سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرگاه خداوند، بنده ای را دوست بدارد، او رابا عبرت ها پند می دهد. [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 10:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود طراحی، ارزیابی و اجرای دور? آموزش پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر با word دارای 163 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود طراحی، ارزیابی و اجرای دور? آموزش پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


فهرست مطالب
چکیده     1
مقدمه    2

فصل اول: طرح کلی تحقیق
بیان مسئله    5
ضرورت     11
اهداف تحقیق     12
سؤالات و فرضیات     12
تعاریف نظری اصطلاحات    13
تعاریف عملیاتی اصطلاحات    18

فصل دوم: مبانی نظری و پیشین? پژوهش ها
پیشگیری از مصرف مواد مخدر     20
رویکرد ها و نظریه های پیشگیری     24
نگرش مثبت به مواد مخدر     36
نظریات سوء مصرف مواد مخدر     50
رویکرد مهارت های زندگی     53
رویکرد عوامل خطر و عوامل حفاظت کننده     66
برنامه های آموزش پیشگری در مدارس جهان     79
انگلستان     80
آمریکا     85
کویت     93
ایران     95
دور? پیشنهادی آموزش فرد- مدار پیشگری از سوء مصرف مواد مخدر     125
فصل سوم: روش شناسی
روش تحقیق    134
جامع? آماری     135
شیو? انجام طرح    135
ابزار اندازه گیری     136
شیو? تجزیه و تحلیل اطلاعات     138

فصل چهارم: نتایج
نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل اطلاعات     141

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری     146
محدودیت ها     159
پیشنهاد ها     160
منابع      167


فهرست جداول
فصل اول
جدول 1- 1: ملاک های DSM- IV برای مسمومیت با مواد    15
جدول 1- 2: ملاک های DSM- IV برای ترک مواد    16
جدول 1- 3: ملاک های تشخیص DSM- IV برای وابستگی به مواد    16
جدول 1- 4: ملاک های تشخیص DSM- IV برای سوء مصرف مواد    17
فصل دوم
جدول 2- 1: خلاصه ای از برنامه های آموزشی مدارس     35
جدول 2- 2: دسته بندی نظریات با توجه به خود، دیگران، جامعه و طبیعت     46
جدول 2- 3: نقط? تمرکز رشته ای نظریه ها    47
جدول 2- 4:حدود نظریات با توجه به خلاص? عنوان، متغیرهای کلیدی، ماد? موردتأکید و    ویژگی های جمعیت شناختی    48
جدول 2- 5: عوامل خطر در سوء مصرف مواد    69
جدول 2- 6: عوامل محافظت کننده و عوامل خطر برای شروع مصرف داروهای غیر مجاز در بین نوجوانان    70
جدول 2- 7: رئوس محتوای برنام? پیشگیری از اعتیاد در کتاب تغذیه و بهداشت    85
جدول 2- 8: نمونه درسی در زمین? آموزش پیشگیری از اعتیاد    88
جدول 2- 9: معرفی دارو و هشدارهای آن     89
جدول 2- 10: روش های تدریس درزمین? آموزش پیشگیری ازاعتیاددرکشورهای موردمطالعه.    124
جدول 2- 11: تقسیم بندی عوامل غیر قابل کنترل (فردی و اجتماعی)    126
جدول 2- 12: تقسیم بندی عوامل قابل کنترل (فردی و اجتماعی)    126
جدول 2- 13: عوامل غیر قابل کنترل (فردی و اجتماعی) در نظریه عوامل خطر    127
جدول 2- 14: عوامل قابل کنترل (فردی و اجتماعی) در نظریه عوامل خطر    128
جدول 2- 15: عوامل قابل کنترل (فردی و اجتماعی) در مجموع نظریات پیشین    129
جدول2- 16: تقسیم بندی ابعاد وسطوح مداخلات در پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر    129
جدول2- 17: دور? آموزشی فرد- مدار پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر (با تأکید بر عوامل قابل کنترل فردی)    130
جدول2- 18: دور? آموزشی فرد- مدار پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر (با تأکید بر عوامل قابل کنترل اجتماعی)    131
جدول2- 19: امتیاز دور? آموزش فرد- مدار پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر (مبتنی بر عوامل قابل کنترل فردی و اجتماعی)     132
فصل سوم
جدول 3- 1: دیاگرام طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل غیرتصافی    134
جدول 3- 2: نمونه سؤالات آزمون     136
جدول 3- 3: خلاص? محاسب? t تک متغیری برای بررسی روایی ابزار    137
فصل چهارم 
جداول 4- 1: خلاص? اطلاعات توصیفی بدست آمده از تحلیل داده ها      141
جدول 4- 2: آماره های پیش آزمون و پس آزمون گروه های گواه و آزمایش    142
جدول 4- 3: آزمون برابری واریانس ها     142
جدول 4- 4: آزمون برابری میانگین ها    142
جدول 4- 5: آزمون t  مستقل برای مقایس? اختلاف میانگین های پیش آزمون و پس آزمون     گروه های گواه آزمایشس    143
جدول 4- 6: خلاص? نتایج تحلیل کوواریانس     144
فهرست شکل ها
شکل 2- 1: الگوی کلی شروع مصرف     71
شکل 2- 2: رابط? عوامل مؤثر در سوء مصرف مواد مخدر     81
شکل 2- 3: مثالی از رسم نقش? پنداره ها برای الکل     113
شکل 2- 4: مثالی از رسم نقش? مفهوم ها برای سیگارگشیدن     114

فهرست پیوست ها
پیوست الف. نگرش سنج سوء مصرف مواد مخدر     161
پیوست ب. دور? آموزشی فرد – مدار پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر به تفکیک جلسات آموزشی    163 
چکیده
طرح حاضر با هدف طراحی، ارزیابی و اجرای دور? آموزش پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر برای  دانش آموزان مقطع متوسطه انجام یافته است. جهت طراحی دوره، نظریات  سوء مصرف، پیشگیری و منابع مرتبط مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به موارد مشترک و متفاوت  نظریات و دوره های پیشین و اعمال نظر متخصصین، دور? مذکور طراحی و تدوین شد و مورد تأیید 5 نفر از روان شناسان قرار گرفت. نگرش سنج دانش آموزان به مواد مخدر، پس از بررسی مبانی نظری مرتبط و ابزارهای پیشین به صورت مقدماتی طراحی گردید. روایی محتوایی آزمون با استفاده ازضریب توافق داوران (28 نفر از اساتید روان شناسی و مشاوره و عموماً با تجرب? کار بالینی با معتادان) مورد تأیید قرار گرفت. پایایی آزمون مذکور، با اجرای مقدماتی (Pilot) بر روی 30 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه در سال سوم دبیرستان، با استفاده ازآلفای کرنباخ محاسبه شده و ضریب بدست آمده 733/0 می باشد. جهت اجرای دوره، 2 گروه از دانش آموزان مقطع دبیرستان در پای? سوم انتخاب شدند. با استفاده از طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه پس از اجرای پیش آزمون بر روی  گروه ها (نگرش سنج محقق ساخته)، دور? آموزشی طی 4 جلسه برای گروه آزمایشی برگزار گردید. در نهایت، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Spss . 12 و با استفاده از آزمون های t مستقل وتحلیل کوواریانس مورد بررسی قرار گرفت. تفاوت معنی دار در نگرش به سوء مصرف مواد مخدر در گروه آزمایشی گواه از اثر بخشی دوره در ایجاد نگرش منفی به سوء مصرف مواد مخدر داشته است و از این رو دور? مذکور می تواند در سطح وسیع تر برای پیشگیری اولیه کاربرد داشته باشد.


مقدمه
سوء مصرف مواد مخدر، امروزه پا را از مرز اختلالات  فردی و روان  شناختی فراتر نهاده و به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است. شیوع روز افزون، درگیری اقشار مختلف اجتماعی در مصرف، تنوع گسترده و کاهش سن ابتلا، دانشمندان و برنامه ریزان را بر آن داشته تا نسبت به حل آن چاره جویی نمایند.
کاهش عرضه و کاهش تقاضا، همواره و از دیر باز دو سیاست عمده در حل مسأله مواد مخدر بوده است. به رغم تلاش های قابل ستایش در کاهش عرضه، تقاضای مصرف روز به روز افزایش یافته و قربانیان بیشتری را به کام خود فرو می برد. از این رو روانشناسان، جامعه شناسان، متخصصان تعلیم و تربیت و ... اهتمام خود را صرف کاهش و کنترل تقاضا  نموده اند. 
طرح نظریات متعدد در تعلیل گرایش ها و پیشگیری شاهدی براین مدعا ست. و باز نیز برغم تمامی تلاش های ارزشمند صاحبان اندیشه، این مسأله به قوت خود باقی است.
سود سرشار نامشروع تجارت مواد مخدر، جذابیت های آنی فیزیولوژیکی و روانی مصرف مواد، هزینه های سرسام آور درمان و توانبخشی معتادان، دانشمندان روان شناس را برآن داشته که این بار، مشکل را پیش از پدیدآیی حل نمایند.
دو ده? اخیر انقلابی  در پیشگیری از مصرف مواد بوده است. طراحی نظریات و برنامه های متعدد برای پیشگیری اولیه در کشورهای مختلف و برای اقشار گوناگون جامعه، دستاورد این کوشش ها بوده است.
رویکردهای القای ترس، هنجاری، آموزش مهارت های زندگی، آموزش مقاومت اجتماعی ...  و برنامه های آموزشی منتج از آنها، همه و همه در پژوهش های بسیاری چه در کوتاه مدت و چه در دراز مدت مورد ارزیابی قرار گرفته است. مطالعات نشان داده اند  که به رغم سودمندی قابل توجه برخی از برنامه ها، راه درازی تا دستیابی به نظریه یا نظریات منسجم و برنامه های قابل اعتماد آموزشی باقی است.
بررسی آسیب شناسان? برنامه های آموزشی در حوزه پیشگیری، فعالیت بسیارمهمی در بهبود برنامه های آموزشی است. شاید بتوان تنگ نظری در لحاظ نمودن عوامل متعدد دخیل در برخی از رویکردهای نظری و به تبع آن در برنامه های آموزشی را اساس این ضعف ها دانست.
هدف پژوهش حاضر، طراحی و تدوین دور? آموزش پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر برای دانش آموزان مقطع متوسط به عنوان یکی از آسیب پذیرترین اقشار در ابتلا بوده است.
جهت انجام طرح  حاضر، ابتدا تمامی نظریات سوء مصرف و پیشگیری-  یا دست کم مهم ترین آنها-  مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نقط? عطف هر نظریه و اصول اساسی در هرکدام استخراج شده. موارد مذکور همراه با تجرب? پژوهشگر، به صورت منسجم برای اجرا تدوین گردید. بدین ترتیب مجموع? به دست آمده مجموعه ای است از تلفیق تئوری های  متعدد که از موارد مشترک و متفاوت نظریات مختلف و تجرب? پژوهشگر غنی شده و مورد تأیید 5 تن از روانشناسان قرار گرفته است. جهت اجرا با استفاده از طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه، 2 گروه از دانش آموزان مقطع متوسطه (درهر گروه 30 نفر و در مجموع 60 نفر) انتخاب شدند. ابزار سنجش نگرش به سوء مصرف، محقق ساخته بوده و پس از بررسی ادبیات تحقیق و سنجه های مختلف در موضوع نسبت به تهیه و تدوین آن اقدام شده است. جهت بررسی روایی آزمون ازضریب توافق 28 تن از داوران (اساتید محترم دانشگاه در رشته های روان شناسی و مشاوره) و جهت بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرنباخ استفاده شده است. نتایج نشان دار که ابزار مذکور دارایی روایی و پایایی قابل قبول        می باشد. دور? آموزشی طی 4 جلسه برای گروه آزمایشی، برگزار شده و طبق طرح، پیش آزمون و پس آزمون برروی گروههای آزمایشی و گواه اجرا  گردید. در نهایت نتایج با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و تحلیل کو واریانس مورد تحلیل قرارگرفت. نتایج نشانگر اثر بخشی دوره در تغییر نگرش و دانش آموزان مقطع متوسطه به سوء مصرف مواد مخدر بوده و با بسیاری از پژوهش های مشابه همسو می باشد. از دور? مذکور می توان به طور وسیع تر برای تغییر نگرش دانش آموزان مقطع متوسط? سراسر کشور به سوء مصرف مواد، سود جست.

 

 

منابع:
- آذری نواز، خیراله و آزاد حسین، (بهار 1383).  بررسی آموزش نقش فیلم مستند و کاریکاتور با محتوای ضد اعتیاد در نگرش دانش آموزان دختر و پسر دبیرستانی منطق? 7 تهران، نسبت به اعتیاد و مقایس? آنها، محل نشر: تهران ، فصلنام? اعتیاد پژوهی (علمی – پژوهشی)، سال دوم، شمار? 6.
- اباد نیسکی هوارد، ترجم? محمد علی زکریایی و همکاران، (1384). مواد مخدر، نگاهی اجمالی (فصل دهم، پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر)، محل نشر: تهران، انتشارات جامعه و فرهنگ ریاست جمهوری ستاد مبارزه با مواد مخدر، صفحات 291 الی 308 .
-  باقری منصور و بهرامی احسان هادی، (تابستان 1382).  نقش آموزش مهارت های زندگی، بر دانش و نگرش نسبت به مواد مخدر و عزت نفس دانش آموزان، محل نشر: تهران، فصلنام? اعتیاد پژوهی (علمی – پژوهشی)، سال اول،   شمار? 2.
- جمالی اختر و قربانی مجید، (پاییز 1383). بررسی زمینه های آموزش پیشگیری از اعتیاد ودر مدارس کل کشور، محل نشر: تهران، فصلنام? اعتیاد پژوهی (علمی – پژوهشی)، سال دوم، شمار? 8 .
- دلاور علی، (1383).  مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، محل نشر: تهران، (چاپ سوم از ویرایش جدید) انتشارات رشد. 
- دلاور علی، علیزاده ابراهیم و رضایی علی محمد، (1384).  ساخت و استاندارد سازی آموزش نگرش سنج به مواد مخدر و تعیین رابط? میان مؤلفه های فردی و خانوادگی با آن برای دانش آموزان مقطع متوسط? شهر تهران، محل نشر: تهران، فصلنام? تعلیم و تربیت، شمار? 79.
-  دفتر پیشگیری، (1384).  مدرس? مروج سلامت (راهنمای دبیران رابط)، محل نشر: تهران، معاونت تربیت بدنی و تندرستی وزارت آموزش و پرورش.
-  دفتر پیشگیری، (1384).  مدرس? مروج سلامت (راهنمای دبیر)، محل نشر: تهران، معاونت تربیت بدنی و تندرستی وزارت آموزش و پرورش.
- دفتر پیشگیری، (1384). مدرس? مروج سلامت (خود آموز پیشگیری ویژ? دانش آموزان سال دوم متوسطه)، محل نشر: تهران، معاونت تربیت بدنی و تندرستی وزارت آموزش و پرورش.
- سازمان جهانی بهداشت،(1379).  برنام? آموزش مهارت های زندگی واحد بهداشت و روان و پیشگیری از سوء مصرف مواد (ربابه نوری قاسم آبادی و پروانه محمد خانی،مترجمین، محل نشر: تهران، معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور (تاریخ انتشار اثر به زبان اصلی، 1979).
- شریفی حسن پاشا و  شریفی نسترن، (1380). روش های تحقیق در علوم رفتاری، (چاپ دوم)، محل نشر: تهران، انتشارات سخن.
- کلانتز و هارتل، (2002). پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان، یافته های جاری و جهت گیری های آتی، (مسعود محمدی و همکاران، مترجم)، فصل 12، بوتوین گیلبرت جی. (مجید قربانی، مترجم)، چاپ نشده.
- لیتری ون. جی، سیرز مولیه، پیرسون هلن و انشتاین، (1984).  نظریه های سوء مصرف مواد، (چاپ اول)، محل نشر: تهران، انتشارات جامعه و فرهنگ ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، (تاریخ نشر اثر به زبان اصلی، 1980).
- مکری آذرخش،(1380). پیشگیری از مصرف مواد مخدر، به نقل از جزو? آموزشی «پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر» محل نشر: تهران،  ستاد مبارزه با مواد مخدر، گروه آموزش های تخصصی، مرکز مطالعات، پژوهش و آموزش.
- ملکی حسن، (1379). گزارش جامع مطالع? تطبیقی پیرامون آموزش و پیشگیری از اعتیاد در چند کشور جهان و سنجش دانش و نگرش دانش آموزان، معلمان، مدیران و عوامل اجرایی مدارس کشور نسبت به مواد مخدر، محل نشر: تهران، دفتر پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر وزارت آموزش و پرورش.
- وزیریان محسن و مستشاری گلاره، (اسفند 1382). راهنمای کاربردی درمان سوء مصرف کنندگان مواد، (چاپ چهارم، ویرایش دوم، همراه با بازنگری)، معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری دبیر خان? ستاد مبارزه با مواد مخدر،محل نشر: تهران، مؤسس? انتشاراتی پرشکوه.
- ون دلن، دئو بالدبی، ترجم? دکتر جعفر نجفی زند، (1373).  مبانی پژوهش در علوم تربیتی (و سایر زمینه های وابسته)، (چاپ اول)، محل نشر: تهران،  نشر قومس.
- هاوکینز، کاتالانو و میلر، (1380).  عوامل خطر و عوامل حفاظت کننده در پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در جوانان و نوجوانان، (چاپ اول)، (ماهیار ماه جویی، مترجم)، تهران: چاپخان? مدرسه (تاریخ انتشار اثر به زبان اصلی، 2002).
- هندرن رابرت، الی جان و بیرل روانا، (1379).  برنامه های بهداشت روانی مدارس (واحد بهداشت روان – سازمان جهانی بهداشت)، (ربابه نوری قاسم آبادی، کارینه طهماسبیان و پروانه محمد خانی، مترجمین)، محل نشر: تهران، معاونت امور فرهنگی و پیشگیری، سازمان بهزیستی کشور.

- Botvin, G. J., Baker, E., Botvin, E.M., Filazzola, A. D. and Millman, R.B (1984). Alcohol abuse prevention through the development of personal and social competence: a pilot study. Journal of Studies on Alcohol, 45, 550-552.
- Botvin, G.J., and Eng, A. (1982). The efficacy of a multicmponent approach to the prevention of cigarette smoking.  Preventive Medicine, 11, 199-211.
- Botvin, G.J., Eng, A. and Williams, C. L., (1980). Preventing the onset of cigarette smoking through life skills training preventive medicine, 9,135-143.
- Caplan; M., Weissberg, R. P., Grober, J. S., and Jacoby, C. (1992). Social competence promotion with inner city and suburban young adolescents: effects on social adjustment and alcohol use. Journal of consulting and clinical psychology, Go (1), 56-63.
- Glynn, T. J. (1989). Essential elements of school based smoking prevention programs. Journal of school Health, 59(5), 181-189.
-  Gonzalez, R.(1990). Ministering intelligenc: a Venezuelan experience in the promotion of cognitive abilities. International Journal of mental Heath 18(3), 5-19.
-  Kumfer, K. L. and turner,C. W. (1990-1991). The social ecological model of adolescent substance abuse: Implications for prevention.  International Journal of the Addictions, 25(4), 435-463.
-  Mac Donald L., Bradish,D.C., Billingham,S., Dibble, N., and Rice, C, (1991). Families and Schools together: An innovative substance abuse prevention program. Social work in Education, (13) 2, 118-128.
- Olweus, D. (1990). A National Campaing in Norway to Reduce the Prevalence of Bullying Behaviour. Paper Presented to the Society for Research on Adolescence Biennial Meeting, Atlanta, December 10-12.
- Pentz, M.A. (1983). Prevention of Adolescent substance abuse through Social development. In Glynn, T. J. etal. (Eds). Preventing Adolescent Drug Abuse: Intervention Strategies,  NIDA Research monograph No 47 Washington DC: NIDA, 195-235.
- TAC ADE (1990). Skills for the primary school child: Promoting the protection of children. Salford, Uk

Planing, assessing and enforcing the preventive training course of Drug Abuse

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 10:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 دانلود پاورپوینت مکانیک سیالات با word دارای 252 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت مکانیک سیالات با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلوددانلود پاورپوینت مکانیک سیالات با word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلوددانلود پاورپوینت مکانیک سیالات با word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن دانلود پاورپوینت مکانیک سیالات با word :

اسلاید 1 :

((پیشگفتار))

*پیش درآمد:

در درس مکانیک تحلیلی که مربوط به حرکت اجسام صلب بود , با اصول و قوانین نیوتن , پایستگی تکانه , انرژی و تکانه ی زاویه ای به خوبی آشنا شدیم و آنها را در حل مسایل مربوطه بکار بریم . مکانیک سیالات  نیز  بخشی از علم مکانیک است که در آن استاتیک و دینامیک مایعات و گازها مطالعه میشود .اگرچه این مطالعات نیز مانند مکانیک اجسام صلب بر اساس قوانین اصلی مکانیک استوار است ولی دو فرق عمده و مهم بین این دو مکانیک وجود دارد:

اسلاید 2 :

  1 خواص و ویژگیهای سیالات با جامدات سبکی متفاوت است و  این ویژگی ها اغلب با حرکت سیال تغییر می کند .
2 در مکانیک جامدات معمولا حرکت اجسامی با جرم و ابعاد مشخص بررسی میشود ولی در مکانیک سیالات مطالعه ی حرکت پیوسته ی سیال , به صورت یک جریان مورد نظر می باشد. به بیان دیگر در مکانیک اجسام صلب مسیر حرکت ذره مشخص است ولی در مکانیک سیالات این مسیر نا مشخص و امکان مطالعه ی حرکت ذره ی منفرد وجود ندارد . در نتیجه با توجه به نکات بالا حل کامل معادلات حرکت سیالات معمولا امکان پذیر نیست و در معادلات نظری آن ضروری است که فرض هایی در نظر گرفته شود  تا در عمل این معادلات به معادلات آسانتری تبدیل شود . بنابراین استفاده از نتایج نظری بدست آمده هنگامی مسیر خواهد شد که آنها را با آزمایشهای تجربی تصحیح و تکمیل کرد .

اسلاید 3 :

* فصل 1

ویژگی های سیال

1-1   مقدمه:

 دانش فناوری مکانیک سیالات با درک و مفاهیم ویژگی های سیال و همچنین بکارگیری قوانین اساسی مکانیک و ترمودینامیک و انجام آزمایشهای دقیق بسیار گسترش یافته است .

 ویژگی چسبندگی و چگالی در جریان داخل کانالهای باز و بسته و جریان در پیرامون اجسام شناور در سیال نقش عمده ای در مکانیک سیالات دارد . به هنگامی که با کاهش فشار روبرو هستیم , فشار بخار نیز که موجب تغییر فاز (حالت) مایع به گاز می شود , اهمیت         می یابد .

 در این فصل ابتدا به تعریف سیال و سیستم بین المللی یکاها  (SI)  و  سپس  به  بررسی  ویژگی ها و تعریف های فوق می پردازیم .

اسلاید 4 :

2-1  تعریف سیال:

سیال ماده ای است که در اثر تنش برشی حتی ناچیز به طور دائم تغییر شکل می دهد . تنش برشی متوسط برابر با تقسیم نیروی برشی بر سطح است .

توجه داریم که نیروی برشی همان مولفه ی مماسی نیرو بر سطح مزبور         می باشد . حال اگر این سطح آنقدر کوچک شود که به یک نقطه تبدیل شود آنگاه حد نیروی برشی بر این سطح نقطه ای را تنش برشی در یک نقطه می گویند .

اسلاید 5 

 

در شکل (1-1) ماده ای در بین دو صفحه موازی و نزدیک بهم نشان داده      شده است .
فرض می کنیم صفحات آنقدر بزرگ باشند تا از شرایط لبه های آنها بتوان صرف نظر کرد . اگر صفحه ی پایین ثابت باشد و نیروی F صفحه یبالا به مساحت A را بکشد . در نتیجه F/A همان تنش برشی بر این ماده است.
هنگامی که نیروی F باعث شود صفحه ی بالایی با سرعت یکنواخت (اما مخالف صفر) حرکت کند, می توان نتیجه گرفت که ماده ی موجود بین دو صفحه مذبور , یک سیال است .
به طور تجربی معلوم شده است که ذرات سیال مجاور صفحات , سرعتی برابر با سرعت لایه های مرزی خواهند داشت . سیال موجود در سطح abcd  به موقعیت جدید a b’c’d‘ می رسد.

اسلاید 6 :

هر ذره سیال موازی صفحه حرکت می کند , بنابراین سرعت u از صفحه پایین که سرعت آن صفر است تا صفحه بالایی که سرعتش U می باشد , تغییر می کند . آزمایش نشان می دهد اگر سایر کمیات ثابت باشد F   با  A , U  نسبت مستقیم و با ضخامت سیال نسبت عکس دارد . یعنی داریم :

F= µ AU/t

که در آن µ ضریب تناسب است و مربوط به ویژگی های هر سیال می شود . اما اگر تنش برشی را به صورت زیر در نظر بگیریم                                                            Z=F/A

آنگاه داریم :

Z = µ U / t

اسلاید 7 :

توجه داریم که جرم یک جسم با تغییر مکان یا محل تغییر نمیکند ولی نیروی گرانش یا وزن جسم تغییر میکند زیرا این نیرو برابر با حاصل ضرب جرم جسم در شتاب جاذبه g بدست می آید .
(4-1) F=mg 
در سیستم بین المللی یکاها , شتاب گرانش استاندارد برابر با  9/806  m/s2 میباشد .
در این درس علائم اختصاری سیستم یکای SI با حروف کوچک مانند ساعت h , متر m و ثانیه s نشان داده می شود . برای بعضی از  یکاها در این سیستم از حرف اول اسامی دانشمندان استفاده می شود :
وات W ، پاسکال Pa  ، نیوتن N و  . . .
اهمیت این سیستم در استفاده از مضارب 10 یا 10/1 به صورت پیشوند است . در جدول (1-1) پیشوندهایی که کاربرد بیشتری دارند آمده است .

اسلاید 8 :

4-1 چسبندگی
در بررسی جریان یک سیال , چسبندگی سیال حائز اهمیت است . در این بخش راجع به طبیعت و ویژگیهای چسبندگی ,ابعاد , ضرایب تبدیل , چسبندگی مطلق و چسبندگی سینماتیکی بحث خواهیم کرد .چسبندگی ویژگی از سیال است که به علت آن , سیال در مقابل تنش برشی از خود مقاومت نشان میدهد . از قانون چسبندگی نیوتن معلوم می شود که برای یک تغییر شکل زاویه ای , تنش برشی با لزجت نسبت مستقیم دارد . به طور مثال قیر از مایعاتی با چسبندگی زیاد است , در صورتیکه هوا و آب از سیالاتی با چسبندگی کم می باشند .از آزمایش معلوم شده است که چسبندگی گازها با افزایش دما , زیاد می شود در صورتیکه برعکس چسبندگی مایعات با افزایش دما, کاهش می یابد .

اسلاید 9 :

مقاومت یک سیال در برابر نیروی برشی به جاذبه مولکولی و میزان انتقال تکانه ی مولکولها بستگی دارد . در مایعات به دلیل کوچکی فواصل بین مولکولها , نیروی جاذبه ی مولکولی به مراتب از گازها بیشتر است . چنین به نظر می رسد که علت اصلی وجود چسبندگی در مایعات , جاذبه ی مولکولی است , زیرا با افزایش دما , جاذبه مولکولی کم میشود و چسبندگی نیز کاهش می یابد .اما در مورد گازها , نیروهای جاذبه مولکولی بسیار اندک است , بنابراین آنچه باعث مقاومت در مقابل تنش برشی م یشود همان انتقال تکانه ی مولکولی آنهاست .در فشارهای معمولی , چسبندگی مستقل از فشار است و فقط تابعی از دما می باشد ولی در فشارهای بالا , چسبندگی گازها و برخی از مایعات با تغییر فشار , تغییر می کند .

اسلاید 10 :

در یک سیال چه در حالت سکون و چه در حالت حرکت , اگر دو لایه مجاور نسبت به یکدیگر حرکتی نداشته باشند , هیچ نوع تنش برشی ایجاد نخواهد شد , زیرا مقدار du/dy  در کل سیال برابر صفر می باشد . بنابراین به هنگام بررسی ایستایی سیالات , فقط تنش های عمودی یا فشار مورد توجه خواهند بود .
ابعاد چسبندگی را می توان از قانون چسبندگی نیوتن ( معادله 2-1) بدست آورد :
 
µ = Z/(du/dy)                                          

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:48 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد صف و ستاد درسازمان با word دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد صف و ستاد درسازمان با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد صف و ستاد درسازمان با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد صف و ستاد درسازمان با word :

صف و ستاد درسازمان

مقدمه
ظهورسازمانهای اجتماعی وگسترش روزافزون انها یکی از خصیصه های بارز تمدن بشری است .
وبه این ترتیب وبا توجه به عوامل گوناگون مکانی و زمانی و ویژگیها و نیازهای خاص هر جامعه هر روز بر تکامل و توسعه این سازمانها افزوده می شود .بدیهی است هر سازمان اجتماعی برای نیل به اهدافی طراحی شده و با توجه به ساختارش نیازمند نوعی مدیریت است .

یکی از پیامدهای مهم در هم ریخته شدن نظام ارزشی غرب حاکم شدن مکتب اصالت نفع بر روند فعالیتهای اقتصادی و تولید است .معتقدین به این مکتب یک عمل را تا انجا درست قلمداد میکند. که برای فرد یا افرادی بیشترین خوشی و اسایش را به بوجود اورد به بیان دیگر ملاک درستی یک عمل نتایج ان است نه شیوه انجام ان عمل.
فصل اول
تعریف سازمان:
سازمان عبارت از یک رشته منظم و عقلایی است که بین افرادی که وظایف پیچیده و متعددی را انجام می دهند، و کثرت تعداد آنان به قدری است که نمی توانند با هم در تماس نزدیک باشند، به منظور تامین هدف های مشترک خاص برقرار می گردد .

سازمان عبارت است از مراحل تشخیص و گروه بندی فعالیت ها، تعیین و تفویض اختیار و مسئولیت ها و برقراری ارتباط بین افراد به منظور حسن انجام کار، به طوری که هدف یا هدف های مورد نظر در حد مطلوب تحقق یابند .
«تعریف سازمان از نظر بارنارد»: یک سیستم فعالیتها یا نیروهای خودآگاه و هماهنگ شخصی یا یک سیستم فعالیت های وابسته به هم می باشد .

تعریف سازمان رسمی: سازمانی که دارای استمرار بوده و وظیفه یا وظایف معین را در محدوده قوانین و مقررات اجرا می کند. استمرار و تداوم در سازمان با استفاده از نگهداری سوابق اقدامات، تصمیمات و مقررات به صورت کتبی تامین می شود هر سازمان رسمی طبعا شکل و ترکیب معینی دارد که به وسیله آن روابط مشاغل بر پایه سلسله مراتب اداری نشان داده می شودشبکه روابط نامبرده ترکیب سازمان رسمی را تشکیل می دهد که معمولاً به شکل هرم یا مثلثی مجسم می گردد و در معنای محدود از جمع رده های سازمانی به ترتیب سلسله مراتب اداری تشکیل می شود.

تعریف سازمان غیر رسمی: به گفته سایمون، اسیتبرگ و تامپسون سازمان غیر رسمی عبارت است از الگوهای رفتارهای واقعی – یعنی شیوه ای که اعضای سازمان واقعات رفتار می کنند که با طرح رسمی سازمان مطابقت ندارند .
ترکیب سازمانی:
سازمان به مثابه یک سیستم یا نظام از اجزای مهمی تشکیل شده که هر یک از این اجزا از ساختار و یا کارکرد ویژه ای برخوردار است و به وسیله نظریه های سیستمی می توان اجزای ان را تغییر داد. به همین دلیل اساسی ترین بنیان در سازمان، افراد آن سازمان است که هر یک از آنها، از احساسات، تمایلات، شخصیت، انگیزه ها، صفات و وی ژگی های متفاوتی برخوردارند و در حقیقت روح سازمان را تشکیل می دهند. نگرش به تقسیم بندی سازمان از این بعد، آن را به سازمان رسمی و غیر رسمی تبدیل می کند.

سازمان رسمی از ویژگی های ساختار رسمی، سلسله مراتب، تقسیم اختیارات، کانال های ارتباطی، روابط رسمی، هدف ها، خط مشی ها، روش ها و سایر عوامل مدیریتی برخوردارند که به عملیات سازمان کمک می کنند.
سازمان های غیر رسمی از شبکه رفتاری و ارتباطی بین افراد، که رد نتیجه تعامل و همبستگی میان آن ها در گروه های انسانی شکل گرفته اند، به وجود می آیند. بنابراین ماهیت هر سازمان تحت تاثیر ترکیب این دو سازمان (رسمی و غیر رسمی) قرار می گیرد که نقش افراد در آن تعیین کننده است، زیرا هر یک از آنان تحت تاثیر تصورات و انتظارات خود به دنبال موقعیت مناسب و ایفای نقش در ساختار سازمان قرار خواهند گرفت.

نظریه های سازمانی:
نظریه های سازمانی شیوه های خاص نگرش به سازمان ها و گروه های درون آن ها را منعکس می کند نظریه کلاسیک سازمان که گاهی نظریه ماشینی نیز نامیده شده است پیش آهنگ همه نظریه های امروز سازمان ها بوده است. برجسته ترین نظریه سازان کلاسیک که رویکرد ماشینی را برگزیده اند وبر، تیلور، فایول، مونی ورایلی، گیولیک و ارویک بوده اند.

نظریه های کلاسیک سازمان:
در نظریه های کلاسیک سازمان یا نظریه های سنتی هر یک از دانشمندان، خردگرایی یا رفتار عقلایی سازمان را از زاویه و دیدگاه خاصی تجزیه و تحلیل می کنند ولی در مکتب کلاسیک یا سنتی توجه اصلی دانشمندان به کالبد یا ساخت و ترکیب سازمان ها رسمی معطوف گردیده و به رفتار فردی و گروهی و سیستم اجتماعی سازمان عنایتی مبذول نگردیده است.

نظریه های سازمان رسمی
(1) نظریه بوروکراسی: ماکس وبر
ماکس وبر اولین کسی است که در نوشته های خود در زمینه مسائل سازمانی با دیدگاهی تاریخی به جامعه شناسی سازمان ها پرداخت و از اصطلاح بوروکراسی استفاده کرده است.

اگر چه مطالعات وبر بیشتر درباره سازمان های دولتی بود و می خواست عناصر ضروری این سیستم سازمانی را به دقت تعیین کند اما به نظر وی ویژگی های بوروکراسی در کلیه سازمان ها اعم از دولتی یا خصوصی تا زمانی که حائز مشخصات زیر باشند وجود خواهد داشت:
1- وسعت سازمان به لحاظ کثرت کارگران
2- عده زیادی کارگران غیر ماهر یا نیمه ماهر
3- تکنولوژی نسبتاً ساده برای تولید انبوه و
4- تولید فرآورده های نسبتاً ساده

ویژگی های بوروکراسی: وبر در سازمان های مورد مطالعه پنج خصلت مهم وبر که در واقع وجوه ممیزه این سازمان ها از سازمان های موجود در زمان های گذشته بود.
1) تقسیم کار : تقسیم کار در سازمان ها تازگی نداشت، ولی عملا سازمان های بوروکراتیک کار را تا حد زیادی توسعه دادند و وظایف را به اجزاء خیلی کوچک تقسیم کردند یکی از نتایج منطقی تخصصی کردن این بود که نیروی کار انسان قابل جانشینی شهر و این جانشین در ازدیاد کارایی سازمان ها تاثیر به سزایی داشت.

2) تمرکز اختیارات: وبر تشخیص می دهد که تقسیم کار به اجزای خیلی کوچک عمل هماهنگی را مشکل می سازد وی در تحلیل خود به این نتیجه می رسد که بوروکراسی ها این مساله را با تمرکز اختیارات حل می کنند، بدین طریق که در سلسله مراتب عمودی سازمان هر چه به سطوح بالاتر اختیار و مسئولیت پیش می رویم، کنترل روی واحدهای مادون بیشتر متمرکز میگردد.

3) برنامه منطقی و عقلایی برای اداره امور استخدامی: در سازمان بوروکراتیک انتخاب کارمندان برمبانی ضوابط عینی که از جانب مدیران سازمان تعیین می شود انجام می گیرد.
4) قوانین و مقررات: برغم وبر، بروکراسی ها تابع مقررات دقیق و صریح مستند که هم درباره کارکنان داخل سازمان و هم در مورد ارباب رجوع به طور یکنواخت و غیر شخصی اعمال می شوند.

5) سیستم ثبت ضبط: بخاطر تداوم و استمرار و به منظور وحدت عمل، بوروکراسی ها از جزئیات کلیه اقدامات، پرونده و سوابق دقیقی نگهداری می کنند. بدین ترتیب، متدولوژی بوروکراسی ایده آل و و بر یک روش تجزیه و تحلیل برای ماطلعه سازمان ها به دست می دهد، و این روش برخی از فعالیت های سازمان را که انحراف اساسی نسبت به معیار ایده آل داشته و نیاز به اصلاح دارند، مشخص می سازد.
نوع شناسی اقتدار و از نظر ماکس وبر

وبر بر سه گونه اصلی اقتدار را تشخیص می دهد:
1- اقتدار کاریزماتیک: که ناشی از اعتقاد به ویژگی های استثنایی شخصی است که دستور می دهد.
2- اقتدار سنتی: که ناشی از رسم، عادت و سنت است اطاعت از دستور به علت احترام به سنت هاست.
3- اقتدار عقلانی – قانونی: که بر مبنای قانونی بودن مقرراتی است که به شیوه عقلانی وضع گردیده اند و مشروعیت رهبرانی، که مطابق قانون تعیین شده اند.

از نظر ماکس و بر سازمانی را بر اساس منبع قدرت مشروع یا نوع اقتدار می توان به سه دسته تقسیم کرد:
1) سازمان ها کاریزماتیک: که منشاء اقتدار اعتقاد به ویژگی هایی استثنایی در شخصیت رهبر است و مسئله عمده در این سازمان ها موضوع جانشینی رهبر است سازمان های مذهبی جزء این گروه هستند.
2) سازمان های سنتی: که در آن ها منشا اقتدار عادت و سنت است و تعیین رهبر نیز براساس سنت هاست پا تریمونیالیسم شناخته ترین مشکل سلطه سنتی است و بیشتر مونارشیهای قدیمی اروپایی از این نمونه اند ماکس وبر پاتریمونیالیسم را نمونه برجسته سلطه سنتی می داند.

استمرار اجرای وظایف که به وسیله قانون مقرر شده است اهمیت صلاحیت فنی و تخصصی، تقسیم کار دقیق از ویژگی های این گونه سازمان ها است.
(2) فردریک تیلور: نظریه مدیریت علمی
فردریک تیلور که به عنوان پدر مدیریت علمی شناخته شده است شاید بیشتری تاثیر را بر مدیریت سازمان به ویژه در سازمان های سنعتی داشته است. نظریه مدیریت علمی تیلور در دو کتاب معروف او در اصول مدیریت علمی و مدیریت کارخانه مطرح گردیده است. تیلور با بررسی تجارب علمی خویش درصدد بر آمد که مدیریت کارگاه های سنعتی را بهبود بخشید و اصول و موازینی برای اداره بنگاه های تولیدی وضع کند.

سیستم تیلور که به نام مدیریت علمی معروف است، شامل دو عنصر اساسی است:
1- کشف تجربی بهترین طریق انجام دادن هر عمل و اجزاء متشکله آن تعیین مدت زمان لازم برای انجام عمل، تشخیص بهترین ابزار لازم برای انجام عمل، و بالاخره تعیین بهترین طریقه جریان کار
2- تقسیم کار بین مدیران و کارکنان بنحوی که مسئولیت کشف بهترین طرق انجام دادن عملیات و طرح ریزی آن ها، تهیه ابزار لازم، و صدور دستورات و ایجاد تسهیلات مورد لزوم دیگر به عهده مدیران باشد.

هدف مدیریت علمی تیلور
افزایش تولید از طریق بهبود کارآیی کارگران است. تیلور به این منظور دو راه پیشنهاد می کند:
1- استفاده از روش های علمی
2- ایجاد انگیزش از طریق افزایش دستمزد
روش های علمی تیلور را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
1- استاندارد کردن شرایط کار: منظور این است که شرایط محیط کار را در حد مطلوب برای کار و تولید تامین کنیم. شرایط محیطی مانند درجه حرارت، رطوبت، نور کافی، مدت استراحت و فواصل استراحت کارگران که رد بازدهی کار موثر است.
2- استاندارد کردن روش های کار: هدف یافتن بهترین روش های انجام کار است که براساس مطالعه حرکات تعیین می شود.

3- اندازه گیری کار: با استفاده از مطالعه زمان انجام می شود تا مناسب ترین شیوه انجام کار تعیین گردد. اندازه گیری کار یکی از اجزاء اصلی مدیریت علمی را تشکیل می دهد و شامل سنجش و مطالعه زبان های واحد است.
4- برنامه ریزی وظایف روزانه: یعنی این که وظایف از پیش کاملا برنامه ریزی شود و دستور العمل کتبی به کارگر در مورد وظیفه خاص او داده شود.

5- تعیین دستمزد: باید برای هر قسمت کار قیمتی تعیین کرد و این موضوع را برای کارگر توضیح داد و چنانچه کارگر بیش از میزان تعیین شده بازده داشته باشد آنگاه می تواند علاوه بر دستمزد، پاداش مهم دریافت کند.
(3) نظریه های هانری فایول:
هانری فایول بعد از تیلور برجسته ترین نظریه پردازی است که اصول سازمان رسمی و مورد مطالعه قرار داده است. اندیشه های فایول در نظریه ماشینی سازمان طبقه بندی می شود. فایول در سال 1916 کتاب معروف خود مدیریت صنعتی و عمومی منتشر کرد. او برخلاف تیلور که توجه خود را معطوف به سطح پایین سازمان کرده بود، اساسا به سطح بالای سازمان وظایف مدیر توجه نشان داده است.

او فعالیت های سازمان را به 6 دسته تقسیم می کند:
1) فعالیت های فنی یا تکنولوژی
2) فعالیت های بازرگانی
3) فعالیت های مالی
4) فعالیت های تامینی
5) فعالیت های حسابداری
6) امور مدیریت

به نظر فایول اهمیت توانایی مدیریت در سطوح بالای سازمان بیشتر است او به وحدت فرماندهی بیشتر اهمیت می دهد و معتقد است که وظایف تخصصی مربوط به کارکنان ستاد یا کارشناسان است. منظور از وحدت فرماندهی این است که کارمند باید فقط از یک سرپرست دستور بگیرد و منظور او وحدت هدایت به این است که یک برنامه و یک رئیس است برای یک مجموعه عملیاتی که هدف آن مشترک است باید وجود داشته باشد

.
فایول اهمیت فوق العاده برای کار ستاد قایل می شود و ستاد را یک ارگان رئیس سازمان می داند. فایول همچنین تاکیدمی کند وضع خدمتی کارکنان در سازمان باید از ثبات کافی برخوردار باشد زیرا به نظر او تغییر انتقال کارکنان به میزان زیاد به زیان سازمان است. با مقایسه نظریات وبر، تیلور فایول به این نتیجه می رسیم که ماکس وبر بیشتر به ویژگی ها، رشد و نتایج بوروکراسی توجه نشان داده است، تیلور به استفاده از روش های علمی برای برنامه ریزی وظایف روزانه و کنترل فرایند کار و فایول بیشتر به وظایف مدیر توجه داشته باشد.

در بعضی از جهات نظریه فایول مکمل نظریه مدیریت علمی تیلور است. از جهت تاکید فراوانی که فایول بر برنامه ریزی می کند. درجه تشابه هر سه نظریه وبر، تیلور و فایول به ویژه در تاکیدی است که بر ساخت رسمی سازمان می کنند و نادیده گرفتن در اجتماعی سازمان.

بالاخره این که اندیشه های فایول، به صورت یکی از بنیانهای مفاهیم نظری سازمان و تنظیم اصول فراگیر مدیریت سازمان ها در آمده است. او بدون تردید نشان دادکه مدیریت نشان داد که مدیریت بهتر صرفا مسئله بهبود بازده کارگر و برنامه ریزی واحدهای پایین سازمان نیست بلکه بیش از هر چیز مسئله مطالعه دقیق تر و آموزش بیشتر مدیریت برای افراد سطح بالای سازمان است.

اهداف سازمان ها:
در مطالعه سازمان ها و هدف های سازمان اهمیت بنیادی دارند همه سازمان ها با ترکیب صنایع انسانی زیادی برای رسیدن به هدف یا هدف های ویژه ای فعالیت می کنند.
اهداف اصلی که سازمان ها در نظر دارند به وسیله پیتر دراکر به سه گروه تقسیم شده است:
1- ذیل به هدف ویژه سازمان در تجارت، این مقصود به معنای انجام اقتصادی کار و در یک اداره به معنی ارائه خدمت به عموم است.

2- ثمر بخش کردن کار و بهره مند نمودن کارگر برای رسیدن به ایجاد محیط محیط کار مناسب مشارکت کارگر و تشویق و سازماندهی
3- تدبیر و اداره تاثیرات و مسئولیت های اجرایی، این هدف ها جهت حفظ و تامین محیط فیزیکی و انسانی و اجتماعی است. مدیران می بایست در جهت اصلاح کیفیت زندگی رهبریت خود را نشان دهند.
اولویت ها در اهداف سازمان: چند مورد کلی در ارتباط با مسئولیت های مدیریت در انتخاب اهداف سازمانی به شرح زیر مورد توجه قرار گرفته است:
4- یکی از مسئولیت های بزرگ مدیریت، انطباق و تکمیل اهداف صاحبان و انجمن های در حال کار است که تنها از طریق همکاری و تشریک مساعی آنان می تواند حاصل گردد.
5- مدیران بایستی رهبری را بر مبنای اولویت ها قرار دهند و از آنجایی که معمولاً سازمان ها ساده نیستند تاسیس یک سلسله مراتب بر عهده آنان می باشد.

6- به دلیل وجود تغییرات فوری در بعضی از اولویت های اهداف سازمانی، مدیران برای نگهداری یک سیستم اطلاعات و حساس نسبت به توسعه و امور مهم داخلی و خارجی مسئولیت سنگینی دارند.
امکان وصول به هدف های سازمان: قبل از تعیین هدف های سازمان، امکانات تامین آن باید به دقت بررسی شود چنانچه هدف های سازمان با واقع بینی پیش بینی نگردد فقط با شرایط استثنایی ممکن است تحقق یابد در این صورت عدم امکان نیل به هدف موجب یاس و ناامیدی مجریان برنامه می شود و هماهنگ کردن فعالیت های مختلف دستگاه به منظور تحقق هدفی که امکان تحقق آن کم است دشوار می گردد.

به نظر اتزیونی سازمان ها واحدهای اجتماعی هستند که هدف های معینی را دنبال می کنند به نظر او هدف های سازمان کارکردهای مهمی دارند:
1- آن ها با ترسیم وضعیتی که سازمان درصدد تحقق آن در آینده است به فعالیت های سازمان جهت می دهند.
2- رهنمودهای فعالیت سازمان را تعیین می کند.

3- منبع مشروعیت سازمان را تشکیل می دهند و فعالیت های آن ها را توجهی می کند.
4- معیاری هستند که اعضای سازمان و افراد خارج از سازمان به وسیله آن می تواند موفقیت سازمان را ارزیابی کند. از آنجا که همه سازمان ها برای دستیابی به هدف یا هدف هایی فعالیت می کنند بنابراین اهداف سازمان و مسایلی که برای رسیدن به این هدف ها به کار برده می شوند مورد توجه قرار می گیرند.

اهمیت مطالعه سازمان
اهمیت مطالعه سازمان و روش های سازماندهی در این است که ارگان های خوب سازمان یافته که کارآتر هستند و کارکنانشان راضی ترند. باید توجه داشت که مدیر در یک سیستم سازمان یافته زمان زیادی را صرف سازماندهی می کند؛ بلکه بخشی از وقت خود را به آن اختصاص می دهد؛ ولی اگر حوزه کار مدیر، خوب سازماندهی نشده باشد او مجبور می شود تا زمان زیادی را صرف مسائل ناشی از سازماندهی نامناسب کند.

سازماندهی یک نوع فعالیت دوره ای است نه فعالیت مرتب روزانه. به طور کلی گاهی مسائلی پدیدار می شود که ناشی از شکل سازماندهی است مدیر این آثار را مورد مطالعه قرار داده، به رفع آن اقدام می کند و قبل از بروز مشکل جدید، یا تغییر استراتژی سازمان، تغییری در ساختار سازمانی انجام نخواهند شد که وقت وی را به خود مصروف دارد. بدیهی است که میزان و نوع مسائل سازمانی که مدیر با آن مواجه می شود به نوع سازمان و روند تکامل آن، بستگی دارد.

فصل دوم
صف چیست؟
آن دسته از سازمان هایی که فعالیت آن ها مستقیما به تامین هدف سازمان کمک می کند صف نامیده می شود مثلا در یک سازمان صنعتی به طور کلی وظایفی وجود دارد که شامل تولید و فروش محصول می شود. هر دو وظیفه ی فوق جزء وظایف صف است زیرا هدف اصلی سازمان صنعتی تهیه ی محصول و ارائه ی آن به مشتریان در مقابل پولی است که دریافت می کند و سودی که از این راه عاید سازمان می شود خود عامل مهمی برای بقای سازمان است.

همچنان که لیندال اف ارویک اظهار نموده است هیچ سازمانی قادر نیست بدون وجود واحدهای صفی به بقای خود ادامه دهد. بر مبنای چنین تعریفی واحدهای تهیه و فروش در ردیف های صفی در خواهند آمد. اما باید در نظر داشت که قبل از شروع به تولید باید تولید محصول به وسیله ی سازمان طرح ریزی شده باشد، بدون داشتن طرح، هیچ سازمانی قادر به تولید و عرضه ی محصولات بازار نخواهد بود.

ستاد چیست؟
آن دسته از وظایفی که به طور غیر مستقیم به اجرای وظایف اصلی کمک می کنند ستاد نامیده می شوند، معمولاً مراجعیت سازمان با وظایف ستاد آشنایی زیادی ندارند. زیرا فعالیت ستاد به طور مستقیم برای آن ها ارزش ندارد و آن ها هرگز راسا برای فعالیت های ستادی پولی پرداخت نمی کنند، هر چند وظایف ستاد سهم مهمی در ارائه ی محصول یا خدمت به مشتریان به عهده داشته باشد.

به توجه به طبیعت کار افراد ستاد، ستاد را می توان چنین تعریف نمود: سازمان ها یا افرادی که وظیفه ی اصلی آن ها کمک به واحدهای صفی است تا آن ها بتوانند هدف اصلی سازمان را بهتر تامین کنند بنابراین امکان دارد که واحدهای ستادی علاوه بر ارائه نظریات مشورتی وظایف دیگری ار بر عهده بگیرند از قبیل، تحقیق برای برطرف کردن مشکل سازمان، جمع آوری اطلاعات، سازمان دادن و نظارت .

انواع سازمان های صف و ستاد:
به طور کلی سه نوع سازمان اصلی مطرح شده است که عبارتند از «سازمان صف» «سازمان ستاد» یا «سازمان تخصصی» و «سازمان صف و ستاد»
درباره این سه نوع سازمان که به ترتیب در شکل 21-6 و 22-6 و 23-6 نشان داده شده اند توضیح می دهیم.
مستطیل های تیره پرسنل صف و مستطیل های روشن ، پرسنل ستاد را نشان می دهند .

1- سازمان صف
سازمان صف دارای ساختمان هرمی با سلسله مراتب ساده ای است که در آن همه مدیران یک سطح سازمانی به یک مدیر عمومی در سطح بالاتر از خود گزارش می دهند. در یک سازمان صف مطلق هیچ نوع خدمات کمکی و ستادی وجود ندارد، و هر مدیر به طور کامل مسئولیت تمام مراحل برنامه ریزی، هدایت و کنترل کارزیر دستان خود را به عهده دارد.

2-سازمان ستاد
سازمان ستاد یک نوع سازمان تئوریک است که در آن مدیریت صف وجود ندارد، و تمام مدیران، مسئویت های خاصی را به عهده دارند. هر مدیر کار خود را به مدیریت عمومی سازمان گزارش می دهد و در مورد تخصص مربوط به خودروی کارکنان زیر دست خود فرماندهی و نظارت دارد. این نوع سازمان ابتدا توسط فردریک تیلور به عنوان سازمان تخصصی با سرپرستی چند جانبه سطوح شد.

تیلور استدلال می کرد که چون کارها و فعالیت ها در یک سازمان متنوع است یک فرد نمی تواند همه تخصص های لازم را برای سرپرستی کارکنان فرا گیرد، پس بهتر است که کارکنان در زمینه های مختلف دارای سرپرستان گوناگون باشند. بدین ترتیب یک نفر مثلا در زمینه فنی از یک مدیر و در زمینه برنامه از مدیر دیگری لازم است تبعیت نماید. مدل مدیریت چند جانبه تیلور که در آن یک نفر دارای چند رئیس خواهد بود در شکل 22-6 مشخص شده است.

همان طور که ملاحظه می شود هر یک از مستطیل های پایین با نه نفر مدیرانی که در سطح بالای سازمان قرار گرفته اند در تماس و ارتباط متقابل می باشند. همان طور که در شکل 24-6 ملاحظه می شود یک سرکارگر، شش مدیر سر و کار دارد که سه نفر از مدیران در قسمت تولید (مدیران صف) و سه نفر دیگر در قسمت برنامه ریزی (مدیران ستاد) هستند. مدل سازمانی تیلور با آن که پاسخگوی بخشی از مشکلات سازمانی است اما یک ایراد اساسی دارد، و آن از بین رفتن وحدت فرماندهی و تداخل وظایف مدیریت است که عملا این مدل را از ارزش انداخته و به همین دلیل این مشکل سازمانی نتوانست از محدوده تئوری خارج شود و به صورت یک سازمان در موسسات مختلف پیاده گردد.

سازمان صف و ستاد:
سازمان صف و ستاد یک راه حل میانه است که در آن هم صف وجود دارد و هم ستاد. این نوع سازمان در حال حاضر رایج ترین نوع سازمانی است که کاربرد دارد. همان طور که از شکل مربوط پیداست در این سازمان مدیران دستورات لازم را از مدیر بالاتر در رده صف دریافت می کنند، اما با مسئولان ستاد نیز در ارتباط هستند.
در طرح سازمانی صف و ستاد دو مشکل اساسی وجود داردیکی مشکل اقتدار واحدهای ستادی و رابطه ای است که لازم است در این مورد بین مدیران صف و مدیران ستاد برقرار گردد تا از تداخل جلوگیری شود و دیگری نوع وظایفی است که هر یک باید عهده دار شوند.
شکل 25-6 نمونه ساده سازمان صف و ستاد را نشان می دهد.

وظایف صف:
وظایف صف در یک سازمان وظایفی هستند که به طور مستقیم در تامین هدف های آن سازمان نقش تعیین کننده دارند. برای نمونه در سازمان های صنعتی همیشه واحدهای تولید و فروش که به طور مستقیم با هدف سازان یعنی ارائه کالا به بازار و به دست آوردن منازع ارتباط پیدا می کنند

واحدهای صف محسوب می شوند. از نظر زمانی، وظایف صف زودتر نقش خود را در موفقیت سازمان نمایان می سازند و شروع آن نیز همواره قبل از فعالتی های ستاد است. از نظر فرماندهی و نظارت، واحدهای صف بر واحدها و بخش های زیر دست خود فرماندهی و نظارت مستقیم دارند. بدین ترتیب که دستورهایی را صادر می کنند و گزارش ها را نیز به طور مستقیم دریافت می دارند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:48 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد نقش دانشگاه آزاد اسلامی در پرورش تفکر خلاق با word دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد نقش دانشگاه آزاد اسلامی در پرورش تفکر خلاق با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد نقش دانشگاه آزاد اسلامی در پرورش تفکر خلاق با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد نقش دانشگاه آزاد اسلامی در پرورش تفکر خلاق با word :

چکیده :

در این مقاله به بررسی خلاقیت در ابعاد مختلف از جمله مفهوم خلاقیت و روند تفکر خلاق ، ویژگیهای افراد خلاق ، عوامل موثر در خلاقیت ، نقش معلم در پرورش خلاقیت راه های ایجاد و پرورش خلاقیت در دانش آموزان، می پردازیم.

در بعد اول. ضمن بررسی نظرات مربیان و متخصصان تربیتی در رابطه با مفهوم خلاقیت و روند تفکر خلاق در جستجوی پاسخ به این سؤال هستیم که آیا خلاقیت فرآیندی درونی است یا بیرونی؟ آیا مستلزم انضباط است یا خود انگیزی؟ در بعد دوم. در جستجوی خصوصیات بارز افراد خلاق هستیم و ضمن اشاره به نتایج تحقیقات مختلف به بررسی ویژگیهای شخصیتی و روانی افراد خلاق و تفاوت آن ها با افراد غیر خلاق می پردازیم . در بعد سوم. عوامل موثر در خلاقیت و تاثیر بر محتوای کتاب های درسی را ذکر کرده و عواملی که مانع تفکر خلاق می شوند را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.

مقدمه:

خلاقیت یکی از عالی ترین و پیچیده ترین فعالیتهای ذهن آدمی است که تعلیم و تربیت باید بدان توجه کند.
خلاقیت نه فقط به هوش و تفکر بلکه به سازمان شخصیت فرد نیز مربوط می شود. تربیت آزادانه کودک در وضعیتی که والدین دارای علایق قوی گوناگونی باشند باعث بروز صفت خلاقیت در کودکان می‌شود. از این رو مساله تربیت کودکان و پرورش استعدادهای فطری آنان از مسایل بسیار مهمی است که باید مورد توجه مربیان و والدین قرار گیرد و معلمان بایستی امکانات تجلی اندیشه خلاق را در مدارس فراهم آوردند و دانش آموزان به تدریج مفاهیم اساسی علوم مختلف را بیاموزند تا با مسایل زندگی، خلاقانه برخورد کنند و جهان اطراف خویش را در جهت مطلوب تغییر دهنده (1) تصاویر ذهنی که ما به کودکان خود می دهیم، آینده آنها را شکل می بخشند. این تصاویر ذهنی بصورت پیشگویی هایی هستند که به تحقق در می

آیندو تصویر ذهنی شما میزان شاد بودن، مفید بودن و خلاق بودن کودکتان را شکل می بخشند، مطمئناً تصویر ذهنی شما برای هر یک از کودکانتان بیش از آنچه انجام می دهید و یا به آنها می گویید در رشد انگیزه خلاقیت و موفقیت آنها در آینده موثر خواهد بود.(2) یکی از سوالاتی که در چهار دهه گذشته ذهن بسیاری از پژوهشگران و اندیشمندان تعلیم و تربیت را به خود مشغول کرده است این است که آیا می توان خلاقیت را پرورش داد؟
نتایج تحقیق (بودو، تورنس و ;) نشان داده است خلاقیت که در تمام فعالیتهای فردی و گروهی انسان مشاهده می گردد،

مفهوم خلاقیت و روند تفکر خلاق :

نگاهی به منابع معتبر مربوط به خلاقیت، نوآوری و تفکر خلاق نشان می دهد که ریشه این اصطلاح در نوع و روش فکری انسان نهفته است. در حقیقت فرد خلاق کسی است که از ذهنی جستجوگر و آفریننده برخوردار باشد .

درباره مفهوم خلاقیت تعاریف متعدد و گاه متضادی ارائه شده است ولی در مورد تعریف زیر یک اتفاق نظر کلی مشاهده شده است :
«خلاقیت توانایی فرد برای تولید ایده ها، نظریه ها، بینش ها یا اشیاء جدید و بدیع و بازسازی مجدد در علوم و سایر زمینه ها است که توسط متخصصان، اصیل واز نظر علمی، زیبا شناسی، تکنولوژی، اجتماعی با ارزش تلقی گردد.

در قرآن نیز از آفرینندگی گاهی بر معنی تسخیر تعبیر شده است و« تسخر لکم ما فی السموات فی الارض جمیعاً» (سوره جائیه- آیه 13) یعنی خداوند بر پدیده‌های طبیعی آنچنان نیرویی بخشید که انسان می‌تواند با قدرت تسلط و حاکمیتی که دارد
در آن تصرف نموده و هر گونه دگرگونی و سازندگی در آن بوجود آورد .

«فردریک فروبل»، یکی از مشهورترین مربیان و پرورشکاران خلاق متوجه مساله خلاقیت بوده و می‌پرسید که آیا خلاقیت فرآیندی درونی است یا بیرونی؟ آیا مستلزم انضباط است یا خودانگیزی؟ او بر این عقیده بود که خلاقیت یکی از مهمترین نیازهای انسان است .
امروزه‏، چهارچوب روانشناسی به ما اجازه می‌دهد که بر این عقیده باشیم فرایند خلاقیت ذاتی نیست بلکه می‌تواند آموزش داده شود. ما از طریق آموزش می‌توانیم به کودکان یاد دهیم که به راههای غیر معمولی فکر کنند و از طریق تفکر واگرا به بررسی مشکلات پرداخته و به راه حلهای مناسب دست یابند. مساله این است که اجازه تفکر در این حیطه را به مربیان بدهیم که جریان خلاقیت جریانی از قبل ساخته شده نیست، بلکه روندی زاینده و قابل تغییر می‌باشد.

«هالپرن» خلاقیت را توانایی شکل دادن به ترکیب تازه‌ای از نظرات یا ایده‌ها برای رسیدن به یک نیاز یا تحقق یک هدف می‌داند. از نظر «پرکنیز» تفکر خلاق، تفکری است که به نحوی تشکیل شده که منجر به نتایج تازه و نو می‌شود .
به نظر «ویلیام جیمز»، همه ما توانایی و استعداد خلاقیت را داریم ولی متاسفانه در طول زندگی ودر مسیر آموزش یاد می‌گیریم که غیر خلاق باشیم. به عبارتی در سطح کلی محیط یادگیری اعم از خانه، مدرسه و اجتماع ما را به تفکر همگرا عادت می‌دهند . (اسپرینت‌هال، 1977،ص 576) او معتقد است دوران کودکی سرآغاز شکل گیری روند تفکر خلاق محسوب می‌شود (همان منبع، ص 517 )

در دایره المعارف روانشناسی، «آیسنک، آرنولد، مای‌لی»، خلاقیت به منزله ظرفیت دیدن روابط جدید پدید آوردن، اندیشه های غیر معمول و فاصله گرفتن از الگوهای سنتی تفکر، قلمداد گردیده. در اثر «دورن » (Doron,R) و «پارو » (,Parot,F1991) خلاقیت استعداد پیچیده‌ای است متمایز از هوش و کنش وری شناختی و محتملاً تابع سیلان افکار، استدلال استقرایی، پاره‌ای از صفات ادراکی وشخصیت و نیز هوش واگرا، در حدی که این هوش گوناگونی را حلها و فرآورده‌ها را مساعد می‌سازد.
در فرهنگ روانشناسی «پیرون » pieron ، خلاقیت چنین تعریف شده است :

خلاقیت عبارت از کنش اختراعی تخیل سازنده می‌باشد که طبق نظریات «گتزل» و «جاکسون» چیزی سوای هوش معمولی برخی از محققان (ویلسون، 1956،کراچفیلد،1962) خلاقیت را نقطه مقابل «همنوایی» می‌دانند و به نظر آنها خلاقیت یعنی عقاید اصیل، نظریات متفاوت و نحوه متفاوت نگریستن به مسایل .
اکثر روانشناسان، آفرینندگی و حل مساله را فرایندهای مشابهی دانسته‌اند (مایر، 1930 ،تورنس،1960،دی چکو،کرافورد،1974،گانیه،1977،گیج وبرلاینر،1984). گانیه بالاترین سطح یادگیری را حل مساله می‌داند و معتقد

است که آفرینندگی نوع ویژه‌ای از حل مساله است .
«مک کینون» نیز خلاقیت را عبارت از حل مساله همرا با ماهیتی بدیع و نو می‌داند . (مامفورد و گوستافون ).
«آزوبل» (1963،ص 110-99) خلاقیت را استعداد بی همتا در یک زمینه بخصوص می‌داند و از نظر «گیلفورد» هوش و خلاقیت دو عامل فکری جداگانه تلقی شده و هوش را تفکر همگرا و خلاقیت را تفکر واگرا می‌داند. از نظر او وجه تمایز تفکر آفریننده، تفکر واگرا است که از طریق انعطاف پذیری،اصالت و روانی می‌توان باز شناخت (سیف: روانشناسی یادگیری و تدریس ).
نظریه پردازان روان شناختی نیز عقیده دارند که خلاقیت از حالت برانگیختگی درونی ناشی می‌شود. (کراچفیلد،1962) «دچار مس» (1968) معتقد است رفتارهایی که از داخل بر انگیخته می‌شوند ناشی از نوعی اشتیاق برای تجربه

یک امر می‌باشند: بررسی تعاریف فوق نشان می‌دهد که عده‌ای از آن به برانگیختگی درونی، بعضی به توانایی فرد برای تولید ایده‌های نو، برخی به توانایی حل مساله و نوعی تفکر واگرا، و نیز به نتیجه و محصول خلاقیت پرداخته‌اند .
بنابراین نتیجه می‌گیریم خلاقیت عبارتست از: توانایی مشاهده اشیاء به روشهای جدید، یادگیری از طریق تجربیات گذشته و ارتباط آن به موقعیتهای جدید، تفکر در راستای برداشتن موانع و خطوط نا متعارف، استفاده از دیدگاههای غیر سنتی برای حل مسایل، خلق و ابداع چیزی تازه و ابتکاری، طی کردن مراحلی فراتر از اطلاعات داده شده.
بدین ترتیب فرایند آموزش و یادگیری می‌تواند تفکر خلاق را پرورش دهد و افرادی کاوشکر، آفریننده، مشکل گشا، نوآور، مولد و عامل تغییر را تربیت کند .
ویژگیهای شخصیتی افراد خلاق :

پال تورنس (1998) در پاسخ به این پرسش که ویژگیهای شخصیتی چه نقشی در خلاقیت ایفا می‌کند، گفته است شخصیت هم می‌تواند خلاقیت را آسان ‌سازد و هم مانع آن شود . ویژگیهایی از قبیل آمادگی برای خطر کردن، کنجکاوی و جستجوگری، استقلال اندیشه، پشتکار و پایداری، شهامت، استقلال رای، خودآغازگری، ابتکار، پرسشگری درباره موقعیتهای معماگونه، و در گیر شدن با امور دشوار از جمله ویژگیهای آسان ساز خلاقیت محسوب می‌شوند. او می‌گوید، هر عملی که ما برای تشویق این گونه رفتارها انجام می‌دهیم شخص را در جهت خلاقیت بیشتر سوق می‌دهد. (سیف،1379 ).

از نظر گیلفورد (1998) ویژگیهایی از بروز خلاقیت جلوگیری می‌کنند، عبارتند از سلطه گری،منفی بافی، مقاومت ترس، عیب جویی، انتقاد از دیگران، سازشکاری، تسلیم در برابر قدرت و کمرویی. (سیف،1379،ص 599 ).

مطالعاتی که «بارون» (1969) در زمینه شخصیت افراد خلاق انجام داده است نیز نشان می‌دهد که آنها در مقایسه با افراد عادی خوش بین‌تر ودارای انرژی روانی و جسمی استثنایی‌اند. زندگی آنها پیچیده‌تر است و به دنبال تنش‌اند یا از طریق آزاد شدن آن احساس لذت می‌کنند. افراد خلاق، کمتر ضعیف‌النفس بوده و از مسایل و امور آگاهند . (مزلو) آنان به مسایل بنیانی علاقه‌مندند و تمایل زیادی به خطر کردن دارند .

«نیکسون» (1962)،تورنس(1966) و لی‌کاک (1979)،ضمن تحقیقاتی ویژگیهای دانش‌آموزان خلاق را چنین عنوان کرده‌اند: 1- دارای هوش کلامی و فضایی بسیار برجسته 2- دارای هوش بالاتر از سطح متوسط 3- دارای ظرفیتهای حافظه‌ای فوق‌العاده در ثبت و نگهداری وقایع مختلف 4- آمادگی جهت تجربه امور و فعالیتهای مختلف 5- استقلال فکری (استاین، 1974 ،ص 548) 6- دارا بودن رفتار مطلوب اجتماعی 7- بیان صریح و روشن (بارون، 1968 ) 8- طرز فکر انتقادی، فعال و کنجکاو بودن (استرنبرگ تیلر،جان دیویی،1985) 9 – برخورداری از نوع تفکر واگرا (گیلفورد) 10- علاقه‌مند بودن به مسایل فلسفی و مذهبی 11- مقاوم، باجرئت، انتقاد پذیر و خستگی ناپذیر بودن 12- خود جوش، صادق و ساده بودن. (افروز،1365، ص 21 .)
تورنس (1989) پس از 22 سال مطالعه مستمر پیرامون ویژگیهای گروهی از کودکان، نوجوانان و جوانان (یعنی از 1985 تا 1980) به این نتیجه می‌رسد که خمیر مایه شخصیت افراد خلاق، استقلال اندیشه و شیفتیگی فراوان آنها در برابر مساله یا فعالیت مورد علاقه‌شان است. فرد خلاق کسی است که فکری نو ومتفاوت ارائه دهد. بالطبع احساس گریز از کانال بندیهای مشخص ذهنی، همنوا نبودن با دیگران و استقلال طلبی و آزاد اندیشی می‌تواند پایه‌های تراوش تفکر خلاق و خلق آثار نو را فراهم آورد. بقول «تورنس » خلاقیت شکافتن بن‌بست‌ها و دست دادن با فرداست.

«هیز» (1988)، متذکر می‌شود که افراد بسیار خلاق، اغلب بطور کامل در کار خود غرق می‌شوند. زندگینامه افراد بسیار خلاق این نکته را مورد تأکید قرار می‌دهد که آنها برای عرضه کارهای مهم، انگیزه‌های عالی دارند و بسیار سخت کوشند .
بدین ترتیب مجموع یافته‌های تحقیقی روانشناسان در مورد انسانهای خلاق را می‌توان در 5 دسته زیر خلاصه کرد :

1- آفرینش گری و هوش 2- آگاهی و حساسیت 3- انعطاف پذیری و ابتکار 4- شک گرایی و پایداری 5- بازیگوشی فکری و شوخ طبعی 6- ناهمنوایی و اعتماد بنفس.
پژوهشهای مقدماتی «پال تورنس»، نشان می‌دهد که دانش آموزان خلاق معمولاً با همگنان خود کمتر سازش می‌کنند، به ایده‌های خود بیشتر علاقه دارند و برای مقبول افتادن و پذیرفته شدن تلاش نمی‌کنند. آنها به علایق شدید همکلاسی‌های خود نسبت به کارهای غیر درسی و غیر ضروری با شک و تردید می‌نگرند و هم جوش نمی‌شوند. و امور جاری را متفاوت از دیگران می‌بینند. به دنبال تکالیف مشکل می‌روند و غالباً جوانب مختلف هر موضوعی را به هم ربط می‌دهند و ترکیب می‌کنند .
عوامل موثر در خلاقیت و تاثیر آن بر محتوای کتب درسی :

کارل راجرز (carl Rogers) ، چگونگی عوامل موثر در خلاقیت را به طریق تحلیلی بیان کرده است و در این زمینه می‌گوید: واضح است که خلاقیت را نمی‌توان با فشار بوجود آورد بلکه باید به آن اجازه داده شود تا ظهور کند. او معتقد است که با فراهم کردن امنیت روانی و آزادی، احتمال ظهور خلاقیت سازنده را می‌توان افزایش داد.
«تورنس» شواهدی بدست آورد که نشان می‌داد اوج خلاقیت در کلاس دوم ابتدائی است ولی به دلیل اقرار در مطابقت با دیگران معمولاً‌از بین می‌رود. منحنی خلاقیت بسیاری از کودکان در حدود ده سالگی افت می‌یابد و آنان هرگز خلاقیت دوره اولیه کودکی را باز نخواهند یافت. با توجه به اینکه آنان در این سن در مدرسه هستند نباید تاثیر خانواده، مدرسه، محتوای درسی، روش تدریس و شخصیت معلم را در افت خلاقیت کودکان ندیده گرفت. محتوای درسی یکی از
عواملی است که می‌تواند در مدرسه، زمینه پرورش خلاقیت را فراهم کند .

علاوه بر موضوعی که «کارل راجرز» مطرح کرده است عوامل دیگری نیز در خلاقیت موثر هستند که اگر بطور صحیح بکار گرفته شوند در شکوفایی خلاقیت افراد موثر خواهند بود . در این مقاله این عوامل و تاثیری را که بر محتوای کتابهای درسی دارند مورد بررسی قرار می‌دهیم: 1- نقش اطلاعات در خلاقیت 2- انگیزش و خلاقیت 3- خلاقیت و میزان خود پذیری 4- تخیل و خلاقیت 5- خانواده و خلاقیت .
1- نقش اطلاعات در خلاقیت :

اطلاعات یکی از عوامل اساسی خلاقیت وماده خام آن است و به گفته «ویلیام»، خلاقیت مهارتی است که اطلاعت پراکنده را به هم پیوند می‌دهد. نتایج تحقیقات «هیز» (1988) و «ویش بو» (1988) در رابطه با زندگی 76 آهنگساز و 66 شاعر مشهور نشان داده است که هیچکدام از ایشان زودتر از پنج سال از شروع دوران شاعری و آهنگسازی خویش، شعر یا آهنگ قابل توجهی نساخته‌اند، این امر نشانه آنست که بدون برخورداری از میزان مطلوبی از دانش نمی‌توان شاعر، نویسنده، موسیقی‌دان و یا فیزیکدان خلاق شد.
رابطه هوش و خلاقیت :

تحقیقات علمی نشان داده است که هوش خارق‌العاده معادل با داشتن استعداد خلاقیت نیست، به عبارتی دانش آموزانی که دارای هوش زیادند، الزاماً‌افرادی که ابداعی ترین ایده‌ها را خلق کنند، نمی‌باشند (قاسم‌زاده، حسن، ص 17) همچنین محققانی چون رو، (1953) و مک کنیون (1968)، ضمن بررسی هوش افراد بسیار خلاق دریافتند، آنان از مردم عادی باهوش‌ترند ولی از همکاران غیر خلاق خویش درخشان‌تر نبودند. «والدچ» و «رانکو » ضمن تایید این مطالب اظهار می‌دارند که داشتن حداقلی از هوش، برای خلاقیت ضروری به نظر می‌رسد.

از نظر «پیاژه» بوسیله نیروهای خلاقه است که کودک می‌تواند دورانهای مختلف اندیشه را طی می‌کند. برای اینکه عقل و هوش او رشد کند بایستی مراحل سختی را بگذراند. انباره‌ای از شواهد نشان می‌دهد که دو شیوه یادگیری و تفکر از وظایف اختصاصی نیمکره‌های چپ و راست مغز حاصل
می‌شود. قسمت چپ اطلاعات را بطور خطی، منطقی و متوالی پردازش نموده و اساساً‌ با اطلاعات شفاهی سر و کار دارد. نیمکره راست، اطلاعات را بطور غیر خطی، از طریق درک مستقیم (شهودی) و بطور همزمان پردازش نموده و با اطلاعات تصویری، شنوائی و عاطفی سر و کار دارد .

استراتژیهای تفکر که بیشتر از ویژگی نیمکره چپ است، تحلیلی، متوالی، ومنطقی است . نیمکره چپ همچنین در درک تمایزها و تفاوتهای ظریف تخصص دارد. از آنجا که فرایند تفکر خلاق نیاز به مقدار زیادی تفکر مربوط به هر دو نیمکره دارد، انتظار می‌رود که هر فرد خلاق ایده‌آل کسی باشد که بتواند وظایف اختصاصی هر دو نیمکره را به نحوی مکمل ادغام نموده و مورد استفاده قرار دهد. ولی شواهد موجود حاکی از آن است که در انواع متعددی از آزمونهای تفکر خلاق بزرگان که در وظایف مغزی نیمکره راست تخصص دارند، تقریباً بدون استثناء از افرادی که شیوه ادغام دو نیمکره را بکار می‌برند، پیش می‌گیرند. چنین افرادی همچنین یادگیریهای خود را بیشتر مورد استفاده قرار می‌دهند . 

انگیزش به حالات درونی ارگانیم که موجب هدایت رفتار به سوی نوعی هدف می‌شود، اشاره می‌کند. (19) اخیراً‌برخی از روانشناسان اجتماعی (لپر، کرین، نیس بت،1973 ) انگیزش درونی را از جنبه شناختی تعریف کرده‌اند، آنها عقیده دارند، اگر افراد درک کنند که بواسطه علاقه خود در فعالیتشان مشغول هستند، بطور درونی انگیخته می‌شوند اما اگر فعالیتهای خود را به عنوان کسب اهداف بیرونی ادراک کنند، بطور بیرونی انگیخته می‌شوند. نظریه پردازان روان شناختی عقیده دارند که خلاقیت از حالت برانگیختگی درونی مرتبط با فعالیت بیشتر از انگیختگی بیرونی مرتبط با فرد منجر به خلاقیت می‌شود .

از نظر گیلفورد، تا زمانی که عملی از روی عادت انجام گیرد، خلاقیتی در کار نیست ولی به مجردی که اجرای عملی احتیاج به تدابیر جدیدی داشت، جریان خلاقیت به کار می‌افتد. (خلاقیت کودکان، ص 19 )
در برخی نوشته های هیجان انگیز بوسیله آینده نگرانی مانند، (الوین تافلر، بنیامین سینگر و فردریک پولاک) درباره وجود رابطه بسیار قوی بین انگیزه برای یادگیری و نیل به دستاوردهای خلاق از یک سو و تصویر ذهنی شخص از آینده، از سوی دیگر بحث شده است. «تافلر» معتقد است که نحوه‌ای که دانش‌آموز و دانشجو، آینده خود را می‌بینند با عملکرد آکادمیک آنها و نیز توانایی آنان برای زندگی، وفق دادن خود با محیط و رشد فکری آنان در یک جامعه پر تغییر ارتباط مستقیم دارد.
3- خلاقیت و میزان خود پذیری :

تعادل در میزان خود پذیری در صورتی که سایر شرایط موجود باشد باعث می‌شود که انسان در صدد به فعل درآوردن استعدادهای بالقوه خود از جمله خلاقیت باشد. نتایج تحقیقات «گراندال» (1954) در ارتباط با میزان خود پذیری و سازگاری اجتماعی نشان میدهد که هم کسانی که خود را کمتر از آنچه هستند به حساب می‌آورند و به دیگران نشان می‌دهند و هم کسانی که خود را بیشتر از آنچه هستند به دیگران نشان می‌دهند، در زندگی اجتماعی موفق نیستند. این دو گروه در روابط انسانی دائم با مشکلاتی مواجه هستند و با هدر دادن وقت و انرژی، بازده کارهای خلاقه آنان کاهش می‌یابد .
«میچر» جهت نشان دادن رابطه خودپذیری و اضطراب نتیجه گرفت، اضطراب یکی از عوامل مهم بازدارنده جریان خلاقیت است و عواملی است که در سازش آنها و بازده تحصیلی و خلاقیت آنان اثر سوء می‌گذارد .

4- تخیل و خلاقیت :
تخیل نوعی تفکر آزاد است و با بهره گیری از آن که خمیر مایه خلاقیت است، دنیایی بزرگ پهناور در مقابل چشمان دانش‌آموزان گشوده می‌شود و قادر می‌گردد، آزادانه خیال پردازی کند .
به گفته یکی از روانشناسان معاصر (هارلوگ،1982)، خلاقیت شکلی از تخیل کنترل شده است که به نوعی ابداع و نوآوری منجر می‌شود. (22 )
به نظر «فروید»، تفکر خلاق شکل عالی تخیلات آزاد و بازیهای دوره کودکی است. به عقیده او سرچشمه خلاقیت را باید در تجربیات دوره کودکی جستجو کرد. زیرا چگونگی تجارب دوران خردسالی در ظهور اندیشه‌های نو فوق‌العاده موثر است. از طرفی تجارب خلاق و تخیلی به ما فرصت می‌دهد تا به رشد استعدادهای خود برای تفکر، عمل و تبادل نظر پرداخته و بتوانیم به گسترش مهارتهای جسمی و ذهنی خود، پرورش احساسات، حواس پنجگانه، کشف ارزشها و درک فرهنگ خود و دیگران بپردازیم.(23) (کارلوس گالبن کین، 1982)

5- خانواده و خلاقیت :
بدون شک خانواده مهمترین نقش را در کنترل و هدایت تخیل و ظهور خلاقیت دارد . خانواده‌ها باید شرایط لازم جهت فعالیتهای متنوع برای کودکان را فراهم نموده و فرصتهای لازم را برای سوال کردن، کنجکاوی و کشف محیط به کودکان بدهند. تنیبه و تهدیدهای مکرر، آفت خلاقیتهای ذهن است. زمینه رشد خلاقیت در خانه زمانی فراهم می‌شود که به کودکانتان آزادی زیادی بدهند و به آنها احترام بگذارید. از نظر عاطفی در حد اعتدال به آنها نزدیک شوید و بر روی ارزشهای اخلاقی و نه قوانین خاص تأکید نمایید. با تشویق و تایید رفتار کودک و فراهم آوردن زمینه‌های مساعد و تدارک لوازم بازیهای دلخواه او، قدرت تخیل و خلاقیت کودکان را تقویت کنید. خیالپردازیهای کودکان را سرزنش نکنید زیرا خلاقیت او را محدود می‌سازید .

مهمترین عامل در بروز خلاقیت انگیزه است و این انطباق انگیزه و استعداد تواماً در خلاقیت کارساز است. محیط اجتماعی کودکان و تایید بر روی انگیزه خلاق بسیار مفیدتر از تاکید روی استعداد می‌باشد.(24 )
خانواده خلاق به ویژگیهای درونی نظیر پای‌بندی به ارزشها، داشتن علاقه به چیزی و صراحت و رک‌گویی، بیش از ویژگیهای بیرونی نظیر خانواده خوب، حسن سلوک و کوشا بودن، اهمیت می‌دهند .

از نظر «ویلیامز» تماس فعال با محیط زیست طبیعی، اجتماعی و فرهنگی می‌تواند تاثیر ثمربخشی بر بازده خلاقیت داشته باشد، به اعتقاد او هر اندازه محیط خانوادگی و تحصیلی کودک از نظر دانستنیها و اطلاعات غنی‌تر باشد به همان اندازه بازده خلاقیت کودک بیشتر است.(25) محیطهای بیش از اندازه رسمی و بیش از اندازه آزاد برای خلاقیت نسبتاً مضرند و هرگز نخواهند توانست خلاقیت را در فرد بطور سالم بپرورانند. «پال تورنس» می‌گوید محیطی که هم آزادی بیان و هم ارتباط سالم را تبیین کند از لحاظ پرورش خلاقیت بهترین محیط محسوب می‌شود به ویژه اگر پاداشهایی نیز برای رفتارهای خلاق در نظر گرفته شود.(26) در کنار خانواده، مدرسه نیز نقش بسیار مهمی در شکوفایی خلاقیتهای کودکان دارد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:48 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله در مورد نقش و اهمیت نمایشگاهای تجاری در اقتصاد و بازاریابی با word دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد نقش و اهمیت نمایشگاهای تجاری در اقتصاد و بازاریابی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد نقش و اهمیت نمایشگاهای تجاری در اقتصاد و بازاریابی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد نقش و اهمیت نمایشگاهای تجاری در اقتصاد و بازاریابی با word :

نقش و اهمیت نمایشگاهای تجاری در اقتصاد و بازاریابی

مقدمه :
سال ها پیش سیسرون ، سیاستمدار رومی گفت :
اگر بخواهی مرا متقاعد کنی باید اندیشه مرا بشناسی و اگر خواستی مرا بشناسی باید احساسات مرا درک کنی . پس باید یاد بگیری که با کلمات من حرف بزنی ، وارشمیدس نیز همواره در پی اهرمی بود که بتواند با آن دنیا را جا به جا کند . او در زمانی خودش ناخودآگاه قدرت اهرم اطلاعات در دهکده جهانی مک لوهان را به نوعی پیش بینی کرده بود و امروز که ما در دنیای تحت کنترل رسانه ها قرار داریم با قدرت تاثیر گذاری خود در بسیاری موارد به جای ما تجزیه و تحلیل و تصمیم سازی می کنند .

نمایشگاه به عنوان یک رسانه و ابزار موثر اطلاع رسانی نمایانگر موضوعات ، ویژگی ها و خصوصیات مختلف یک اثر و ارائه اطلاعات عینی از دستاوردهای نوین و یا تولیدات کالا و یا خدمات جدید تلقی می شود و به عنوان ابزار تبلیغاتی و اطلاعاتی از اثر بخشی زیادی برخوردار است ، زیرا با استفاده عاقلانه و اصولی از نمایشگاه می تواند در ایجاد باورهای جدید و تقویت یافته گذشته نقش اساسی ایفا کند .

 

نشریه آرمان : 21/3/84
نقش و اهمیت نمایشگاهای تجاری در اقتصاد و بازاریابی
نمایشگاههای تجاری با صدها سال قدمت نقش مهمی از لحاظ تاریخی در صنعت و تجارت ایفا کرده است . در طول زمان ، وظایف نمایشگاهها بر اهمیت ، گستردگی و تعدادشان افزوده شده است . در آغاز نمایشگاههای تجاری تنها به منظور عرضه محصولات در نقاطی محدود برپا می شدند اما در عصر صنعتی شدن و همگام با افزایش عرضه و تقاضا دیگر کابردهای نمایشگاهها آشکار و نقش و وظیفه آنها گسترده تر شد . بر اساس تحقیقات انجام شده همبستگی مثبت و معنی داری بین شرکت در نمایشگاههای بین المللی و ورود به بازارهای جدید ارتباط توسعه

صادرات ، بهره گیری از امکانات بالقوه نمایشگاهها و اهمیت آن

ها به عنوان منبع مهمی برای جمع آوری اطلاعات بعد از نمایندگی ها و مشتریان خارجی و یافته های دیگر وجود دارد.

تاریخچه

قدمت برگزاری نمایشگاه ها به دوران پیش از میلاد مسیح باز می گردد . در انجیل بیان شده است که احتمالاً در قرن پنجم پیش از میلاد مسیح ، «خشایارشاه اول » پادشاه ایران ، شکوه و جلال ایران باستان ( پرشیا ) و ماد و ثروت سلطنتی خود ، اشراف و شاهزادگان پیش از خود را به مدت 180 روز به نمایش گذاشت .
از لحاظ تاریخی نمایشگاههای تجاری برای حل مسئله توزیع از طریق متمرکز سازی عرضه و تقاضا در یک محل و نقطه مشخصی از زمان ایجاد شدند . در اکثر فرهنگ ها ، نمایشگاهها معمولاً در روزهای تعطیل و به منظور نمایش کالاهای شهری و منطقه ای برگزار می شدند . در زمان امپراتوری

روم ، صنعت و تجارت اهمیت قابل ملاحظه ای یافته بود اما در اوایل قرون وسطی ، بخش عمده ای از آنها از بین رفتند . حیوانات اهلی و منابع معدنی ( مانند نمک) در بازارهای محلی مورد معامله قرار می گرفتند و بازرگانان شرقی ، ادویه و سایر کالاهای لوکس را برای مبادله با بردگان و فلزات گرانبها به بازارها می آوردند . در پایان دوران تهاجم قرن دهم ، بازرگانان اروپایی نقش مهمی را د

ر تجارت دور ایفا کردند . بازرگانان ایتالیایی به رهبری و نیزی ها ، کالاهایی مانند ادویه ( به ویژه فلفل ) ابریشه و پنبه را وارد کردند و در مقابل به دنبال صدور کالاهایی بودند که در شرق خریدار داشته باشند . به این منظور عنبر ، پوست و محصولات چوبی را که عمدتاً از بالتیک و دریای شمال خریداری می شدند برگزیدند . تبادل کالاهای مدیترانه ای با کالاهای شمال اروپا در نمایشگاه معروف « شامپاین » صورت گرفت .

در عصر حاضر ، نمایشگاههای متعدد شهری ، استانی و منطقه ای ، کماکان به انعکاس سنت و فرهنگ محلی خود ادامه می دهد و سرگرمی و ترفیع تجارت را به ارمغان می آوردند . نمایشگاههای تجاری امروزی را می توان به انواع مختلف عمومی ، فنی ، صنعتی ، تخصصی و ; تقسیم بندی کرد .

نشریه : صنعت خودرو – 54
رسانه نمایشگاه و نحوه ارتباط موثر با مخاطبان
وقتی از بازاریابی صحبت می شود منظور فعالیتهایی است که متفاوت از دیگران و با روشی متمایز انجام می شود . بنابراین در ایجاد ارتباط با دیگران باید متفاوت باشید نه درختی از درختان جنگل .

انواع نمایشگاه ها
الف – نمایشگاه عمومی بازرگانی Tradefairs

در این نوع نمایشگاه ها بر طبق برنامه زمان بندی شده یا ادواری معین مثلاً سالی یک بار یا چند سال یک بار نمایشگاه هایی برای عرضه یا نمایش تولیدات و محصولات جدید صنعتی ، کشاورزی ، خانگی و اداری یا کالاهای سرمایه ای ، واسطه اسی و مصرفی در شهر یا منطقه یا کشور خاصی برگزار می شود و هدف برگزار کنندگان معمولاً این است که امکانات تولید و قابلیت های فنی

واحدهای شرکت کننده در نمایشگاه در سطحی وسیع به آگاهی علاقه من

دان رسیده و موجبات تبادل یا صادرات کالا ، خدمت و تکنولوژی فراهم شود . مانند نمایشگاه بیم المللی تهران که در گذشته در مهر ماه هر سال با حضور تولید کنندگان داخلی و خارجی تشکیل می شد .

 

ب- نمایشگاه های تخصصی
در نمایشگاههای تخصصی معمولاً کالاهای خاص برای گروههای خاص یا موضوعات مصوص مورد توجه است واز این طریق سعی می شود تکنولوژی یا پیشرفت های فنی جدید به اطلاع مخاطبان برسد .
تجربه نمایشگاه های تخصصی ایران نشان می دهد این گونه نمایشگاهها با اهداف زیر تشکیل م
شناسایی مخترعان ، صنعتگران و تولید کنندگان در رشته های مختلف صنعتی و اطلاع از توان و امکانات آنها ، آگاهی از مشکلات و تنگناهایی که فرا راه تولید کنندگان قرار دارد . ارزیابی و طبقه بندی تولید کنندگان داخلی و صادر کنندگان به منظور اتخاذ سیاستهای حمایتی ، آشنا ساختن تولید کنندگان با استانداردها و معیارهای بین المللی کیفیت کالا، معرفی توانمندی های تولید کنندگان برای شناسای خریداران عمده و افزایش سهم بازار

ج- نمایشگاه های اختصاصی – انفرادی SOLO
در نمایشگاههای اختصاصی معمولاً یک شرکت ، یک کشور یا یک هنرمند برای معرفی و عرضه محصولات یا مصنوعات خود آنها را به نمایش می گذارد مانند نمایشگاه های بین المللی کشورمان در دمشق یا لیبی و یا نمایشگاه های برگزار شده در آسیای میانه و ;

د- اکسپوها یا نمایشگاه های غیر بازرگانی
اکسپوها نوعی نمایشگاه هستند که در آنها معمولاً دیدگاه ها ، اندیشه ها ، علوم و تکنولوژی مصارف و آینده نگری ها معرفی و به نمایش گذاشته می شود مانند اکیپوهای محیط زیست ، رایانه ، ابزار آموزشی آینده ، آینده خودرو و ; در این نمایشگاه ها معمولاً به کمک تصاو

یر و اشکال انتزاعی افکار و تخیلات برگزار کنندگان به مخاطبان القا می شود .

ه – نمایشگاه عرضه مستقیم
این نمایشگاه ها که در سال های اخیر در ایران مقبولیت پیدا کرده اند در حقیقت نمایشگاه محسوب نمی شوند بلکه مکانیزمی برای تعادل عرضه و تقاضا و بهبود ساختار توزیع محسوب می شوند مانند نمایشگاه هایی که به مناسبت های مختلف برای فروش سریع کالا و خالی کردن انبارها و مبارزه با گرانفروشی و شکستن انحصار توزیع کنندگان ایجاد می شود .

اهداف برگزاری یا شرکت در نمایشگاه ها
معمولاً اکثر نمایشگاه های داخلی و خارجی کشور به منظور معرفی کالا یا خدمات تشکیل می شود و در کشور ما شرکت های معدودی هستند که در نمایشگاه های اکسپو توانایی شرکت را دارند ولی یک سازمان مولد کالا یا خدمات باید قبل از شرکت در نمایشگاه ، اهداف معقولی را برای شرکت در نمایشگاه داشته باشند که با گروه بندی اهداف استراتژیک سازمانی و غیر استراتژیک می توان اهداف زیر را برای شرکت های بنیادی متصور شد :
1- فروش بیشتر و افزایش سهم بازار
2- معرفی کالا خدمات جدید سازمان

3- افزایش اعتبار و شهرت معروفیت در بین مخاطبان
4- بازاریابی و اخذ سفارش های کلان ضمن عقد قرارداد
5- پیش فروش کالا و یا خدمات و جمع آوری نقدینگی
6- برقراری ارتباط دو سویه با مخاطبان علاقه مند

7- جذب افکار عمومی مخاطبان
8- القای یک طرز تفکر یا اندیشه نو در مصرف کننده کالا یا خدمات
9- تعامل با پیمانکاران موثر در تولید
10-تعامل با فروشندگان مواد اولیه تولیدات سازمان
11-فراهم آمدن شرایط نظرسنجی و افکار سنجی از مخاطبان

12-شناسایی بیشتر نقاط قوت و ضعف رقبای تجاری
13-فراهم آمدن ایجاد هولدینگ ها و کنسرسیوم های مشتر

ک تجاری
14-ارزیابی عملکرد پیمانکاران توزیع کالاهای تولید و ;

نشریه : آرمان 21/3/84

مزایای شرکت در نمایشگاه
بدون توجه به اهداف تعریف شده سازمان برای شرکت در نمایشگاه مزایای پیش بینی شده شرکت در نمایشگاههای مختلف عبارتند از :
الف – امکان عرضه بهتر، موثرتر و سریع تر کالا یا خدمات
ب – امکان ارزیابی واکنش مصرف کنندگان
ج – احتمال عقد قرار داد همکاری و پیدا کردن نمایندگان جدید فروش و توزیع
د – احتمال شناسایی منابع مالی جدید ( یافتن سرمایه گذاران حقیقی حقوقی )
ه – حضور موثر در بازار به موازات رقبای قوی
و- بخبود روش ها و کنترل کیفیت
ز- افزایش فروش و سود

ح – افزایش سهم بازار
ت – کاهش هزینه های متوسط کل
ی – افزایش رضایتمندی مخاطبان سازمان
ک – کاهش موجودی دپوی انبار تولیدات

پیش نیاز شرکت در نمایشگاه
شرکت در نمایشگاه یک شگرد روابط عمومی برای تعامل بیشتر و مثمر ثمر با مخاطبان است ، بنابراین برای این شگرد ارتباطی سازمان باید پیش نیازهایی م

هم رعایت شوند که ما آنها را به صورت چک لیست اولیه در ذیل آورده ایم . پاسخ های اولیه در این چک لیست با توجه به توان سازمان باید حداقل دارای 50% پاسخ مثبت داده اند .

1- آیا کالا یا خدمات عرضه شده دارای مشخصات عمومی استاندارد ه

ست و کیفیت قابل رقابتی با سایر محصولات دارد ؟
2- آیا توان تولید سازمان شما قابل افزایش تا سطح برآورد شده تقاضا در نمایشگاه هست و در صورت افزایش فشار تقاضا ، بدون افزایش قیمت و کاهش کیفیت توان تولید کالا و ارائه محصول را

دارید ؟
3- آیا شرکت در نمایشگاه اهداف استراتژیک سازمان شما را تامین می کند ؟
4- آیا هزینه های شرکت در نمایشگاه معقول و متناسب با نتایج پیش بینی شده است ؟
5- آیا شرکت در نمایشگاه در مقایسه با عملکر رقبا برای سازمان شما جنبه حیثیتی و اعتباری دارد ؟
6- آیا شرکت در نمایشگاه جزء برنامه های تبلیغاتی و ارتباطی روابط عمومی سازمان شما محسوب می شود و در سر فصل های کاری از قبل پیش بینی شده است ؟

7- آیا پرسنل علاقه مند مجرب و توانمند در زمینه ارتباط موثر با مخاطبان برای حضور در نمایشگاه در اختیار دارید ؟
8- آیا برنامه شخصی برای ایجاد ارتباط با نمایشگاه و نحوه استمرار ارتباط با مخاطبان پس از نمایشگاه تدوین شده است ؟
9- آیا برای شرکت در نمایشگاه بودجه مالی متناسب و برنامه اجرایی در زمینه

غرفه آرا

یی ، نحوه ارتباط با مخاطبان ، استفاده از ابزارهای موثر ارتباط رسانی برای نمایش توامندی های سازمان خود ، روش های شناخت رقبا و ; را پیش بینی کرده اید ؟
10-آیا در هنگام طراحی به وضعیت فرهنگی و بومی محل برگزاری و مخاطبان توجه شده است ؟
11-آیا شرکت در نمایشگاه باعث بهبود بازاریابی و کاهش هزینه ها و مشکلات عرضه می شود ؟

شرایط کارکنان غرفه
همان طور که در چک لیست اولیه اشاره شد کارکنان غرفه باید دارای خصوصیات ویژه ای باشند که از فرصت های ارتباطی فراهم شده حداکثر استفاده را برای اهداف سازمانی داشته باشند . مهمترین این خصوصیات عبارتند از :
الف – توان جسمی 12 ساعت کار روزانه
ب – آشنایی با فنون بازاریابی و روش های اقناع و ترغیب
ج – آشنایی با روند تولیدات سازمان
د – آشنایی با سیاست های بازاریابی و فروش سازمان
ه – قدرت ایجاد ارتباط موثر فردی خوش خویی و حسن برخورد
و – آراستگی ظاهری ( ترجیحاً لباس متحد الشکل رسمی )
ز – توان تخصصی در زمینه های غرفه آرایی و رایانه و تاسیسات

تهیه گزارش ارزیابی
بر اساس الگوی مدیریت کیفیت به منظور بهبود مستمر هر فعالیت ارتباطی و استفاده از رسانه نمایشگاه باید گزارش ارزیابی نهایی عملکرد نمایشگاه با دید نقادانه توسط روابط عمومی تهیه شود این گزارش می تواند شامل موارد زیر باشد :
– نقاط قوت سازمان در نمایشگاه
– نقاط ضعف سازمان در نمایشگاه
– گزارش شناخت رقبا

– برآوردهای حجم فروش کالا یا خدمات ناشی از ارتباط و مذاکره با مخاطبان خاص
– فهرستی از تولید کنندگان مواد اولیه و نتایج مذاکرات صورت گرفته
– نتایج نظر سنجی ضمنی از مخاطبان و مراجعه کنندگان

– ارزیابی بازتاب مخاطبان از معرفی یا عرضه کالا یا خدمات جدید سازمان
– گزارش مالی از هزینه های برگزاری نمایشگاه از ابتدا تا انتها

 

نشریه : آرمان 21/3/84
تعاریف
« اکزیبیشن » یا « اکسپوزیشن » به معنای در معرض دید قرار دادن سازمان یافته کارهای هنری ، علمی و صنعتی با هدف بر انگیختن علایق عموم ، ارتقای ساخت و تولید ، توسعه تجارت و نمایش پیشرفت و دستاوردهای یکی از فعالیتهای تولیدی و یا طیف وسیعی از آنهاست . اکزیبیشن ها ، معمولاً در فواصل غیر منظمی برگزار شده و چندین ماه یا بیشتر دایر هستند و در آنها بین بازدیدکنندگان دارای اهداف تجاری و مردم عادی تفکیکی قائل نمی شوند . هدف اولیه

بازدیدکنندگان ، خرید نیست بلکه بیشتر به خاطر ارزش آزموزشی و یا سرگرمی ، جذب این نوع از نمایشگاهها می شوند . از بعد تجاری ، اهمیت اصلی این نمایشگاه ها در تبلیغات محصولات عرضه شده و اثر آنها نهفته است . « فیر » بازاری موقت است که در آن ، خریداران و فروشندگان برای

انجام معامله گرد هم می آیند . این نوع نمایشگاه ها به طور منظم و معمولاً در محل و زمانی یکسان برگزار شده و معمولاً چند هفته طول می کشند . نقش اصلی این نوع نمایشگاه ها ، ارتقای تجارت است. از لحاظ تاریخی ، نمایشگاه های تجاری ، محلی برای نمایش طیف کامل

محصولات و فعالیت های کشورها یا سازمان ها از طریق ارائه تعداد مختلفی کالا و خدمات قابل عرضه در گروها یا صنایع مشخص بوده اند. نوع عمودی ( تخصصی ) نمایشگاه ها که در آن تنها محصولات متعلق به صنعتی خاص و یا حتی بخش خاصی از صنعت به معرض نمایش در می آیند ، در نیمه اول قرن بیستم آغاز و بیشتر در کشور امریکا و تا حدودی در سایر کشورها عمومیت یافتند. هر چند در دهه های اخیر، امریکا به محل مهمی برای برگزاری نمایشگاه های تجاری تبدیل شده

است، اما اروپا کماکان میزبان بخش عمده ای از نمایشگاه ها تجاری بین المللی است. در کنار طیف وسیعی از نمایشگاه های کلاسیک تجاری بین المللی نمایشگاه های زیادی برگزار می شوند که برای تجارت بین المللی حائز اهمیت هستند ، چرا که کل محصولات صنعتی قابل عرضه ی

 

ک

کشور را به تصویر می کشند. نمونه های مشهوری از آنها ، نمایشگاه صنایع سوئیس ، نمایشگاه صنایع آلمان و نمایشگاه بین المللی پاکستان است. دیگر نمونه قابل اشاره عبارت است از نمایشگاه صنایع انگلستان که از سال ها پیش در لندن و بیرمنگهام برگزار می شدند. با محبوبیت روزافزون نمایشگاه های تخصصی در انگلستان ، نمایشگاه لندن در 1956 و نمایشگاه بیرمنگها

م در 1957 خاتمه یافتند. مشارکت برگزار کنندگان در این گونه نمایشگاه ها معمولا محدود به شرکت ها و افرادی می شود که به کشور برگزار کننده ، تعلق دارند. هر چند در امریکا واژ ه های اکسپوزیشن ، اکزیبیشن و فیر تقریبا به جای یکدیگر به کار میروند ، اما در برخی کشورها تعاریف دقیق تری برای آنها وجود ارد. مثلاً در انگلستان ، فیرتوسط موسساتی برگزار می شود که اساساً فعالیت تجاری یا بازرگانی دارند ، مانند: نمایشگاه محلی و نمایشگاه صنعتی . اگزیبیشن ، بیش

تر مورد استفاده موسسات دارای بعد ملی و بین المللی است. در فرانسه واژه F

oire به عرضه محصولات یک صنعت صرفاً تجاری و اکسپوزیشن به نمایش بین المللی گفته می شود. در ایران ، هر سه واژه مترادف واژه « نمایشگاه » در نظر گرفته شده و تفکیکی از لحاظ تعریف و ویژگی آنها صورت نگرفته است.

 

نقش نمایشگاه ها
هر چند نمایشگاه ها پدیده ای باستانی به شماره می آیند ، اما وسعت و اهمیت آنها در دوره پس از جنگ دوم جهانی همراه با گسترش تجارت ، افزایش یافت. بعد صنعت نمایشگاه های تجاری با برگزاری سالانه بیش از 2 هزار نمایشگاه عمده ، قابل تامل و توجه است. به رغم قدمت نمایشگاه ها ، تحقیقات زیادی در زمینه آنها انجام نشده است. تعدادی از محققان نشان داده اند که

نمایشگاه های تجاری بین المللی نقش مهمی در فعالیت های صادراتی دارند. افزایش قابل توجه نمایشگاه های تجاری پس از جنگ اول جهانی ، بیانگر نقش آنها در توسعه اقتصادی و اهمیت ویژه نمایشگاه در تجارت بین المللی تلقی شده است. به اعتقاد برخی ، دوره پس از جنگ دوم جهانی ، قانع کننده ترین دلیل برای وجود رابطه بین رشد اقتصادی و توسعه بخش نمایشگاهی است. در این زمینه ، تحقیقات متعددی صورت گرفته که همگی نشان داده اند مشارکت در نمایشگاه های تجاری بین المللی ، اغلب مبنای برقراری روابط بلند مدت تجاری را فراهم آورده و سهم قابل توج

هی در عرصه صادرات موفق داشته است. امروزه نمایشگاه ها از دیدگاه های مختلف دارای تاثیرات متعددی در زمینه های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی بوده ویکی از ابزارهای کارامد بازاریابی تلقی می شوند. هم اکنون ، نمایشگاه های بین المللی به عنوان وسیله ای برای دستیابی به اهداف زیر مورد توجه قرار دارند:
• ملاقات رو دررو با تامین کنندگان ، تولید کنندگان و سرمایه گذاران
• شناسایی تامین کنندگان ( منابع جدید ساخت و عرضه مواد اولیه )
• روبه رو شدن با مشتریان و برقراری ارتباط با آنها
• آموزش مشتریان بالقوه و بالفعل

• نهایی کردن توافقات در مورد فروش و توزیع محصولات و خدمات
• دستیابی به آخرین اطلاعات و استاندارد های ارائه محصولات و خدمات
• قطعی کردن معاملات صادراتی و وارداتی
• ملاقات با شرکا ویا نمایندگان بالقوه
• دستیابی به برنامه ها و افق هایی جدید برای گسترش فعالیت
• بررسی اتحادهای درازمدت راهبردی در بازارهای داخلی و جهانی

• تحقیقات بازار ( درخصوص راهبردهای بازاریابی ، رقبا ، مشتریان ، محصولات ، تبلیغات و; )
• آزمون محصول جدید ( سنجش میزان استقبال ، ویژگی ها ، قابلیت رقابت و;)
• توسعه بازارهای جدید
• ایجاد و معرفی « برند» و مستحکم کردن موفعیت آن در بازار

نشریه : صنعت خودرو – 54
براساس تحقیقات انجام شده ، شرکت در نمایشگاه ها به عنوان یک راهبرد ، نقش مهمی در بازاریابی محصولات ایفا کرده و از لحاظ اهمیت ، پس ازفروش مستقیم و قبل از تبلیغات ، ترفیع فروش از طریق مکاتبه و ارتباط عمومی وتماس تلفنی قرار می گیرد. شرکت هایی که راهبردهای یکپارچه بازاریابی را به کار می گیرند ، از دیگر شرکت ها موفق تر هستند. شرکت هایی که برای

مشارکت در نمایشگاه اهدافی را معین کرده و معیارها و شاخص های کمی ( عددی ) را برای ارزیابی عملکرد خود بررسی می کنند، از دیگران موفق ترند. نمایشگاه برای شرکت های دارای فناوری بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. براساس نظر سنجی های انجام شده از مدیران

بازاریابی ، با توجه به 6 هدف مختلف بازاریابی که عبارتند از: ایجاد گرایش نسبت به خرید محصول ، معرفی محصول جدید ، دریافت سفارش ، ترفیع تصویر مشتریان از « برند» ، ترفیع میزان آگاهی از شرکا و ورود به بازارها و مناطق جدید ، موثرترین راهبرد« فروش حضوری » و پس از آن مشارکت در نمایشگاه هاست. در واقع ، امکان ملاقات رودر رو با مشتری که در هر 2 طریق ( فروش حضور

ی

و مشارکت در نمایشگاه ها ) مشترک است، از دیدگاه آنها اهمیت بسزایی دارد. به اعتقاد این افراد ، مشتریان مایلند افراد اصلی و تصمیم گیرنده شرکتها را ملاقات کنند واین خواسته غالباً در نمایشگاه ها عملی می شود. نمایشگاه ها امکان نمایش و معرفی محصولات و خدمات به مشتریان را به بهترین طریق فراهم آورده وبه خاطر مقرون به صرفه بودن هزینه های آن ، به روش

ی جذاب برای بازاریابان تبدیل شده است. براساس یکی از تحقیقات ، هزینه ایجاد ارتباط با یک مشتری از طریق نمایشگاه ،185 دلار و از طریق فروش حضوری 292 دلار برآورد شده است.

راهبرد یکپارچه بازاریابی
براساس تحقیقات انجام شده ، شرکت هایی که از راهبرد یکپارچه بازاریابی در نمایشگاه ها برخودار هستند ، از شرکتهای دیگر موفق تر هستند . این راهبرد ، به کارگیری شیوه های بازاریابی قبل از برگزاری ، در زمان برگزاری و پس از برگزاری نمایشگاه را شامل می شود . برخی از این شیوه ها عبارتند از : ارسال دعوتنامه برای مشتریان ، آگهی در رسانه های گروهی ، درج مشخصات در کتاب راهنمای نمایشگاه قبل از شروع آن ، برگزاری جلسات ، همایش و کنفرانس در زمان نمایشگاه وتماس تلفنی و پیگیری های بعد از نمایشگاه.

تعیین اهداف
یکی دیگر از کلیدهای موفقیت نمایشگاه ، تعیین اهداف و استفاده از معیارهای کمی عملکرد برای اندازه گیری میزان دستیابی به اهداف است. گرچه هر شرکتی بسته به نوع فعالیت ، جایگاهش در صنعت و موقعیت محصولاتش در منحنی عمر محصول ، می تواند اهداف متعدد ومتفاوتی را از حضور در نمایشگاه های تجاری دنبال کند ، اما معمولاً موسساتی که در نمایشگاه ها شرکت می کنند ، آماره های مختلفی نظیر موارد زیر را اندازه گیری و تحت کنترل قرار می دهند:
• تعداد بازدیدکنندگان
• تعداد مذاکرات

• میزان فروش به مشتریان کنونی ( تعداد و حجم قرار داده های منعقده )
• تعداد مشتریان جلب شده جدید

آموزش مشتریان
نمایشگاه ها برای شرکت های تولید کننده دارای فناوری بالا و در حال تغبیر ، محل مناسبی برای معرفی محصولات جدید و منافع خود هستند. به این ترتیب ، این شرکت ها می توانند در زمان برگزاری نمایشگاه ها ، با صرف هزینه کمتر ، بخش گسترده ای از مشتریان بالفعل و بالقوه را مخاطب قرار داده و اطلاعات لازم را به آنها منتقل می سازند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ