سفارش تبلیغ
صبا ویژن
امام صادق علیه السلام این دعا را به من داد : «سپاس خدایی را که صاحب حمد است و شایسته و نهایت [عبدالرحمان بن سیابه]
 
یکشنبه 95 مرداد 31 , ساعت 4:49 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله تاریخ چیست با word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله تاریخ چیست با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تاریخ چیست با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله تاریخ چیست با word :

تاریخ چیست

تاریخ عبارت است از سرگذشت یا سلسله اعمال,وقایع ,حوادث قایل ذکر که درروند جامعه تاثیر نسبتا مهمی داشته باشدو به ترتیب سازمان تنظیم شده باشد.
براین اساس تاریخ بر دو نوع است:

1- تاریخ توصیفی 2- تاریخ تحلیلی

تاریخ توصیفی:تاریخی است که صرفا به بیان و توصیف رویداد ها می پردازد وکاری به علت و ریشه یابی این رویدادها کاری ندارد

تاریخ تحلیلی:علاوه بر توصیف رویدادها به ریشه یابی وعلت پدیدار شدن علتها می پردازد.بدیهی است این نوع تاریخ مفید تر از نوع توصیفی وبه ان علم تاریخ می گویند.

)چیست؟Educationآموزش وپرورش یا تعلیم (

آموزش که در مقابل کلمه عربی تعلیم قرار دارد به معنای یاد دادن ویاد گرفتن یک دانش یا یک مهارت است و پرورش به معنی رشد وجهت دادن به شخصیت انسان است در مواردی در آموختن پرورش نیز وجود داردمثلا آموختن یک مطلب باعث می شود تا فرد یادگیرنده احساس رضایت کند و اعتماد به نفس پیدا کند که این جنبه تربیتی است . به علت نزدیک بودن این دو educationمفهوم در انگلیسی و فرانسه برای آنها یک کلمه وجود دارد.

تعریف آموزش و پروش

آموزش و پروش یک مفهوم اجتماعی است وبدین جهت متناسب بازمان ومکان و افرادی که با آن سر وکار دارند تعاریف گوناگونی دارد
زیرا علوم اجتماعی و علوم انسانی بسیار وسیع و گسترده هستند و بدین جهت یافته های آنها کلیت همه جایی و همه زمانی ندارند وقابل انعطاف می باشد .
جامعه شناسان آموزش وپرورش را وسیله ای برای اداره کنترل جامعه می دانند.
پستالوزی اهل سوییس که در قرون 18 و19 می زیسته ویک روانشناس بوده است می گوید آموزش وپرورش خوب عبارتست از رشد طبیعی و تدریجی و هماهنگ تمام نیروها واستعدادهای بشری که در نهاد او موجود است.

مورخان تربیت را وسلیه ای برای نگهداری تمدن وفرهنگ جامعه می دانند .
یک تعریف کامل و مورد قبول کارشناسان تربیتی ازآن افلاطون است .او می گوید:تربیت خوب ان است که روح وبدن را از همه زیبایی ها کمالاتی که داردند بهره مند سازند.

فرهنگ و آموزش و پرورش

یکی از عوامل بسیار مهمی که در اموزش و پرورش تاثیر زیادی دارد ومتقابلا از آن تاثیر می پذیرد فرهنگ جامعه است .
بنابراین باید فرهنگ را خوب بشناسیم تا بدانیم که تاریخ آموزش وپرورش کشورها که قسمتی از فرهنگ جامعه است چگونه بر آموزش وپرورش آنها تاثیر گذاشته اند.

فرهنگ چیست؟

کلیه دستاوردهای بشر بعد از تولد که جنبه ارثی ژنتیکی ندارد اما قسمتی از ان جنبه ارثی اجتماعی دارد را فرهنگ گویند.
با این تعریف آداب ورسوم زبان دین حرفه ها وصنایع ;;.جزو فرهنگ جامعه هستند.
با این تعریف ما دو نوع فرهنگ داریم:
1-فرنگ مادی
2-فرهنگ معنوی

عناصر فرهنگ وتاثیر آنها در آموزش و پرورش و تاریخ آن

به عقده رالف لینتون استاد مردم شناسی دانشگاه کلمبیا نیویورک در جامعه پویا (جامعه ای که صنعت وارد آن شده است و فرهنگ آن متغیر است)سه گروه عنصر فرهنگی وجود دارد که عبارتند از :
1-عناصر عمومی
2-عنصر اختصاصی
3-عناصر اختراعی یا نو یا انتخابی
ابولؤلؤ را چه کسی عزیز کرد؟

پیش‌درآمد: دوست نادیده، جناب آقای صادق صدق گو، یادداشت زیر را در رابطه با مباحث مرتبط با مراسم عُمرکُشان، ارسال کرده‌اند. با توجه به اینکه این مطلب، تنها بخش‌هایی از مقاله‌ی اصلی -منتشر شده در یکی از نشریات محلی کاشان- را شامل می‌شود، ناچار شدم در برخی جمله‌بندی‌ها دست ببرم تا گویایی مطلب مخدوش نگردد. از ایشان می‌خواهم در صورت امکان متن کامل و ویرایش‌شده‌ی این مقاله را برای اینجانب ارسال کنند. بدیهی‌ست این یادداشت، تنها بازگوکننده‌ی نظرات ایشان است.

مطلب زیر قسمتی از مقاله‌ی اینجانب به نام “از تشیع علوی تا تشیع صفوی” است که در ماهنامه‌ی طوبی (ماهنامه محلی کاشان که 4-3 سال است در ان مشغول هستم) در سال 82 چاپ شد که پس از آن، از سوی گروه‌های تندرو در کاشان مورد شماتت قرار گرفت و به دنبال آن تهدید به ضرب و شتم شدم. از آنجا که آن مطلب با یادداشت “تأملاتی درباره‌ی

ریشه‌های مراسم عُمرکُشان” همخوانی داشت، بخش‌هایی از آن را جهت اطلاع تقدیم می‌کنم. لازم به توضیح است مراسم روز 9 ربیع در کاشان هر سال به دلیل وجود این گروه‌های تندرو و اعتقاد بر مدفون بودن ابولؤلؤ یا همان فیروز و به قول اینان مجاهد اکبر (کسی که عُمر را در محراب به ضرب شمشیر کشت) در شهر کاشان تا 10 روز بعد هم ادامه دارد. البته قبل از 9 ربیع به دلیل ایام جدید التأسیس محسنیه هرگونه شادی ممنوع است!!!
از تشیع علوی تا تشیع صفوی

[;]

3- بالا بردن ابولؤلؤ (فیروز) در حد یک امامزاده‌ی جلیل القدر: آیا در بزرگنمایی شخصی که برای اثبات اصل وجود داشتن و مسلمان بودن‌اش تا به حال سندی معتبر و تاریخی در هیچ کجا یافت نشده هدف خاصی دنبال می‌شود؟ از کجای تاریخ بر می‌آید که فیروز یک شیعه‌ی پاک‌باخته بوده که بر اساس اعتقاد دینی این کار را انجام داده است؟ نقل شده است که چون به شکایت ابولؤلؤ رسیدگی نشد او دست به این عمل زد. این روایت فقط در ناسخ التواریخ آمده است. در بحث تاریخ الخلفا هم نقل شده که گروهی می‌گویند فیروز ایرانی شیعه بوده و بعد از ارتکاب ترور به کاشان فرار کرده و در آنجا مرده و چون شیعه بوده برای او گنبد و بارگاه ساخته‌اند. ولی معلوم نیست این گروه کیستند؟! حتی در تاریخ اجتماعی کاشان نوشته مرحوم نراقی، از این هم بی‌سندتر گفته شده است.

[;]

6- وقتی در سوره انعام داریم: “حتی بر بت‌های مشرکین هم ناسزا نگویید” تا مبادا آنها هم از در مقابله به مثل برآیند و بدون علم به خدا و مقدسات مسلمین، ناسزا گویند، پرواضح است که اگر کسی به دیگری توهین کند خواه‌ناخواه دست آن “دیگری” را برای توهین بزرگتری باز گذاشته است. مگر جز این است که در جواب فرستادن لعن و نفرین و تحقیر بزرگان اهل سنت در برخی مجامع و جلسات و برگزاری جلساتی تحت عنوان تاجگذاری امام زمان(عج) و عید الزهرا(س) در 9 ربیع الاول در شهرمان، مدتی است در 21 رمضان که جهان

شیعه، سیاه‌پوش امام عدالت و آزادگی است، عده‌ای از تندروهای اهل سنت به مراسم پایکوبی و سرور مشغول اند؟ آیا این گونه می‌خواهیم پیرو رهنمودهای حضرت امام باشیم؟ چگونه وقتی دولت و حکومت دم از وحدت اسلامی می‌زند و ملتش اینگونه عمل می‌کنند، دستگاه‌های مسؤول عکس‌العملی نشان نمی‌دهند؟ چگونه می‌خواهند عنوان ام‌القرای جهان اسلام را یدک بکشند؟

از صدر اسلام تا کنون دشمنان از راه‌های مختلف کوشیده‌اند با ایجاد اختلاف بین امت اسلامی و تشدید اختلافات داخلی حداکثر سو استفاده را ببرند و اسلام و مسلمانان را روزبه‌روز ضعیف‌تر کنند و متاسفانه همیشه افراد جامد و جاهل و متعصب که عمق قضایا را درک نمی‌کنند زمینه این هدف شوم را فراهم کرده و با برخوردهای تنگ‌نظرانه خود حتی نقاط اشتراک را هم زیر پا می‌گذارند. اینان با کینه‌توزی فرقه‌ای و مذهبی، زخم‌های چرکینی ایجاد کرده‌اند که به راحتی قابل علاج نیست و دست‌های آلوده هم در آلوده کردن این زخم‌ها همیشه در تلاش بوده‌اند.

 

درست در شرایطی که استعمارگران خود را برای هجوم به کشورهای اسلامی آماده می‌کنند علمای عثمانی را می‌بینی که از قسطنطنیه (ترکیه فعلی) حکم تکفیر شیعه را صادر می‌کنند و بلاد شیعه را بلاد حرب می‌نامند و خون و مال و ناموس آنان را حلال می شمارند. متقابلاً قزلباش‌های صفوی را می بینیم که شمشیر برهنه خود را به دست گرفته‌اند و برای رضا خدا می‌گردند یک نفر سنی را پیدا کنند و او را به قتل برسانند. بسیاری از علمای متعهد شیعه که نام و شرح زندگی‌شان در کتاب گرانقدر شهدا الفضیله‌ی مرحوم علامه امینی

آمده است با تکفیر علمای متعصب اهل سنت و پیگیری حکام ستمگر به شهادت می‌رسند و در ایران مهد تشیع و در زمان صفویه، درست همان زمانی که پای استعمار به ایران باز می شود، جشن‌های 9 ربیع به راه می‌اندازند و با بوق و شیپور و ساز و آواز به این عمل افتخار میکنند! آیا این بریده‌ی تاریخ زنگ خطری برای‌مان نیست تا از خواب غفلت بیدار شویم؟

با روی کار آمدن صوفیان سیاست‌گرای شیعی یعنی فرزندان شیخ صفی اردبیلی در سال 906 (ه.ق) و تشکیل حکومت صفویه که حدود 203 سال بر ایران فرمانروایی کرد آتش نزاع فرقه‌ای بار دیگر میان شیعه و سنی بالا گرفت. شاه اسماعیل اول در حالی که 13 سال بیشتر نداشت بر فرهنگ و دین و اموال مردم مسلط شد، او امامیه را مذهب رسمی کشور قرار داد. برخی اقدامات این صوفی خرقه‌پوش دیروز و شاه امروز بدین شرح است: تغییر محراب مساجد اهل سنت، واجب کردن اشهد ان علی ولی الله در اذان، تکرار حی علی خیرالعمل و محمد و علی خیرالبشر بعد از جمله حی علی الفلاح، ممنوع کردن نماز بر خلاف فقه امامیه و رواج لعن علنی بر رهبران فرقه غیر شیعه بر سر منابر. سیاست صوفیان که از خانقاه اردبیل به اریکه قدرت رسیدند آنچنان َآتش فرقه‌ای را دامن زد که در قتل عام 919 (ه.ق) چهل‌هزار شیعه توسط دولت سنی مسلک و متعصب عثمانی به قتل رسید.

سربازان “ینی چری” سلطان سلیم کج‌اندیش که برای سنی کردن شیعیان می‌جنگیدند وقتی با نماز و اذان و آداب شیعه امامیه از نزدیک آشنا شدند به سلطان سلیم نامه نوشتند که چرا باید 45 هزار نفر در مملکت ما و 20 هزار نفر ایرانی کشته شوند آن هم به تهمت الحاد و کفر، سربازان به سلطان عثمانی صریحاً نوشتند که علمای متعصب سنی با تهمت الحاد به شیعه، هم شاه را غافل کرده‌اند و هم ما را خام نموده اند. آری مردم مسلمان به حکم فتاوای برخی از علمای اهل سنت و شیعه، و با تحریک اشعار شاعران سنی و شیعه در لوای دو پرچم حکومت عثمانی و دولت صفوی به جان هم افتادند. به طوریکه سلطان شیعه‌کش یعنی سلطان سلیم در بخشنامه‌ای به والیان خود در آناتولی شرقی نوشت تمام شیعیان علوی را

از 7 تا 70 سالگی نام‌نویسی کنند. آنگاه با تکیه بر فتاوای علمای کج‌فهم، 40 هزار نفر را از دم تیغ گذراند و زنان و دختران و پسران نابالغ شیعه را بین لشکریان خود تقسیم نمود. کمال پاشا و نوح افندی دو مفتی در حوزه حاکمیت عثمانی بودند که شیعه را کافر و مرتد دانستند و قتل آن را واجب کردند. امیرحسین مجتهد عاملی کرکی و ملاحیدر شیروانی از کسانی بودند که در حوزه شیعی دولت صفوی بر کفر اهل سنت فتوا دادند. نتیجه همین فتاوی بود که فاتحان شیعی وقتی شیروان را فتح کردند اموال اهل سنت حتی اسب و استر آنان را بر آب ریختند تا پاک شود. از آن سو، عبیدالله خان ازبک در تجویز قتل رافضیان (شیعیان) عوام را تحریک می‌کرد.

[;]

این عزیزان بر این اعتقادند که روز 9 ربیع روز “رفع قلم” است یعنی هر کسی از طلوع آفتاب این روز تا غروب، هر عمل اشتباه و گناهی انجام داد اشکالی ندارد، آن هم به استناد روایتی که از علامه مجلسی نقل کرده که در آنجا هم نتیجه‌ای که اینها می‌گیرند نگرفته است و یا استناد می‌کنند به روایتی که احمد بن اسحاق قمی نقل کرده: یوم رفع القلم!! کامل ابن اثیر، تاریخ طبری، مسعودی، تاریخ تحلیلی اسلام نوشته ابراهیم حسن ابراهیم، هیچکدام مطلبی در توجیه اینکه خلیفه دوم در 9 ربیع کشته شده ندارند. توجیهاتی که مرحوم مجلسی دارد این است که :
شاید 9 ربیع قاتل خلیفه نیت قتل کرده است، شاید در این روز از شهر خود کوفه به سمت مدینه حرکت کرده و یا ممکن است وارد مدینه شده باشد. نگارنده بر این اعتقاد است که تاریخ، با انتقال این روز به ذی‌القعده یا ذی‌الحجه قصد داشته شیعیان را از گرفتن عید و شادی و پایکوبی در این روز منصرف کند

ادیان
شواهدتاریخی گواه بر آنست بشر از آغاز خلقت گرایش به پرستش و پرستیدن داشته و اشکال تاریخی پرستش گواهی بر این مدعاست.این باور گاه در شکل متعالی خود عبودیت خدا بوده و گاه در شکل بدوی پرستش اصنام و بتها و مظاهر طبیعی بعنوان نمادی از قدرت و یا خصوصیتی از خصایص مطلوب انسان که قصد نسبت آنها را به این نماد خدا( رب النوع) بعنوان عنصرماوراءانسانی دارد.

این اعتقادات انسان اولیه را به این وادی رهنمون شد که در صدد کشف حقایق هستی بر آیدو در قبال آنها روش خاصی در پیش گیردو در طی زمان با وسعت دامنه فکری بشر و رسیدن به بلوغ فکری توانست به یاری تجربه و آزمایش هریک از امور طبیعی را در جای خود قرار دهد و ارتباط عمیق تر و وسیع تری با محیط خود برقرار نماید.
توجه به اشیاء مقدس ،اعتقاد به نیروی حیات ( مانا)، تابو( توجه صرف به فرد،شی یا عنصر طبیعی که دارای قدرت غیر طبیعی و فوق العاده میباشد و از احترام خاصی برخوردار بود)،قربانی کردن و احترام به اموات و اجدادو اسطوره سازی از نمونه های است که میتوان در این رابطه ذکر کرد.
این فرآیند انسان را به معرفتی رسانید تا بخواهد موجود متصور خویش را فراتر از هریک از آنچه از اجسام و کائنات و یاچهره های افسانه ای خود ساخته ببیند.
این تلاش رسانیدن انسان به یک امنیت روانی بود.

وقتی انسان از زندگی قبیله ای خارج شد و به زندگی مدنی وارد گردید و صاحب حکومت و سلطنت شد کم کم عقاید اولیه دینی او جای خود را به باورهای عمومی تری داد که از آن تعبیر به ادیان ملی میشود و آن اعتقادی است که منجر به وحدت عمومی مردم میشود.
اما هیچکدام از این تغییرات باعث نشد بشر در انزوا و تنهایی خود از باورهای قدیمی چشم پوشی کند و حضور پررنگ برخی از این اعتقادات حتی در زمانهای کنونی و با وجود گستردگی ادیان بزرگی چون هندو-بودا-مسیح و اسلام هنوز هم موجودهستند و در لوای باورهای دینی حاکم بر مناطق خود رنگ مقدس مذهبی گرفته اند.

برای شناخت ادیان ایرانی بازگشت به دوره های تاریخی ضروری است. ایرانیان اقوام مهاجر آریایی تباری هستند که از سمت سواحل شرقی دریای خزر وارد این دیار شدند و برخی نیز بسوی هند رفتند. عده ای که وارد ایران شده بودند درحرکت بسوی غرب وارد آذربایجان وارمنستان شدند.
با توجه به تاثیر محیط ایران جغرافیایی ایران مردمی که وارد این سرزمین شدند، بر خلاف همنوعان خود در هند ضرورت بیشتری را نسبت به حیات و زندگی خود فرض کردند لذا باورهای آنان در عین اشتراک اولیه با اقوام مقیم هند بسوی حفظ ضروریات زندگی و سعی وتلاش، متمایل گردید.

این تفاوت در دیدگاه منجر به شکاف اعتقادی مابین اقوام آریایی ایران و هند گردید.
دین اولیه ایرانیان پرستش قوای طبیعت بوده منتهی نه در شکل بت پرستی بلکه با باوری متفاوت با سایر ملل. اعتقاد اینان به خدای بزرگ بنام میترا ، خدای خدایان یا خدای عام که همه مردم ان را می شناختند و به آن احترام میگذاشتند ،مبین این مساله است.
در هر حال ظهور شخصیتهایی چون زرتشت، مانی و مزدک گویای این واقعیت است که در بین ایرانیان توجه به مسائل دینی و اعتقادی در شکل کسب شناخت و معرفت نسبت به جامعه ای که در آن زندگی میکردند و ایجاد تحول و قرار دادن حیات فردی و اجتماعی در مسیر ایده آل ذهنی که برخاسته از باورهای دینی بود اهمیت فوق العاده ای داشت بر خلاف اقوام آریایی مقیم هند که به جهت محیط اجتماعی و نوع زندگی آنان ، بیشتر متمایل به ریاضت و رهبانیت بودکه در معرفی ادیان مربوط به سرزمین هند به آن خواهیم پرداخت.
چنانکه گفته شد انسان در تمام مراحل حیات خود سرشار از نوعی اعتقاد به نیرویی مافوق طبیعت است. در کنار آنچه که انسانه برای خود در توجیه و تفسیر این باورها و اعتقادات کوشیده اند به نمونه هایی دیگری برخورد میکنیم که ظهور انسانهایی است با ادعای رسالت از سوی وجودی بنام خدا.

خدا همان مطلوب گمشده بشر در همه اعصار و دورانهاست. همانی که برای حصول معرفت به آن گامهای قابل ارزشی از سوی انسان برداشته شده که گاه به خاطر اشتباه در انتخاب مقدمات در نتیجه به خطا رفته و یا بعضی اوقات در عالم حیرانی و سرگردانی از تاویل و تفسیر این وجود لایتناهی به اوهام و خرافه پرستی روی آورده اند.
اندیشه دین مبتنی بر الله یا خدامحوری که اول و آخر آن به ایمان به خدا ختم میشود، شکل متعالی پرستش است. این اعتقاد مستلزم تعریفی اولیه از اساس خلقت و آفرینش است و فهم این نکته که همه چیز تحت اراده و اختیار خداست که با حکمت و قدرت خود بر این جهان بزرگ فرمانروایی مطلق دارد.

چنین برداشتی میتواند در دریافت آسانتر تعریف دین از منظر الهی خیلی مفید باشد.چون در محتوای ادیان الهی ما با حقیقتی برخورد میکنیم که مالک بر جهان و جان ومال بشر است. هیچ چیز از حیطه اقتدار و علم او بیرون نیست و او بر تمام خلایق علیم و خبیر و سمیع و بصیر است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 31 , ساعت 4:49 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله مقالهبررسی شیوع و خصوصیات کلینیکی بیماران میگرنی مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان سینا شهر همدان در سال 1389 با word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مقالهبررسی شیوع و خصوصیات کلینیکی بیماران میگرنی مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان سینا شهر همدان در سال 1389 با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مقالهبررسی شیوع و خصوصیات کلینیکی بیماران میگرنی مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان سینا شهر همدان در سال 1389 با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مقالهبررسی شیوع و خصوصیات کلینیکی بیماران میگرنی مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان سینا شهر همدان در سال 1389 با word :

مقدمه
ســردرد در اثــر کشــش، جابــه جــا شــدن، التهــاب، اسپاســم بــه معــدود بــودن ســاختمان هــای حســاس بــه درد بــر می
عــروق و اتســاع ســاختمان هــای حســاس بــه درد در گــردد. دو نــوع اصلــی ســردرد، ســردرد میگرنــی و ســردرد
ســر یــا گــردن ایجــاد مــی شــود .)1( ایــن عارضــه شــایع تنشــی مــی باشــند .)4( از میــان علــل ســردرد، میگــرن
تریــن ســندرم درد بــوده )2( و فراوانــی آن حتــی از ســرما شــایع تریــن ســردرد مزمــن مــی باشــد. میگــرن اختلــی
خوردگــی هــم بیشــتر اســت .)3( ســردرد هــای مشــابه شــایع بــا زمینــه خانوادگــی اســت کــه بــا ســردردهای
علــت هــای مختلــف مــی تواننــد داشــته باشــند و علــت آن دوره ای، معمــوال یــک طرفــه و اغلــب ضربــان دار مشــخص
مــی شــود کــه در کودکــی، نوجوانــی )اغلــب( یــا اوایــل
* نویسنده مسئول: حامد کاکه خانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بزرگســالی آغــاز مــی شــود و بــا افزایــش ســن، از عــود آن
همدان، همدان، ایر ان کاســته مــی شــود .)5( اهمیــت میگــرن بــه علــت شــیوع
تلفن: 081-38271066 ایمیل:hamed_kakekhani@yahoo. com

1

بررسی شیوع و خصوصیات بیماران میگرنی; محمد احمدپناه و همکاران

بــاال و شــدت ناتــوان کننــده آن اســت .)6( چنــد مطالعــه گســترده در اروپــا و ایــاالت متحــده نشــان داد کــه شــیوع میگــرن در زنــان حــدود 20 درصــد و در مــردان حــدود 6 درصــد اســت .)7( همچنیــن در مطالعاتــی کــه دربــاره میگــرن در آمریــکا در ســال 1999 انجــام شــد، نشــان داد کــه 27/9 میلیــون آمریکایــی از میگــرن رنــج مــی برنــد

.)8( بــر اســاس معیارهــای انجمــن بیــن المللــی ســردرد

)International Headache Society IHS میگــرن بــه

International Headache Society (IHS)میگــرن تقســیم مــی شــود .)9( بــا وجــود اینکــه میگــرن نوعــی ســردرد خــوش خیــم مــی باشــد، امــا ایــن درد در برخــی مــوارد ناتــوان کننــده بــوده، ســبب اختــال عملکــرد بیمــار از جملــه غیبــت هــای طوالنــی از محــل کار، تاثیــر بــر خلــق و خــوی فــرد و اختــاالت خــواب مــی گــردد و از ایــن رو زیــان هــای روانــی، اجتماعــی و اقتصــادی فراوانــی در پــی خواهــد داشــت. میگــرن بــر اســاس گــزارش ســازمان جهانــی بهداشــت رتبــه نوزدهــم را در بیــن همــه اختــاالت ایجــاد کننــده ناتوانــی بــه خــود اختصــاص داده اســت .)10( در رابطــه بــا اتیولــوژی میگــرن فرضیــات متعــددی بیــان شــده ولــی هنــوز عامــل اصلــی آن ناشــناخته اســت. دســته ای از عوامــل وجــود دارنــد کــه موجــب شــروع یــا تشــدید حمــات میگرنــی شــوند کــه بــا اجتنــاب از ایــن مــوارد، از شــدت و دفعــات حمــات میگــرن کاســته و در نتیجــه از مراجعــه بیمــار بــه پزشــک و مصــرف داروهــای متعــدد جلوگیــری مــی شــود. در رابطــه بــا عوامــل موثــر در تشــدید یــا شــروع حمــات میگــرن، تحقیقــات زیــادی صــورت گرفتــه اســت ولــی هنــوز نقــش بســیاری

ــناخته نشــده اســت.

در نهایــت بــا توجــه بــه بررســی هــای انجــام شــده و ان ـه ســر درد مگــرن معمــوال آن قــدر شــدد اســت ــه در ارآـی شــخص اختــال اجــاد ـرده و در عملـرد فــردی و اجتماعــی شــخص تأثـر منفــی مــی گــذارد و بــه عنـوان ــ مشــل در عصــر حاضــر مطــرح اســت و تشــخص، درمــان و پگــری درمــان مــی توانــد بــه ارتقــاء فـت زندگــی فــرد و ارآــی وی مــ نماــد، بــه بررســی شــیوع و خصوصیــات کلینیکــی بیمــاران میگرنــی مراجعــه کننــده بــه بخــش نورولــوژی بیمارســتان ســینا شــهر همــدان پرداختیــم.

روش کار

در ایــن مطالعــه مقطعــی- توصیفــی 1000 بیمــاری کــه از تاریــخ 1389/1/1 تــا 1389/12/29 )بــه مــدت یــک ســال( بــه درمانــگاه نورولــوژی بیمارســتان ســینای شــهر همــدان مراجعــه کــرده بودنــد، مــورد مطالعــه قــرار گرفتنــد. ابــزار مــورد اســتفاده در ایــن مطالعــه دو پرسشــنامه بــود کــه اجــزای آن در چهــار بخــش تنظیــم شــده بــود: بخــش اول پرسشــنامه اول شــامل ســواالت دموگرافیــک مربــوط بــه بیمــار را در بــر مــی گرفــت و شــامل مجموعــه پرســش هایــی در زمینــه متغییرهــای جمعیــت شــناختی-اجتماعی )ســن، جنــس، ســطح تحصیــات، شــغل و مــدت ابتــا بــه

بیمــاری( بــود. بخــش دوم، شــامل پرسشــنامه ای بــود کــه بــر اســاس معارهــای IHS )انجمــن بیــن المللــی ســر درد( کــه پایایــی و روایــی نمونــه ترجمــه شــده آن بــه زبــان فارســی در مقــاالت داخلــی تاییــد شــده اســت )11( و شــامل 10 ســؤال و مشـخص ننــده وجــود ـا عــدم وجــود مگــرن بــود. ســانی ـه از ســر درد شـات نداشــتند ـا فواصــل ســر درد آن هــا بـش از ســه مــاه بــود بــه عنــوان فاقــد مگــرن تلقــی شــدند . در صــورت لــزوم بــرای رد ـردن دگــر علــل ســر درد بررســی هــای پارالنـی از جملــه اسـن مغــزی و نــوار مغــز انجــام شــد . در نهاـت به مــوارد تشــخص داده شــده مگــرن بخــش اول پرسشــنامه دوم شــامل خصوصیــات کلینیکــی بیمــاری میگــرن بــود )شــامل متوســط فراوانــی حمــات میگرنــی در ســال، یــک طرفــه بــودن ســر درد، بــی اشــتهایی و ;(.قســمت دوم پرسشــنامه MIDASـه اســتاندارد از انجمــن بـن المــل ســر درد بــود )12(، داده شــد و توســط آن هــا تمــل گردــد. مطالعــات متعــددی در مــورد ارزابــی اعتبــار و دقــت و قابلـت اعتمــاد بــودن پرسشــنامه MIDAS انجام شــده اســت و در اـن رابطــه قابــل اعتمــاد بــودن و اعتبــار بــاالی اـن پرسشــنامه و بــه عــاوه تعــداد سـؤاالت متــر و درک آســان تــر آن در رابطــه بــا افــت عملـرد در ب مــاران مگــرن توســط پزشـان مــورد تأ ـد قــرار گرفتــه اســت 13( و .)12 اــن پرسشــنامه شــامل هفــت ســؤال و لــه ســؤاالت مربــوط بــه ســر درد طــی ســه مــاه گذشــته اســت و پاســخ هــا بــر حســب تعــداد روز مــی باشــند وســؤاالت اول تــا پنجــم مربــوط بــه نمــره افــت عملــرد ناشــی از مگــرن بودنــد و عــدد حاصلــه از مجمــوع اـن پنــج ســؤال براســاس تقسـم بنــدی مـزان افــت عملـرد، بمـاران را بــه چهــار گــروه زـر تقسـم مــی نماـد:

: افــت عملــرد ناچــز ــا بســار ــم ــه نمــره 0- گرفتــه انــد و تحــت عنــوان درجــه I نامگــذاری مــی شــوند.

2: افــت عملـرد خفـف ـا ـم ـه شــامل افــرادی اســت ـه نمــره 6-10 گرفتــه انــد و تحــت عنــوان درجــه II مــی با شند .
3: افــت عملـرد متوســط ـه افــراد دارای نمــره 11-20را شــامل مــی شــود و تحــت عنــوان درجــه III نامگــذاری مــی شــود.
: افــت عملــرد شــدد ــه شــامل افــرادی اســت ــه نمــره 21 و باالتــر گرفتــه انــد و تحــت عنــوان درجــه IV نامگــذاری مــی شــود. لــه اطعــات ــد بنــدی شــده حاصــل از اــن پژوهــش توســط نــرم افــزار آمــاری SPSS 16 و روش آمــار توصفــی مــورد تجزـه و تحلـل قــرار گرفــت.

یافته ها

از بیــن 1000 بیمــاری کــه در طــول تحقیــق بــه درمانــگاه نورولــوژی بیمارســتان ســینا همــدان مراجعــه کــرده بــودن، 512 نفــر )%51/2( مبتــا بــه ســر درد بودنــد کــه از میــان تمــام مراجعیــن 128نفــر )%12/8( مبتــا بــه ســردرد میگرنــی بودنــد. از 128 بیمــار میگرنــی 88 نفــر )%68/7(

ri.ca.ahsmu.jsp 2

مجله علمی پژوهان
دوره 12، شماره 4، تابستان 1393
زن و 40 نفــر %)31/3( مــرد بودنــد. در مــورد ویژگــی هــای بالینــی، متوســط فراوانــی حمــات
از نظــر توزیــع فراوانــی ســنی ، 7 نفــر )%5/5( در رده ســنی میگرنــی در ســال در بیمــاران میگرنــی 9/1 بــود. ســردرد
زیــر 15 ســال، 36 نفــر )%28/1( در رده ســنی 15-29 نبــض دار در 109 نفــر )%85/1( از بیمــاران میگرنــی
ســال، 63 نفــر )%49/2( در رده ســنی 30-44 ســال و مشــاهده شــد. ســردرد ــ طرفــه در 79 نفــر )%61/7(
22 نفــر )%17/2( در رده ســنی 45 رســال و باالتــر قــرار از اشــخاص دارای ســردرد مگرنــی مشــاهده شــد. تهــوع
داشــتند. و بــی اشــتهای بــه ترتــب اولــن )%67/1( و دومــن
از نظــر وضعیــت اشــتغال بیمــاران میگرنــی زن، 67 نفــر نشــانه )%43/75( مرتبــط بــا مگــرن بــود. همچنیــن تــرس
)%52/3( خانــه دار، )%19/6( 25 کارمنــد، 12 نفــر )%9/4( از صــوت و تــرس از نــور نــز بــه ترتــب در )%32/8( و
دانشــجو، 5 نفــر )%3/9( شــغل آزاد و 19 نفــر )%14/8( )%35/1( بیمــاران میگرنــی مشــاهده شــد. اطعــات بــه
بازنشســته بودنــد. دســت آمــده از MIDAS نشــان داد کــه 11 نفــر )%8/6(
از نظــر وضعیــت اشــتغال بیمــاران میگرنــی مــرد، 53 بــا نمــره میانگیــن 3 دارای افــت عملکــرد ناچیــز )درجــه
نفــر )%41/4( کارمنــد، 42 نفــر )%32/8( شــغل آزاد، 10 )I، 30 نفــر )%23/4( بــا نمــره میانگیــن 8 دارای افــت
نفــر )%7/8( بیــکار، 14 نفــر )%10/9( بازنشســته و 9 نفــر عملکــرد خفیــف یــا کــم )درجــه )II، 34 نفــر )%26/6( بــا
)%7/1( دانشــجو بودنــد )جــدول .)1 از نظــر مــدت ابتــا بــه نمــره میانگیــن 16 دارای افــت عملکــرد متوســط )درجــه
بیمــاری میگرنــی، 28 نفــر )%21/9( کمتــر از یــک ســال، )II و 53 نفــر )%41/4( بــا نمــره میانگیــن 23 دارای افــت
29 نفــر 1-2 )%22/7( ســال و 71 نفــر )%55/4( بیشــتر از عملکــرد شــدید بودنــد )جــدول شــماره .)2
2 ســال بــه ایــن بیمــاری مبتــا بودنــد )جــدول .)1
جدول -1مشخصات دموگرافیک بیماران میگرنی

مشخصات فراوانی درصد مشخصات فراوانی درصد
زیر 15 سال 7 5/5 کارمند 53 41/4
سن آزاد 42 32/8
15-29 سال 36 28/1
بیکار 10 7/8
30-44 سال 63 49/2 وضعیت اشتغال
بازنشسته 14 10/9
45 سال و باالتر 22 17/2 مردان
وضعیت جنس دانشجو 9 7/1
خانه دار 52/3
مدت ابت به زن
اشتغال زنان 67 88 68/7
کارمند 19/6
بیماری مرد
25 40 31/3
دانشجو 9/4
12 کمتر از یک سال 28 21/9

آزاد 3/9 1-2 سال 29 22/7
5

بازنشسته 19 14/8 بیشتر از 2 سال 71 55/4

جدول شماره -2در جه بندی مقیاس از کار افتادگی میگرنی )MIDAS( در بیماران میگرنی

درجه بندی زن مرد کل
MIDAS
تعداد درصد تعداد درصد تعداد درصد
I 8 6/3 3 2/3 11 8/6

II 23 18 7 5/4 30 23/4

III 28 21/9 6 4/6 34 26/5

IV 40 31/3 13 10/1 53 41/4

3 psj.umsha.ac.ir

بررسی شیوع و خصوصیات کلینیکی بیماران; محمد احمدپناه و همکاران

بحث

نتایــج حاصــل از ایــن بررســی نشــان داد کــه 512 نفــر )%51/2( از مراجعیــن درمانــگاه نورولــوژی مبتــا به ســردرد بودنــد کــه از کل مراجعیــن 128 نفــر )%12/8( مبتــا بــه ســردرد میگرنــی بودنــد کــه بــا فراوانــی بیمــاران میگرنــی مراجعــه کننــده بــه درمانــگاه نورولــوژی در شهرســتان بابــل در تحقیــق احمــدی آ آ و همکارانــش مطابقــت دارد .)14( در مطالعــه مــا 63 نفــر )%49/2( در رده ســنی 30-44 ســال قــرار داشــتند )بیشــترین تعــداد( کــه بــا مطالعــات Schwartz BS و همکارانــش )15( و همچنیــن مطالعــه H Okuma و همکارانــش مطابقــت دارد .)16(

در ایــن پژوهــش تعــداد بیمــاران میگرنــی مونــث )%68/7( بیشــتر از بیمــاران میگرنــی مذکــر )%31/3( بــود. در مطالعه Lanteri Minet M و همکارانــش نیــز تعــداد بیمــاران میگرنــی مونــث بیشــتر از مذکــر بــود .)17( همچنیــن ایــن نتیجــه مطالعــه مــا بــا نتیجــه مطالعــه Caballero PE Jimenez و همکارانــش مطابقــت دارد .)18(

در مطالعــه مــا شــیوع میگــرن در مردانــی کــه شــغل کارمنــدی دارنــد )%41/4( بــاال بــود. همچنیــن %19/6 از زنــان میگرنــی، کارمنــد بودنــد کــه نشــان دهنــده ی شــیوع زیــاد میگــرن در خانــم هــا کارمنــد مــی باشــد )بیشــتر زنــان میگرنــی )%52/3( خانــه دار بودنــد(. ایــن در حالــی اســت کــه در مطالعــات انجــام شــده توســط RB Lipton

و همکارانــش ارتبــاط بیــن شــرایط اقتصــادی و اجتماعــی

و شــیوع ســردردها تأئیــد نشــده اســت .)19( در بررســی حاضــر بــاال بــودن شــیوع ســردرد در زن هــای کارمنــد با در نظــر گرفتــن ایــن واقعیــت کــه تعــداد خانــم هــای کارمنــد در جمعیــت مــورد نظــر نســبت بــه خانــم هــای خانــه دار خیلــی کمتــر مــی باشــد، نشــان دهنــده تأثیــر خســتگی و اســترس ناشــی از محیــط کار بــر افزایــش شــیوع ســردرد در آنهــا مــی باشــد )الزم بــه ذکــر اســت کــه بیشــتر خانــم هــای کارمنــد در جمعیــت مــورد بررســی در عیــن حــال خانــه دار هــم بــوده انــد(. در ایــن مطالعــه شــیوع بــاالی ســردرد در مــردان کارمنــد مــی توانــد ناشــی از تأثیــر شــرایط محیــط کار بــر میــزان شــیوع ســردرد در آن هــا باشــد.

در ایــن مطالعــه تعــداد ســر دردهــا در ســال بــه طــور متوســط 9/1 بــود کــه بــا مطالعــه G Selby و همکارانــش در االــت بالتمــور آمرـا )تعــداد متوســط حمــات را در بیمــاران میگرنــی در طــول یــک ســال 8/5 بیــان کردنــد( مطابقــت دارد )20(فـت ضربانــی ســردرد در 109 نفــر )%85/1( بیمــاران میگرنــی مشــاهده شــد کــه بــا مطالعــه C Dahlof و همکارانــش مطابقــت دارد 79 .)21( نفــر )%61/7( از بیمــاران مبتــا بــه مگــرن در اــن مطالعــه ســردرد ـ طرفــه و 53 نفــر )%41/4( ســر درد دو طرفــه داشــتند کــه بــا مطالعــات دیگــر مطابقــت دارد .)22( تهــوع

و بــی اشــتهای بــه ترتــب اولــن )%67/1( و دومــن نشــانه )%43/75( نفــر مرتبــط بـا مگــرن بــود. همچنیــن تــرس از صــوت و تــرس از نــور نـز بــه ترتـب در )%32/8(

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 31 , ساعت 4:49 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله سلامت روان از دیدگاه اسلام با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله سلامت روان از دیدگاه اسلام با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله سلامت روان از دیدگاه اسلام با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله سلامت روان از دیدگاه اسلام با word :

چکیده

از دیر باز شناخت و درک علل و عوامل تعیین کننده یا موثر بر سلامتی به ویژه سلامت روان مورد توجه و مطالعه دانشمندان علوم گوناگون بوده است. همگام با پیشرفت های جهان معاصر در تشخیص و درمان اختلالات جسمی و روانی، ابزارها و فنون مختلفی گسترش یافتهاند که در کاهش مشکلات مختلف مؤثر بوده اند. دین اسلام جامع ترین پیام الهی برای بشریت است که مهمترین هدف آن، هدایت انسان به سمت فلاح و رستگاری است. از آنجاکه انسان سالم در انجام وظایف خود و رسیدن به رستگاری موفقیت بیشتری دارد، اسلام برحفظ سلامتی تاکید می کند.در این دیدگاه ، معیار سلامت روانی تحت عنوان رشد بکار رفته است. اصطلاح رشد به معنای قائم به خود بودن، هدایت، نجات، صلاح و کمال، آمده است.البته انسان را موجودی دو بعدی(مادی و معنوی) می داند و به هر دو بعد نظر دارد . در کنار همه این ابزارها و فنون تشخیصی و درمانی، شعایر مذهبی و دینی، از جمله دعا، نیایش و نماز، جایگاه خود را در آرامش و اطمینان قلبی و بهداشت روانی، حفظ نموده است تأثیر این گونه شعایر دینی بر جسم و روان، از دیدگاه فیزیولوژی ثابت شده است و هم پیامدهای روان شناختی و اجتماعی آنها در جوامع مختلف کاملاً روشن است. در این مقاله با استفاده از روش پژوهش کتابخانه ای نظریه اسلام درباره سلامت روان و پس از آن دیدگاه های نظریه پردازان مکاتب مختلف در این مورد مطرح گردیده و در نهایت به جمع بندی کلی ونتیجه گیری می پردازم.

کلمات کلیدی: اسلام،سلامت روان،مذهب ،انسان

ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر

استان هرمزگان

نخستین همایش اسلام و سلامت روان- بندرعباس، اسفندماه 1391

—————————————————————

-1 مقدمه

دردنیای امروز، پرفروش ترین داروها، آنهاییاند که برای بیماری های اعصاب و روان، فشار خون، بیماری های قلب و عروق، و زخم معده استفاده میشوند. هم چنین، شایع ترین علت های معلولیت انسان، بیماری های روانی، آرتریت روماتوئید و دیابت و شایع ترین علت های مرگ و میر انسان ها، بیماری های قلبی و سرطاناند. در شناخت علت تمام بیماری های یادشده، فشار روانی نقش برجستهای دارد. بنابر گفته تعدادی از دانشمندان، تمام بیماری های موجود در انسان، از جهاتی با فشار روانی ارتباط دارند. این بیماری ها تنها شامل بیماری های روانی یا بیماری های روان – تنی نمیشوند، بلکه دربرگیرنده تمام بیماری های جسمانی، مانند سرطان و سل نیز هستند. ( ابوالقاسمی،(1378

سازمان بهداشت جهانی سلامتی را چنین تعریف می کند: حالت سلامتی کامل جسمی، روانی و اجتماعی است نه فقدان بیماری یا نقص عضو. سلامت روانی در واقع جنبه ای از مفهوم کلی سلامتی است. هدف هر جامعه این است که شرایطی را که سلامت اعضای جامعه را تضمین می کند آماده نماید. بسیاری از پژوهش های اخیر مشخص کرده اند که یک سری اختلال های فیزیکی و جسمی به شرایط خاص روانی مرتبط هستند. با وجود این که سلامت روانی مفهومی است که خیلی وسیع از آن استفاده می شود، اما هنوز یک تعریف کلی که مورد قبول همه باشد موجود نیست. هر فرد و یا گروهی یک تصور خاص از سلامت روان دارد. در صورتی که در مورد سلامت جسمی چنین وضعی وجود ندارد. (نجات،(1378 برای فهمیدن مفهوم اصطلاحی که در یک مکتب عملی و یا توسط یک گروه به کار می رود، لازم است سیستم ارزشی آن مکتب یا گروه شناخته و بررسی شود. هر فرهنگی بر اساس معیارهای خاص خود به دنبال سلامت روان است. ابتدا به بررسی دیدگاه برخی از نظریه پردازان مکاتب غیر اسلامی و سپس به دیدگاه اسلام درباره سلامت روان می پردازیم.

-2 سلامت روان یا بهداشت روانی چیست؟

سلامت روان یا بهداشت روانی زمینهای تخصصی در محدوده روان پزشکی و روان شناسی است و هدف آن، ایجاد سلامت روان به وسیله پیشگیری از ابتلا به بیماری های روانی، کنترل عوامل مؤثر در بروز بیماری های روانی، تشخیص زودرس بیماری های روانی، پیشگیری از عوارض ناشی از برگشت بیماری های روانی و ایجاد محیط سالم برای بر قراری روابط صحیح انسانی است. پس، بهداشت روانی عملی است برای بهزیستی، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیشامدهای زندگی.به عبارت دیگر بهداشت روانی یا روان پزشکی پیشگیر، به کلیه روش ها و تدابیری گفته می شود که برای جلو گیری از ابتلا به بیماری های روانی بکار میرود.

اصول اساسی بهداشت روانی عبارتند از:

1 احترام فرد به شخصیت خود و دیگران؛

2 شناختن محدودیت ها در خود و افراد دیگر؛

3 دانستن این حقیقت که رفتار انسان، معلول عواملی است؛

4 آشنایی به اینکه رفتار هر فرد، تابع تمامیت وجود او است؛

5 شناسایی نیازها و محرک هایی که سبب ایجاد رفتار و اعمال انسان میشوند.

ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر

استان هرمزگان

نخستین همایش اسلام و سلامت روان- بندرعباس، اسفندماه 1391

—————————————————————

هدف اصلی بهداشت روانی تأمین سلامت فکر و روان افراد جامعه است. برای رسیدن به این هدف، به نیروی انسانی فعال و کاردان، همکاری سازمان های دولتی، برنامه ریزی، بودجه برای ایجاد و گسترش سازمان های روان پزشکی و بالاخره آموزش بهداشت همگانی در سطح جامعه نیاز داریم. ( شاملو،(1385

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 31 , ساعت 4:48 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله سیستم تولید ناب گامی به سوی تولید سبز با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله سیستم تولید ناب گامی به سوی تولید سبز با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله سیستم تولید ناب گامی به سوی تولید سبز با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله سیستم تولید ناب گامی به سوی تولید سبز با word :

چکیده

تحقیقات بسیاری در جهان در بررسی انـواع سیسـتم هـای تولیـدی و ارتبـاط آنهـا بـا تولیـد سـبز انجـام شده است. تحقیق حاضر با بررسی تعدادی از این تحقیقات و جمـع بنـدی نتـایج بـه دسـت آمـده از آنهـا سـعی در بیان ارتباط بین اسـتفاده از سیسـتم تولیـد نـاب در شـرکت هـای تولیـدی بـا تولیـد سـبز دارد. بسـیاری از شرکت های پیشرو برنامه های تولید ناب را که افـزایش بهـره وری، کـاهش هزینـه هـا و بسـیاری مزایـای دیگـر را در بر می گیرد، اجرا کرده انـد. بـا مطـرح شـدن نگرانـی هـای زیسـت محیطـی، برخـی دیگـر از سـازمان هـا برنامه های تولیـد سـبز را کـه نتـایجی از جملـه کـاهش مصـرف انـرژی، کـاهش تولیـد ضـایعات و نیـز کـاهش استفاده از مواد خطرناک را در پی دارد، اتخاذ کرده اند. ادبیات تحقیـق نشـان مـی دهـد کـه تولیـد نـاب برخـی از اهداف تولید سبز را به همراه دارد و شباهت های غیر قابـل انکـاری بـین مـدل هـای نـاب و سـبز وجـود دارد.

هم افزایی بین این دو سیتم به اثبات رسیده است و نتـایج کـارایی ابـزار هـای نـاب را در کـاهش اثـرات زیسـت محیطی تاییـد مـی کننـد. فرهنـگ سـازمانی کـاهش ضـایعات کـه در سیسـتم نـاب مطـرح مـی شـود همـان فرهنگی است که توسط سازمان حفاظت محـیط زیسـت مطـرح گشـته اسـت. از آنجـا کـه تولیـد نـاب و تولیـد سـبز پایـدار هـر دو نیازمنـد تعهـد مـدیریت و مشـارکت کارکنـان، شناسـایی و کـاهش ضـایعات سـازمانی، و بهبود مداوم سازمان هسـتند، اجـرای سیسـتم تولیـد نـاب در واقـع ممکـن اسـت اجـرای برنامـه تولیـد سـبز پایدار را آسانتر نماید.

واژگان کلیدی: تولید ناب، تولید سبز، محیط زیست، بهره وری

مقدمه

مدل ها برای افزایش اثربخشی و بهره وری سیستم تولیدی یک شرکت از طریق اجرای تولید ناب چند نقطـه مشـترک دارند. همه توافق دارند که تعهد مدیریت ارشد به سیستم تولید ناب برای شکل دادن به فرهنگ سازمانی بهبود مستمر و برای توانمند سازی کارگران در جهت اقدام به بهبود سیستم، لازم و ضروری می باشد. ضایعات باید مشـخص شـده و تکنیک های مناسب برای کاهش یا از بین بردن این ضایعات از سیستم تولید به کار گرفتـه شـود. پایبنـدی جـدی، در دراز مدت به چنین برنامه نابی به معیارهای کسب و کار بهبود یافته منجر خواهد شد. در سال های اخیر برنامه های در نظر گرفته شده برای توسعه سیستم های تولید ناب موثر در بسیاری از شرکت های پیشـرو در جهـان اجـرا شـده انـد.

بسیاری در افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها، بهبود زمان پاسخ مشتری، و کمک به بهبود کیفیت، سودآوری بیشتر، و بهبود تصویر عمومی بسیار موفق بوده اند. (لیکر، (2004

مدل ها برای کاهش اثرات منفی فعالیت های سازمانی بر محیط زمین از طریق اجرای طرح هـای سـبز در سـاختار بـه طور مشابه سازگار هستند. همه مدل های سبز توافق دارند که تعهد مدیریت ارشد به محیط زیست برای شکل دادن به فرهنگ توجه به محیط زیست و توانمند سازی کارکنان در جهت به اقدام به جلوگیری از اثرات منفی زیسـت محیطـی عملیات شرکت، ضروری می باشد. ضایعات باید مشخص شده و تکنیک های مناسب برای کاهش یا از بـین بـردن ایـن ضایعات به کار گرفته شود. همه بر مهم تاکید دارند که جدیت، پایبندی طولانی مدت به چنـین برنامـه ای بـه بهبـود نتایج زیست محیطی و کسب و کار منجر خواهد شد. نتایج سیستم های “سبز” گاهی اوقات کاهش شگفت انگیزی در مصرف انرژی، تولید ضایعات و مواد خطرناک استفاده شده را به وجود آورده اند در حـالی کـه تصـویری از شـرکت بـه عنوان یک سازمان مسئول اجتماعی ایجاد کرده است. (برگمیلر،(2009

تعدادی از تلاش های تحقیقاتی نشان می دهند که شرکت های ناب بهبود زیست محیطی قابـل تـوجهی را بـا داشـتن کارائی بالاتر در منابع و انرژی به نمایش می گذارند. برخی مطالعات نیز نشان می دهند که چگونه سیستم های نـاب و سبز بسیاری از بهترین شیوه های مشابه برای کاهش ضایعات مربوطه را به اشـتراک مـی گذارنـد. بـا ایـن حـال، نگـاه اجمالی این است که این دو سیستم تمایل به فعالیت مستقل، اداره شدن توسط پرسنل متفاوت و مجزا، حتـی در یـک کارخانه تولیدی را دارا هستند . آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (2003) (EPA) به فصاحت توصیف می کند که بخش پرسنل زیست محیطی در اجرای سیستم تولید سبز متمرکز هستند و پرسنل عملیاتی در پیـاده سـازی سیستم تولید ناب تمرکز دارند مانند “زندگی در جهان های موازی کاهش ضایعات” هستند.
این تحقیق بر آن شده است که با مطالعه مدل های مختلف از سیستم تولید ناب و سیستم تولید سبز و بررسی ارتبـاط میان این دو سیستم و اثرات آنها به درک روشنی دست یابد. بنابراین با شرح مدل های برجسته ناب و سبز و مطالعـات انجام شده در این زمینه، تاثیرات تولید ناب بر محیط زیست و ارتباط آن با تولید سبز را به تفصیل بیان کرده است.

روش تحقیق

شباهت های ساختاری در مدل های اجرای سیتم تولید ناب و سیستم تولید سبز واضح و جالب هستند. این مطالعه بـه منظور ارائه درک درستی از ارتباط بین سیستم تولید ناب و سیستم تولید سبز نتایج برخی از مطالعات انجـام شـده در این زمینه را جمع آوری کرده است. در این مقاله ابتدا شرح مختصری از سیستم های تولید ناب و تولید سبز بیان مـی گردد و در ادامه به بررسی ارتباط بین تولید ناب و تولید سبز و یا ارتباط برخی از عناصر این دو سیستم از دیدگاه های مختلف که در هفت پژوهش به طور جداگانه مورد مطالعه واقع شده اند، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

سیستم تولید ناب

در این مطالعه مدل سیستم تولید ناب که توسط محققان برجسته در طول دهه گذشته پیشنهاد شده است، بررسی می گردد. در اینجا مختصری از مهم ترین مدل های سیستم ناب موجود بیان می گردد.

مطالعه ووماک و جونز (1996) شیوه های تولید کنندگان ژاپنی خودرو را که پیشگام سیستم تولید ناب بودند با شیوه های تولید کنندگان آمریکایی و اروپایی مقایسه می کند. آنها مطالعه دیگری در اواسط سال 1990 انجام دادند که نگاه جهانی به تولید کنندگان ناب داشت و برای گرفتن بهترین شیوه های معمول در بین این تولید کنندگان تلاش کرده است. این مطالعات پنج هسته اصلی تولید ناب شناخته شده است که عبارتنداز: (1 مشخص کردن ارزش، (2 شناسایی جریان ارزش، (3 جریان، (4 کشش، و (5 کمال. ارزش توسط مشتری تعریف می شود و محصولات و / یا خدماتی است که مشتری خریداری می کند. هر چیزی که به طور مستقیم به ایجاد ارزش کمک نمی کند در فلسفه ناب ضایعات در

نظر گرفته می شود. جریان ارزش مجموعه ای از تمام اقدامات خاص مورد نیاز برای فراهم کردن محصولات یا خدمات به مشتری می باشد. نقشه برداری جریان ارزش کمک می کند تا شرکت ها مراحل ارزش افزوده را در مقابل مراحل که فاقد ارزش هستند، شناسایی کنند. هنگامی که مراحل ارزش افزوده در جریان ارزش مشخص شدند و مراحل بدون ارزش برای کاهش هدف گذاری شدند، گام بعدی این است که محصول و اطلاعات آزادانه از مرحله ارزش افزوده به مرحله ارزش افزوده جریان یابند. سیستم های کشش هر مرحله از تولید را کنترل می کنند به گونه ای که تنها زمانی اجازه می دهد عملیات قبلی تولید را انجام دهد که عملیات بعدی نیاز به قطعات داشته باشد. این سیستم ناب ایده آل پس از آن زمانی به کمال خواهد رسید که تولید محصولات یا خدمات مورد نیاز مشتریان را در زمانی که آنها به آن نیاز
دارند بدون تولید ضایعات، تولید کند.

در سال 1999 انجمن مهندسان خودرو (SAE) مشخصات بهترین شیوه های عملیات هـای نـاب را بـا عنـوان J4000 منتشر کردند. J4000 شامل دسته بندی بهترین شیوه های ناب است که در مطالعه پانیزولو (1998) مشـخص شـده اند و دارای یک بخش کامل اختصاص داده شده به تعهد مدیریت است. به طور خاص، J4000 نشان می دهد که تولید

کنندگان ناب پیشرو بهترین شیوه های تعهد مدیریت را مانند در نظر گرفتن ناب به عنوان یک ابـزار اسـتراتژیک بـرای

رقابت، تهیه بیانیه ی سیاست ناب، اهداف و مقاصد، آموزش کارکنان، نگه داشتن مدیران پاسخگو برای نتایج ناب، و بالا بردن پایبندی به اصول ناب بر روی اهداف عاملیاتی کوتاه مدت به نمایش می گذارنـد. مشخصـات J4000 بـه عنـوان
گروه های بررسی ساخته شده است که می تواند عملکرد را در برابر بهترین شیوه های رهبران تولید ناب صنعت محک بزند. در این تحقیق داده ها در چهار حوزه جمع آوری می کند: مدیریت / اعتماد، کارکنان، تولید کنندگان / مشـتریان، اطلاعات، و جریان فرآیند.

پس از مطالعه سیستم تولید تویوتا برای بیست سال با دسترسی کامل به مدیران، کارکنان، و کارخانه های تویوتـا، هـم در ژاپن و هم در ایالات متحده، لیکر (2004) نشان می دهد که سیستم تولید ناب شامل چهارده اصل می شود. وصـف او از سیستم ناب شبیه به ووماک است، اما جزئیات بیشتری در تمام جنبه های سیستم تولید فراهم می کنـد. چهـارده امتیاز لیکر (2004) که در “مدل “4P او سازماندهی شده اند، به شرح زیر هستند:

• فلسفه: فلسفه بلند مدت

• فرآیند: جریان مداوم ، سیستمهای کششی، سطح حجم کار، تاکید بر کیفیت، وظـایف و فرآینـدهای اسـتاندارد، کنترل های بصری، فناوری اثبات شده

• کارکنان: رهبرانی که فلسفه ناب را زندگی می کنند، کارمندانی که فلسفه ناب را دنبال می کنند، کمک به بهبود شرکا و تامین کنندگان

• حل مساله: مدیرانی که خود به دیدن مشکلات می روند، تصمیم گیری جمعی و اجرای سریع، ایجاد یک سازمان یادگیرنده- به طور مداوم بهبود یابنده

جایزه شینگو (2003) برای برتری در تولید به نام شیگو شینگو، متخصص برجسته در بهبود فرآیندهای تولید نامگذاری شده است. فلسفه شینگو این است که عملکرد کسب و کار در سطح جهانی ممکـن اسـت از طریـق بهبـود متمرکـز در هسته تولید و فرآیندهای کسب و کار به دست آید. معیارهای مورد استفاده توسط کمیتـه جـایزه مبتنـی بـر رهبـری، فرهنگ سازمانی، توانمندسازی، استراتژی های تولید، یکپارچگی سیستم، کیفیت، هزینه، تحویل، و رضایت مشتری می باشند.

از این منابع، این نتیجه حاصل شد که مدل جایزه شینگو (2003) بهترین مدل نماینده برای اندازه گیری “ناب بودن”

است. مدل نشان داده شده در شکل 1 تقطیر جوهره نظریه های ووماک و جونز، SAE، و لینکر در یـک مـدل منسـجم می باشد. جایزه شینگو پایگاه داده منحصر به فرد از عملکرد شرکت هـای نـاب بـه ایـن معیارهـا توسـط یـک پانـل از محققین متخصص دارد که برای مقایسه عملکرد سیستم سبز زمینه معتبری است. ( برگمیلر و مکرایت، (2009

نتایج کسب و کار ناب تکنیک های کاهش ضایعات ناب سیستم مدیریت ناب
کیفیت چشم انداز و استراتژی رهبری
هزینه نوآوری
تحویل مشارکت توانمندسازی
رضایت مشتری عملیات
سودآوری کارکردهای پشتیبانی

شکل:1 مدل سیستم ناب پیشرفته

در چند دهه گذشته تولید ناب به عنوان یک استراتژی خوب برای کاهش هزینه ها، به خصوص هزینه های مربـوط بـه فرآیندهای تولید در نظر گرفته شده است. در فرآیندهای تولید گزارش در هفت ضایعات خاص به اجتناب شود. با توجه به اوهنو (1988)، معاون اجرایی سابق تویوتا که می تواند به عنوان بنیانگذار تولید ناب یا همان سیسـتم تولیـد تویوتـا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 31 , ساعت 4:48 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق نقش نظام مشارکت (5S) در توسعه بهره وری و خلاقیت منابع انسانی با word دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق نقش نظام مشارکت (5S) در توسعه بهره وری و خلاقیت منابع انسانی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق نقش نظام مشارکت (5S) در توسعه بهره وری و خلاقیت منابع انسانی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق نقش نظام مشارکت (5S) در توسعه بهره وری و خلاقیت منابع انسانی با word :

بومی سازی آئین نامه نظام پیشنهادات در گروه مکانیک
طرح هدف :
این آئین نامه تلاش دارد با استفاده از این ابزار و ترویج آن مشارکت دانشجویان و اعضای گروه مکانیک را در راستای
1-توسعه فرهنگ مشارکت و استفاده از تجارب و افکار اعضای گروه مکانیک
2-توسعه فرهنگ کار گروهی
3-افزایش کیفیت آموزشی
4-ارتقاء سطح علمی گروه مکانیک
5-بهبود رفاه دانشجویی
6-توسعه امکانات گروه مکانیک
7-ایجاد محیط شاداب آموزشی
8-اهتمام به امور فرهنگی
فراهم آورد .


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ