصورت غیر مستقیم باشد. برای اینکه تاثیر معلم به هنگام تدریس و سایر فعالیتهای تربیتی بر شاگردان بیشتر شود باید دو عامل تسلط باشد یکی نحوه صحیح ارائه درس و دیگری به موضوعی که می خواهد تدریس کند. از آنجایی که معلم با روح و روان و احساسات افراد سر و کار دارد چنانچه به درستی عمل نکند زیانهای جبران ناپذیری بر جای می گذارد. همانطور که وقتی قسمتی از بدن می سوزد و یا زخم می شود اثر آن ممکن است تا پایان عمر هم باقی بماند تاثیر نابجا بر روح کودکان نیز همین اثر را دارد و احتمال می رود تا پایان عمر دهد. بنابراین تنها راه چاره در این است که معلم در تمام زمینه هایی که به شغل معلمی مربوط می شود اطلاعات صحیح و مفید کسب کند.

 

مقدمه
تجربه ی طولانی تدریس من و سایرهمکاران در مقطع ابتدایی نشانگر آن است که هر ساله تعدادی از دانش آموزان نه تنها به اهداف کلی درس ریاضی دست نمی یابند بلکه در یادگیری بیشتر مباحث درس ریاضی نیز با مشکل روبرو هستند .کلاسی که من در آن مشغول به تدریس می باشم نیز ازاین قاعده مستثنی نبوده ودانش آموزان این کلاس نیزدر یادگیری مفاهیم ریاضی مشکل دارند.به گفته ی مدیر مدرسه که دارای سابقه مدیریت چند ساله دراین آموزشگاه می باشددیگر دانش آموزان سال های گذشته و دوره های بالاتر نیز از نظر یادگیری ریاضی دچار مشکل بوده و هستند . به همین جهت تصمیم گرفتم در صورت امکان راه حلی برای رفع مشکل بیابم .
 مساله عدم علاقه مندی دانش آموزان به درس ریاضی را با جمعی از همکاران با سابقه در میان گذاشته و با هم به بحث و گفتگو پرداختیم .همه ی همکاران با علاقه ی بسیار در بحث شرکت کردند و نظرات مفیدی ارایه نمودند. با یکی از اساتید صاحب نظر شهرمان نیز موضوع را در میان گذاشتم ایشان مشتاقانه مطالب نوشته شده را مطالعه و نظر خود را بیان نمودند .با مراجعه به کتاب ها و نشریات گوناگون هم به مطالب جالب و قابل توجه در این زمینه دست یافتم پس از گفتگو های بسیار در زمینه ی علل ضعف و مشکلات یادگیری تعدادی از دانش آموزان در درس ریاضی مطالب جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت مشکلاتی که در این باره وجود داشت ،نظیر روش تدریس معلم ،تفاوت های فردی دانش آموزان ،مسائل کمک آموزشی ،محیط فیزیکی کلاس و ... فهرست گردید .
یکی دیگر از این موارد این است که  معلمین ما معمولا در کلاس درس متکلم وحده هستند و درس ریاضی که مخصوصا در پایه دوم ابتدایی  بایدبه دانش آموز فرصت فکر کردن در مورد مسئله را بدهیم از دانش آموز بخواهیم تا برای موضوع خودش مثال هایی را بزند در مورد آن تجزیه وتحلیلی داشته باشد ونیز روشهای  تشریحی،تشبیهی، ،تجربه و مشاهده های عینی ،استفاده از مدل و کاوشگری و...) تدریس شود به روش زبانی و قاعده گویی محدود شده است .
-معلم آن طور که باید آموزش لازم را ندیده به طور مثال با اصول یادگیری آشنا نیست که بتواند از آن در امر تدریس بهره گیرد .
-وسایل کمک آموزشی که نقش مهمی در ارائه مفهوم ریاضی دارند به حد کافی در اختیار معلم و دانش آموز نیست .
-تراکم بیش از حد جمعیت در کلاس
در طول تدریس دانش آموزی داشتم که در درس ریاضی ضعیف بودونیز پدری ضمن بازدید از کلاس دخترش اظهار نظر کرده بود:. من به عنوان پدری که از کلاس درس فرزندش دیدار می کند در صندلی آخر یک کلاس درس ریاضی نشسته بودم .ناگهان وضعیت کاملا مبهم به نظر رسید درآن جا بیست موجود فوق العاده با ارزش وجود داشتند معلم کلاس تقریبا بر خلاف تمامی آنچه که ما درباره یادگیری می دانیم عمل کرد .

قابل ذکر است که معمول ترین روش یادگیری روش سخنرانی است و در این روش هر سه اصل بالا زیر پا گذاشته می شود .در زمان حال و در بعضی از مدارس فعلی ما نیز غالبا از کودکان مدارس ابتدایی خواسته می شود به جای یادگیری مفاهیم ریاضی از طریق بررسی ماهیت اعداد و نیز تفهیم مفاهیم به کمک معلم مجموعه های تازه ،لغات و اعمال ریاضی جدید را به ذهن بسپارند .در امر تدریس هر مفهوم درس ریاضی سیر تفکر دانش آموز را نیز باید مدنظر قرار داد که مراحل آن به شرح زیر می باشد:

آمادگی : در این مرحله از تدریس معلم می کوشد اولا" رغبت دانش آموزان را نسبت به موضوع درس برانگیزد ،ثانیا هدف درس را روشن نماید ،ثالثا معلومات فبلی دانش آموزان را بررسی کرده و مطالب جدید را بر پایه معلومات قبلی او تدریس کند .
 
عرضه :معلم درس تازه را عرضه می کند و به اصطلاح موضوع جدید را با توجه به هدف هایی که پیش بینی کرده است به دانش آموزان تدریس می کند .
 
مقایسه : ارتباط بین معلومات قبلی و درس برقرار و مقایسه به عمل می آید و در این مقایسه است که به اصول کلی دست پیدا می کنند در تدریس ریاضیات معلم در این مرحله به قاعده دست پیدا می کند و تعاریف را به دست می آورد .
 
تعمیم : نتایج به دست آمده در مرحله سوم که در ریاضی قاعده گفته می شود در مواقع مقتضی و همانند ،تعمیم داده می شود .کاربرد و تطبیق: مانند حل مسائل ریاضی بعد از یادگرفتن قاعده روابط ریاضی. در این جا لازم است به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که روش های شهودی و فعال ، از جمله روش های جدید تدریس ریاضیات ابتدایی هستند که در چند سال اخیر بر اثر تحولات به وجود آمده در علم و هم چنین پیشرفت های روان شناسی و تعلیم و تربیت به وجود آمده و در کشورهای پیشرفته جهان در زمینه تدریس ریاضیات مورد استفاده قرار گرفته اند. طرفداران روش شهودی عقیده دارند سهم عمده یادگیری به خصوص در مورد انسان از طریق بینش انجام می گیرد . در این روش وسایل کمک آموزشی نقش مهمی در تدریس پیدا می کنند و معلم مراحل درس را طوری تنظیم و ارایه می کند که دانش آموزان با مشاهده مراحل به هم پیوسته کار آموزش پی به حل مسئله می برند که منجر به یادگیری مفاهیم درس می شود .در روش فعال دانش آموزان با تلاش خود و با راهنمایی معلم به اهداف آموزشی نایل می گردند .

 

منابع و ماخذ
1- صفوی امان الله - کلیات روشها و فنون تدریس – دفتر برنامه ریزی و تألیف کتب درسی 1377
2- فردانش هاشم - مبانی نظری تکنولوژی آموزشی انتشارات سمت تهران – سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها 1385
3- رووف علی - آنچه یاد می دهیم آنچه یاد می گیریم – تهران- انتشارات مدرسه 1387
4- محمد امینی (ترجمه)- دبلیو آندرسون لورین - افزایش اثر بخشی معلمان در فرآیند تدریس - تهران- انتشارات مدرسه 1384
5- بدری مقدم - کاربرد روانشناسی در آموزشگاه (روانشناسی آموزشگاهی) – تهران انتشارات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران 1381
6- احمد آیی (طالاری زاده) آرزو - پرورش توانایی های ذهنی و رفع اختلالات یادگیری – تهران انتشارات مبنا 1387
7- سبحان نژاد مهدی - شهائی بهنام  یوزباشی علیرضا - سازمان یادگیرنده – تهران اتشرات یسطرون 1385
8- سیف علی اکبر - روانشناسی پرورش روانشناسی یادگیری و آموزش – تهران انتشارات آگاه- 1379
9- حائری زاده خیریه بیگم - محمد حسین لیلی - ترجمه و تالیف - ویژگی های معلم موثر – تهران – نشر قطره – موسسه ی منظومه ی خرد 1386

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ