سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه بر اساس حق رفتار کند، خلق به سوی او روی خواهند آورد . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:44 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد روانشناسی یادگیری (Learning Psychology) با word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد روانشناسی یادگیری (Learning Psychology) با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد روانشناسی یادگیری (Learning Psychology) با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد روانشناسی یادگیری (Learning Psychology) با word :

روانشناسی یادگیری (Learning Psychology)

روانشناسی یادگیری (Learning Psychology)
روانشناس آمریکایی در یک تعریف جامع یادگیری را اینگونه تعریف می‌کند: ” یادگیری یعنی؛ تغییر نسبتا پایدار در رفتار که بر اثر تجربه در توانایی‌های بالقوه فرد بوجود می‌آید.”

نقش یادگیری در همه صحنه‌های زندگی نمایان است. یادگیری تنها آموختن مهارتی خاص با مطالب درسی نیست؛ بلکه در رشد هیجانی ، رشد شخصیتی ، تعامل اجتماعی انسان دخالت دارد. انسان یاد می‌گیرد که از چه چیزی بترسد، چه چیزی را دوست بدارد و کجا چگونه رفتار کند. در واقع نوزاد از همان لحظه تولد درگیر فرآیند یادگیری می‌شود و این توانایی است که باعث پیشرفت و تفاوت روزانه او تفاوت انسانهای یک نسل از انسانهای نسل قبل از خودشان می‌شود.فرآیند یادگیری با توجه به اهمیتش همیشه مورد توجه بوده و در این مورد دانشمندان بسیاری اظهار نظر ، پژوهش و نظریه پردازی کرده و جواب بسیاری از سوالات را روشن کرده‌اند، بطوری که می‌توان با صراحت و اطمینان در مورد اینکه “یادگیری چیست ؟ ، چگونه رخ می‌دهد و عوامل موثر کدام هستند ؟ ” بحث کرد.

ویژگی‌های یادگیری
تغییر در رفتار
یادگیری همره با “تغییر” است، به گونه‌ای که بعد از کسب یادگیری موجود زنده (از جمله انسان) رفتارش (بیرونی یا درونی) به یک روش یا حالت جدید تغییر می‌یابد. این تغییر هم در رفتارهای ساده و هم در رفتارهای پیچیده دیده می‌شود.
پایداری نسبی

درست است که یادگیری همراه با تغییر است ولی هر تغییری یادگیری محسوب نمی‌شود، بلکه تغییرات ناشی از یادگیری پایداری (Permanency) دارند؛ و تغییراتی که پایداری نداشته باشند را نمی‌توان به یادگیری نسبت داد (نظیر تغییرات ناشی از مصرف دارو یا مواد ، هیجانها ، خستگی و; که پس از رفع اثر دارو ، موضوع هیجان یا رفع خستگی و;تغییرات نیز ناپدید می‌شوند). فردی که مسئله یا چیزی را یاد گرفته است تغییرات حاصل از آن را همواره با خود دارد و در مواقع لازم به اجرا در می‌آورد.

توانایی‌های بالقوه
یادگیری در فرد نوعی توانایی ایجاد می‌کند، بدین معنی که ” تغییرات پایدار در رفتار” نتیجه تغییر در “توانایی‌ها” است، نه تغییر در رفتار ظاهری. اگر طرف دیگر این توانایی‌ها همیشه مورد استفاده قرار نمی‌گیرند بلکه بعضی مواقع بصورت بالقوه هستند و هر وقت موقعیت و فرصت استفاده فراهم شود؛ از حالت بالقوه خارج و به حالت بالفعل (عمل) در می‌آیند. مثلا فردی که دوچرخه سواری را یادگرفته است، اگر موقعیت دوچرخه سواری برای او فراهم نباشد این توانایی بصورت بالقوه در فرد باقی می‌ماند و هر وقت موقعیت و فرصت دوچرخه سواری فراهم شود (مثلا یک دوچرخه در اختیار او قرار گیرد) این توانایی از بالقوه به بالفعل (حالت عمل) در می‌آید. این بدان معنی است که یادگیری هیچ وقت از بین نمی‌رود.

 

تجربه
هر نوع تغییر در توانایی‌های بالقوه زمانی یادگیری محسوب خواهد شد که بر اثر “تجربه” (Experience) باشند، یعنی”محرک‌ها” (عوامل) بیرونی و درونی بر فرد (یاد گیرنده) تاثیر بگذارد (نظیر خواندن کتاب ، گوش دادن به یک سخنرانی ، زمین خوردن کودک و فکر کردن در باره یک مطلب و ;) بدین ترتیب تغییرات پایداری که در توانایی افراد بوسیله عواملی به غیر از تجربه بدست می‌آید یادگیری محسوب نمی‌شود. تغییرات پایدار غیر تجربه‌ای بیشتر عوامل رشدی را دربر می‌گیرند (نظیر عضلانی شدن ، دندان درآوردن ، تغییرات بلوغ ، پیر شدن و .

یادگیری یا وراثت
بحث در مورد نقش یادگیری و وراثت (Inheritance) به سه نظریه متفاوت که هر یک طرفداران خود را دارند؛ منتهی می‌شود. گروه اول از این دیدگاه دفاع می‌کنند که “این وراثت است که رفتار و اعمال ما را شکل می‌دهد و یادگیری نقشی زیادی ندارد. گروه دوم به نقش مطلق یادگیری تاکید و وراثت را رد می‌کنند. اما در دهه‌های اخیر نظریه سومی نیز مطرح گردید که در آن بر نقش “تعاملی وراثت و یادگیری” تاکید شده است. هم از لحاظ نظری و هم از دیدگاه تحقیقی نظریه سوم بهترین دیدگاه و راهکار را دارد. از دیدگاه این گروه هیچ کدام مطلق نیستند، بلکه آنها کامل کننده یکدیگر هستند.

“انسان موجودی یادگیرنده است اما انسان چیزی را یاد نمی‌گیرد، مگر آنکه قبلا در ساخت ژنتیکی‌اش ، توانایی‌ها و برنامه ریزی‌هایی وجود ندارند که مستقل از توارث باشد و هیچ رفتاری وجود ندارد که تحت تاثیر یادگیری قرار نگیرد مثلا کودکان بعد از سن معینی شروع به “خزیدند ، ایستادن و راه رفتن” می‌کنند (نقش وراثت) با این حال در ابتدا نواقص و مشکلات زیادی دارند که با گذشت زمان و در اثر تجاربی که بدست می‌آورند، آنها را اصلاح می‌کنند (نقش یادگیری).
نظریه‌های یادگیری

تداعی گرایی (Associationism)
تداعی سنت گرایی از ارسطو فیلسوف یونانی باقی مانده است که در اواخر قرن نوزده و در اوایل قرن بیستم بصورت علمی و با عنوان‌های “شرطی سازی ، نظریه‌های محرک – پاسخ و رفتار گرایی” در آزمایش‌های پاولف (Pavlov )، ترندایک ( Thorndike) و اسکینر (Skinner) و ;” مورد مطالعه واقع شده است. این نظریات بر پیوند بین محرک‌ها و پاسخ‌ها تاکید و یادگیری را حاصل آن می‌دانند. این نظریات “شناخت ، تفکر ” و هر فرآیندی را که قابل مشاهده مستقیم نباشد را مردود می‌دانند.

یادگیری اجتماعی (Social Learning)
نظریه یادگیری اجتماعی شکل دیگری از نظریه‌های تداعی گرا است که در کارهای البرت بندورا (Albert Bandura) و جولیان راتر (Julien Rotter) دیده می‌شود. این نظریه‌ها هم بر رابطه “محرک- پاسخ” تاکید دارند ولی در کنار آن بوجود “متغیرها و عوامل شناخت درونی” واسطه بین “محرک- پاسخ” اعتقاد دارند. این کار آنها بازتاب و تقویت کننده رویکردهای شناختی در روانشناسی است.

شناخت گرایی (Cognitiveism)
تاکید “رویکرد شناختی” معمولا ، بر ادراک (Perception) ، تصمیم گیری (Decision making )، پردازش اطلاعات و; است این نظریه‌ها در مخالفت با “تداعی گرایی افراطی” بوجود آمدند. در واقع این نظریه‌ها به جنبه‌هایی از فرآیند یادگیری توجه کردند که در نظریه‌های تداعی گرا کنار گذاشته و حتی مردود اعلام شده بود. از نظریه پردازان این حوزه می‌توان با نظریه‌های (Gestalt)، پردازش اطلاعات و ; اشاره کرد.

حافظه و یادگیری
به نظر می‌رسد انسان هر چه دارد (منظور پیشرفت‌ها) از برکت وجود حافظه (Memory) دارد. در واقع اگر حافظه نبود، شواهدی هم برای وجود یادگیری در دسترس نبود. گفته شده اگر حافظه نبود انسان مجبور بود هر لحظه و هر روز روشن کردن آتش را یاد بگیرد. بدین ترتیب حاقظه و یادگیری بطور جدایی‌ناپذیری باهم ارتباط دارند. حافظه ، یادگیری را با ذخیره کردن تجربیات و یکپارچه کردن آنها تسهیل می‌کند.

برای ثبت ، نگهداری و بازخوانی موضوعات یادگرفته شده مراحل سه گانه “رمز گردانی (Coding)، اندوزش (Storage) و بازیابی (Retrieval) لازم است. و این سه مرحله خود در قالب انواع سه گانه حافظه یعنی حافظه فوری (Immediate Memory)، حافظه کوتاه مدت Short- Term Memory)) و حافظه بلند مدت (Long- Term Memory) مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فیزیولوژی یادگیری و حافظه
تمام اتفاقات مربوط به یادگیری (چه از نوع تداعی و چه از نوع شناختی) و تمام مراحل و فرایندهای مربوط به حافظه در مغز انجام می‌گیرد. تحقیقات زیادی درمورد محل و موقعیت نورونهایی که با یادگیری و حافظه در ارتباط هستند، شده است تا به سوالاتی از قبیل “مکانیزم عصبی یادگیری و یادآوری چگونه است؟چگونه خاطره‌ها نگهداری می‌شوند؟ و; پاسخ داده شود.

این تحقیات به نظریه‌های زیاد و متفاوتی مانند نظریه تثبیت (Consolidation Theory) ، نظریه سنتز پروتئین (Portion Synthesis Theory) ، نظریه میانجی‌های عصبی (Neurotransmitter Theory) و; منجر شده است. اما باز هم اطلاعات و آگاهی انسان از فرایند دقیق این اعمال ناقص است و پژوهش‌هادر این زمینه ادامه دارد.

گستره روانشناسی یادگیری
کلید ورود به مطالعات و مباحث روانشناسی مطالعه و آگاهی از روانشناسی یادگیری است. روانشناسی یادگیری پایه‌ای برای درک و فهم سایر حوزه‌های روانشناسی است و سایر حوزه‌های روانشناسی نیز از نظریات و تحقیقات روانشناسی یادگیری استفادهای وسیعی می‌برند. در کنار این موضوع روانشناسی یادگیری در زندگی روزمره از کاربردی‌ترین حوزه‌های روانشناسی است مدرسه ، آموزشگاه‌ها ، روشهای تربیت کودک ، آموزش رانندگی ، روش‌های درمانی و انتقال تجربیات از نسلی به نسلی دیگر به یادگیری و روشهای آن وابسته هستند.

چشم انداز این علم
این تفکر که “در آینده از اهمیت و جایگاه یادگیری کاسته خواهد شد”، محال است. توجه ، مطالعه ، اظهار نظر و نظریه پردازی در حوزه یادگیری و روش‌های آن از قدمتی چند هزار ساله برخوردار است و به نظر می‌رسد این وضع در آینده هم ، همین باقی خواهد ماند. انسان همیشه دنبال روش‌های جدید و بهتری برای یادگیری است. در حال حاضر پژوهش‌های مرتبط با “یادگیری شناختی” از پرکارترین و مقدم‌ترین حوزه‌ها است و در آینده هم این حوزه فعالیت بیشتری خواهد داشت.

•الف) از نظر جسمی ، عاطفی،ذهنی ، به رشد کافی رسیده باشد.
•ب) محیطی که توام با ترس و وحشت ، دلهره ، اضطراب و پریشانی باشد یادگیری را مختل می کند.
•آمادگی
برای مثال : جهت شروع خواندن آمادگی های زیر نیاز است:
حساسیت حواس.
توسعه ادراک شکل.

رشد عقلانی برای تمیز و تشخیص زبان از سایر اشکال .
استعداد ارتباط دادن معانی خصوصی با علامت‌های اختیاری .
تمایل به فراگیری خواندن و توجه به آن به عنوان یک عمل با ارزش.
دارا بودن ثبات عاطفی برای دقت در تمرکز.
رشد کافی اجتماعی که ارتباط با دیگران را معنی و مفهوم بخشد.
رشد کافی به اندازه ای که فرد را به درک روابط ساده قادر سازد .
•تجارب گذشته

الف) هر آموخته جدید ریشه در آموخته های قبلی دارد. بنابراین هر درس جدیدی که آموخته می شود، بر پایه و اساس درسهای قبلی نهاده شده باشد.
ب) تجارب گذشته همانطور که ممکن است باعث یادگیری مطالب جدید شود، همچنین ممکن است برای یادگیری جدید نوعی مانع باشد. این زمانی است که تجارب گذشته اشتباه فهمیده شود.

•روش تدریس معلم
•معلم برای یادگیری دانش آموزان کدام روش تدریس را برگزیند بسیار مهم است. بنابر این روش تدریس معلم در یادگیری دانش آموزان بسیار موثر است. امروزه روش های تدریس نوین جایگزین روش های تدریس سنتی میشود. •روش های تدریس سنتی بیشتر تلاش و کوشش معلم را می طلبد. اما روش های تدریس نوین بر پایه ی دانش آموز محوری است. و معلم بیشتر به عنوان هدایت کننده مطرح می باشد. و دانش آموزان برای یادگیری فعال هستند.
•فعالیت یادگیرنده

•فعالیت یادگیرنده از دو جهت قابل بحث است . بعضی از روانشناسان فعالیت را یکی از احتیاجات اساسی افراد می دانند و تمایل افراد را به حرکات بدنی ،اقدام برای حل مسئله و کنجکاوی و بررسی محیط ناشی از همین احتیاج فرض می کند
•یادگیری خود عملی است و اجرای آن بدون فعالیت صورت نمی گیرد . کسی که میخواهد چیزی را یاد بگیرد جریان یادگیری او را به عمل و فعالیت جلب می کند .
•محرک
یادگیری مانند سایر اشکال رفتار معلول محرک یا محرک‌هایی است . همان‌طور که رفتار افراد را احتیاجات اساسی آن‌ها می‌دانیم در یادگیری نیز نیازمندی‌های اساسی را به عنوان محرک فرض می کنیم .
احتیاج به بستگی و تعلق به گروه احتیاج به ابراز خود و احتیاج به امنیت محرک اساسی در یادگیری هستند .
نیاز فرد به چیزی او را به خواستن و طلب کردن آن چیز وا می‌دارد .

•میل ورغبت :میل و رغبت نیز جزء محرک‌های اساسی در یادگیری است گاهی ممکن است میل و احتیاج فرد متوجه یک چیز باشد و در بعضی موارد میل و احتیاج از هم جدا هستند .در هر صورت میل نیز نقش عمده ای در جریان یادگیری اجرا می نماید. رغبت نیز کوشش و تلاش فرد را به هدف معین متوجه می‌سازد
•انتقال
استفاده از مطالب علمی و به کار بردن آن‌ها در برخورد با مسائل انتقال گویند .
وظیفه عمده موسسات تربیتی آماده کردن افراد برای برخورد به مشکلات است . افراد انسانی در هر مرحله از رشد با مشکلات خاصی روبه رو هستند . در مدرسه فرد نه تنها طرز برخورد به مشکلات و نحوه پیدا کردن راه حل را می‌آموزد بلکه مطالبی را که به وسیله ی آنها مشکلات زندگی را باید حل کند فرا می گیرد
•تمرین و تکرار
تمرین و تکرار تاثیر انکار ناپذیری بر یادگیری ما دارد. هرچه تمرین و تکرار بیشتر شود، یادگیری هم بیشتر می شود. اما کمیت و مقدار این چگونه باید باشد بسیار مهم است. بسیاری از آموخته های ما در مدت زمانی کوتاه فراموش می شوند، بنابراین با تمرین و تکرار و سپردن آموخته ها به حافظه بلند مدت زمان فراموشی ما هم دیر صورت می گیرد.

•مکتب های یادگیری
•رفتار گرایی
•شناخت گرایی
•رفتارگرایی شناختی
•نظریه های یادگیری
•تئوری ارتباطات عصبی (ثورندایک)
•تئوری انعکاس مشروط (پاوولف)
•تئوری گشتالت (گشتالت)
•تئوری یادگیری معنادار (آزوبل)

•تئوری شناختی (پیاژه)
•تئوری یادگیری اجتماعی (بندورا)
•تئوری فراشناخت
•تئوری ارتباطات عصبی (ثورندایک)
•تئوری انعکاس مشروط (پاوولف)

•به موجب این تئوری اساس یادگیری بر انعکاس مشروط قرار دارد
•در این نظریه مشابهت ، تضاد و مجاورت را اساس یادگیری قرار می دهند.
•محرک های شرطی در اثر مجاورت با محرک های غیر شرطی همان عکس العمل محرک غیر شرطی را در بر دارد.

•تئوری گشتالت (گشتالت)
•در این نظریه بیان می دارد که ما ابتدا امور را به صورت کل دریافت می کنیم و بعد اجزای آن را دریافت می‌نمائیم .
•به عقیده ی آنها تحلیل رفتار یا ادراک و یادگیری به عناصر ساده باعث مبهم شدن معنی آنها و از بین رفتن ارتباط و پیوستگی اشیاء رفتار و یادگیری است

•قوانین مربوط به نظریه گشتالت
1)قانون مربوط به طرح یا کل : ذهن ما وقتی امری را فرا می‌گیرد که آن را در یک طرح یا زمینه ای قرار دهد و به صورت کل سازمان یافته ای در آورد .
2)قانون مشابهت : امور مشابه زودتر در یک طرح و زمینه قرار می گیرد .
3) قانون مجاورت : امور مجاور معمولا در یک طرح و سازمان قرار می گیرند .
4) قانون جهت مشترک : اموری که در یک جهت حرکت کنند و حرکت و تغییر آنها در جهت معین و نسبتا دائمی باشد . معمولا به صورت یک طرح یا سازمان ظاهر می شوند .

5) قانون خاتمه : معمولا در جریان یادگیری فرد میل دارد فعالیت های خود را با موفقیت به پایان رساند . خاتمه نیافتن یادگیری سبب ناراحتی فرد می شود و همین امر او را تحریک می کند تا کار خود را با موفقیت تمام کند . روی همین اصل گفته می شود ذهن آدمی متمایل به تمام کردن و کامل کردن فعالیت های خود در جریان یادگیری است

•تئوری یادگیری معنادار (آزوبل)
از نظر آزوبل معنـا مستــلزم وجود رابطه میان مواد جدید و مواد قبـلی ( ساخت شناختی) است.
•تئوری یادگیری معنادار (آزوبل)
•ساخت شناختی هر فرد بصورت یک هرم فرضی درست شده است که در آن کلی ترین مسائل و مفاهیم در رأس هرم قرار دارند ، و مفاهیم و مطالبی که از کلیت و جامعیت کمتری برخوردارند در میانه هرم ، و بیشترین مقدار اطلاعات جزیی و دانش واقعیتهای مشخص در قاعده این هرم واقع هستند . در این هرم یا سلسله مراتب ساخت شناختی ، هر مطلب از مطالبی که پایین تر از آن قرار دارند کلی تر ، انتزاعی تر و خلاصه تر است .وقتی که اطلاعات و یادگیریهای فرد در یک زمینه تحصیلی به میزان قابل ملاحظه ای گستـرش یابد منجر به ایجاد یک چنین هرم ساخت شناختی می شود .

•تئوری یادگیری معنادار (آزوبل) :مهمترین فن آموزشی مبتنی بر نظریه آزوبل استفاده از پیش سازمان‌دهنده هاست ـ مفاهیم بسیار کلی که پیش از درس ارائه می شوند و هدف از آنها به خاطر آوردن دانستنی‌های مرتبط و روشن کردن روابط میان مطالب جدید و قبلی است .
•تئوری شناختی (پیاژه)
برای پیازه تکامل ذهنی مستلزم دو فرایند است : رشد یا تحول و یادگیری .
رشد فرایندی است اساسی و خود جوش ، اما فرایند یادگیری را می توان ایجاد کرد و محدود به موقعیت های معین است .
•تئوری شناختی (پیاژه)

•یادگیری برای پیازه عبارت است از کسب پاسخ های تازه به موقعیت بخصوص
•یادگیری های کودک در زمان معین و بر طبق یک قوای منظم انجام می گیرد و کوشش در جهت تسریع مراحل رشد ذهنی کودکان مفید نیست
•به رغم تاکید پیاژه بر یادگیری اکتشافی و آموزش فردی کنش متقابل کودک با سایر کودکان نیز مورد توجه او بوده است این کنش متقابل میان کودکان به رفع خود مداری در آن‌ها کمک می کند کودک از راه کنش متقابل با همسالان خود به پذیرش نقطه نظر های دیگران موفق می شود

•آموزش باید به نیازهای فردی دانش آموزان و سطح درک و فهم آنان منطبق باشد یعنی نوع تکالیف یادگیری مقدار ان و سرعت یادگیری باید به توانایی های کودکان مختلف مبتنی باشد پس برنامه های درسی را باید بر اساس مراحل رشد ذهنی کودک پی ریزی کرد و در تنظیم آنها کلیه ی خصوصیات مراحل مختلف رشد ذهنی را منظور نمود .
•تئوری یادگیری اجتماعی (بندورا)
•کارکردهای روان شناختی بر حسب یک تعامل دوجانبه بین شخص و عوامل تعیین کننده محیطی تبیین می شوند
•در نظریه ی یادگیری اجتماعی ، عمده ترین نوع یادگیری، یادگیری از راه مشاهده است
•هنگامیکه مشاهده کننده رفتار کسی را مشاهده می کند ، اعمال و رفتار او را به شکل تصویر های ذهنی ، کلامی یا نمادی بر رمز در می آورد که بعد آن تصویرهای ذهنی را هنگام اجرای آن عمل باز می یابد .

•مراحل یادگیری از نظر بندورا
•مرحله توجهی.
•مرحله به یادسپاری یاد داری.
•مرحله تولیدی یا باز آفرینی .
•مرحله انگیزشی .
•تئوری فراشناخت

تعریف یادگیری در روی‌کرد خبر پردازی :
یادگیری ، توانایی انجام ماهرانه یک تکلیف است که شامل : یادآوری هدف‌مند و عملکرد ماهرانه می باشد.
•شیوه های یادگیری در فراشناخت
•افزایش یادگیری : رمزگردانی اطلاعات جدید بر حسب طرح‌واره‌های قدیم که بیشتر شامل جذب است.
•شکل گیری ساختار: یادگیری طرح‌واره‌های تازه مثل : رانندگی در دفعه ی اول که دشوارترین نوع یادگیری است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:44 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 دانلود پاورپوینت بررسی کامپیوتر های اپل و سیستم عامل های آن با word دارای 30 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت بررسی کامپیوتر های اپل و سیستم عامل های آن با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلوددانلود پاورپوینت بررسی کامپیوتر های اپل و سیستم عامل های آن با word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلوددانلود پاورپوینت بررسی کامپیوتر های اپل و سیستم عامل های آن با word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن دانلود پاورپوینت بررسی کامپیوتر های اپل و سیستم عامل های آن با word :

اسلاید 1 :

تاریخچه کامپیوتر های اپل   APPLE History

pتاریخچه اپل به دهه 70 میلادی برمی گردد، زمانی که کار خود را به عنوان یکی از پیشگامان ساخت کامپیوترهای شخصی آغاز کرد و سپس توانست با نوآوری‌های خود در زمینه آسان‌تر کردن کار با کامپیوتر، بخش عمده بازارکامپیوترهای شخصی را تصاحب کند.

pسی سال از زمانی که شرکت اپل نخستین نمونه‌های کامپیوترهای شخصی را روانه بازار کرد می‌گذرد ، در سوم ژانویه سال 1977 این شرکت به ثبت رسید.

pبسیاری از ما تجربه کار با نمونه‌های ابتدایی کامپیوترها را نداریم ، بنابراین مروری بر ظاهر Apple II و مقایسه‌اش با رایانه های کنونی این شرکت می‌تواند ، جالب باشد.

اسلاید 2 :

اول نگاهی به Apple-1 بیندازید:

lاین رایانه به وسیله استیو وزنیاک Steve Wozniak که از بنیانگذاران شرکت اپل است ، ساخته شد. در آن زمان وی یک جوان 26 ساله بود. در آن زمان وی کارمند شرکت HP و یک متخصص الکترونیک بود. وی برای مدت‌ها قصد داشت یک رایانه شخصی برای خودش بسازد ولی پول لازم برای این کار را نداشت.

lدر آن زمان چیپ 179 دلاری 8080 شرکت اینتل ، شهرت زیادی در بین پردازنده‌ها داشت ولی وزنیاک جوان، پولی برای خرید این چیپ نداشت. بنابراین تصمیم گرفت از چیپ موتورلا 6800 استفاده کند ، ولی این چیپ هم گران بود. بنابراین یک چیپ ارزان 25 دلاری خرید و نسخه‌ای از بیسیک را نوشت که بتواند روی آن اجرا شود.

اسلاید 3 :

lوزنیاک این رایانه را تکمیل کرد ،‌در آگوست سال 77 این رایانه به قیمت 475 برای نمونه‌های با رم 4 کیلوبایتی و 575 برای رایانه‌های با رم 8 کیلوبایتی به فروش می‌رسید.

l تصویری از کاست‌های حاوی برنامه‌های اپل 1 که شامل این وارد بودند : نسخه‌ای از بیسیک ، اسمبلر و تعدای بازی مانند Star Trek و Blackjack. قیمت این کاست 5 دلار بود:

اسلاید 4 :

نام گذاری شرکت

nاولین لوگوی شرکت اپل به وسیله جابز و Wayne و با الهام از سیبی که بر سر ایزاک نیوتون افتاده بود ، طراحی شد. البته می‌گویند که که نامگذاری شرکت اپل ، به خاطر علاقه رئیس این شرکت استیو جابز به میوه سیب بوده است! 

nاین لوگو خیلی زود تغییر کرد و لوگوی رنگین‌کمانی سیب جانشین آن شد:

اسلاید 5 :

لوگوی کنونی شرکت

¢اما امروزه با گذشت سی سال از عرضه نخستین کامپیوترهای شخصی شرایط به کلی تغییر کرده است ، در زمینه سخت‌افزاری ، آی‌پادها بی‌شک بهترین پخش‌کننده‌های موسیقی و ویدئویی قابل حمل محسوب می‌شوند. بازار موبایل برای عرضه عمومی گوشی‌های موبایل آی‌فون بی‌صبری می‌کند.

اسلاید 6 :

سیبی که مد شد! iMac G5

nدر سالهای گذشته شرکت اپل با استفاده از طراحی مدرن ظاهر محصولات خود را به گونه ای تزئین کرده که جوان پسند و مد روز جلوه کند. از جمله استفاده از رنگ سفید و شفاف در محصولات و…

nکامپیوترهای مک بویژه iMac حتی در حالت خاموش هم در کنار اتاق زیبایی و جلوه خاصی دارد تا این حد که دربسیاری از مجله های طراحی داخلی یک دستگاه کامپبوتر اپل از نوع رومیزی یا لپ تاپ در کنار محیط طراحی استفاده میشه. داشتن iPod هم که مثل داشتن کیف و کفش مارکدار این روزها نوعی نیاز برای یک جوان غربی محسوب می‌شود.

nکامپیوترهای iMac که جدیدترین مدل (سال 2005) آن iMac G5 نام دارد، به گونه‌ای طراحی شده که تمامی اجزای کامپیوتر داخل مانیتور آن جا گرفته است.

nدر این محصول که یکی از زیباترین کامپیوترهای امروزی است، مادربرد، هارد دیسک و دیگر اجزای سخت افزاری که معمولا در بدنه (case) جداگانه کامپیوتر قرار می‌ گیرند، با مهارت و ظرافت در کنار هم پشت مانیتور قرار گرفته‌اند.

nدر این طراحی جدید دیگر بدنه‌ای وجود ندارد و همه چیز در یک مانیتور و کیبورد و ماوس که آنها نیز بی سیم هستند خلاصه شده است.

nتنها کابل موجود، کابل برق است که از پشت کامپیوتر به پریز برق وصل می‌شود . بدین ترتیب کاربر از شر درگیری با رشته‌های سیم و کابل رها می‌شود. همچنین این کامپیوتر فضای بسیار کوچکی از میز کار را اشغال می‌کند.

اسلاید 7 :

مکینتاش  Macintash

nمکینتاش که نام کامپیوترهای تولیدی اپل است در زبان انگلیسی به نوعی خاص سیب گفته میشود که رنگ قرمز و سبز دارد و در منطقه نیوانگلند در شمال امریکا کاشته میشود.ظاهراً این سیب مورد علاقه جف رسکین (Jef Raskin) طراح اصلی کامپیوترهای مکینتاش بوده است.

اسلاید 8 :

کامپیوتر هایی از نوع دیگر

lتجربه استفاده از کامپیوتر برای بسیاری از ما محدود به خانواده کامپیوترهای مبتنی بر سیستم ویندوز است، ولی برای بسیاری دیگر، مخصوصا ساکنین غربی تر این جهان این تجربه شامل استفاده از نوعی دیگر از خانواده کامپیوترها نیز می‌شود.

اسلاید 9 :

سیستم عامل چیست؟

nسیستم عامل مهمترین ترین برنامه ای است که بر روی کامپیوتر شما اجراء شده و خدمات متنوعی را در ابعاد متفاوت ارائه می نماید . بد نیست به برخی از این نوع خدمات اشاره ای مختصر داشته باشیم : 

n نوع نرم افزاری را که شما می توانید بر روی سیستم خود نصب نمائید، مشخص می نماید .

nهماهنگی لازم به منظور اجرای برنامه ها را انجام می دهد .

nحصول اطمینان از این موضوع که عناصر سخت افزاری نظیر صفحه کلید ، چاپگر و هارد دیسک دارای عملکردی عاری از خطاء بوده و امکان ارتباط با آنان وجود دارد .

nایجاد شرایط و امکانات لازم به منظور اجرای صحیح برنامه های کامپیوتری نظیر واژه پردازها (نظیرMsWord)، برنامه های سرویس گیرنده پست الکترونیکی ( نظیر OutLook ) ، مرورگرهای وب ( نظیر Internet Explorer ) . در صورتی که برنامه ها نیازمند استفاده از  منابع سیستم نظیر چاپگر و یا هارد دیسک باشند ، با مدیریت سیستم عامل این امر میسر می گردد.

nارائه پیام ها ی خطاء متناسب با مسائل ایجاد شده

nسیستم عامل ، نوع و نحوه مشاهده اطلاعات و انجام عملیات مورد نظر را نیز مشخص می نماید . برخی از سیستم های عامل از یک رابط کاربر گرافیکی معروف به GUI که از کلمات  Graphical User Interface   اقتباس شده است ، استفاده می نمایند . در این نوع از سیستم های عامل ، اطلاعات با استفاده از تصاویر ( آیکون، دکمه ها، جعبه های محاوره‌ای ، پنجره ها، ; ) و کلمات ارائه می گردد  ( ویندوز نمونه ای از اینگونه سیستم های عامل است ) . سایر سیستم های عامل ممکن است از یک رابط کاربر مبتنی بر متن به منظور تعامل با کاربر استفاده نمایند .

اسلاید 10 :

چگونه یک سیستم عامل را انتخاب نمائیم

lزمانی که شما یک کامپیوتر را خریداری می نمائید، انتخاب خود را در خصوص نوع سیستم عامل نیز انجام داده اید، چراکه سیستم عامل بر روی کامپیوتر خریداری شده نصب و در اختیار شما قرار داده می شود . شما می توانید هر زمان که تشخیص دادید سیستم عامل نصب شده بر روی کامپیوتر خود را تغییر دهید .
تاکنون سیستم های عامل متداولی در سطح دنیا طراحی و پیاده سازی شده است . هر سیستم عامل دارای ویژگی ها ، مزایا و محدویت های مختص به خود می باشد .

l این کنفرانس قصد دارد شما را با سیستم عامل‌های مهم کامپیوتر های اپل که در ایران کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، آشنا نماید : 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:44 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله در مورد طبیعت روشهای آماری با word دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد طبیعت روشهای آماری با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد طبیعت روشهای آماری با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد طبیعت روشهای آماری با word :

طبیعت روشهای آماری

در ذهن عمومی روشهای آماری عبارت از جداولی است که با اعداد سروکار دارند.بدین ترتیب روشهایی که در جمع آوری و تجزیه و تحلیل اعداد تجاری یا مبادلات دولتی بکار میرود مربوط به رشته آمار میشود.در هرحال این تعریف کلی چندان مفید بنظر نمیرسد.از این جهت لازم است قبل از اینکه روشهای مذکور را بتوان بدرستی روشهای آماری نامید.طبیعت اعداد و علل مطالعه آنها را مشخص ومحدود نمود.

روشهای آماری با اعدادی سروکار دارند که با اندازه گیری یا شمارش مشاهدات از منبعی بدست آمده اند. بعنوان مثال،بمنظورمطالعه مخارج خدمات پزشکی یک شهر میتوان درصد محدودی ازساکنین شهررا انتخاب کرد و درمورد مخارج پزشکیشان سؤالاتی نمود.و یا در بررسی نظرات مردم درباره یک موضوع عمومی که قراراست در کنگره مورد بحث قرارگیرد،تعدادی از رأی دهندگان در سراسر مملکت انتخاب خواهند شد و سؤالاتی درباره موضوع مذکور عنوان می شود.
به منظور تجزیه و تحلیل جامعه مورد مطالعه،نمونه ای را مناسب با هدف به نحوی که اخیرا ذکرگردید آماردانان انتخاب می نمایند. بدین معنا که نتایج نمونهای انتخاب شده را جهت تمام شهر تعمیم داده می شود.بطور مشابه ، هدف از سؤال کردن از درصد محدودی از رأی دهندگان درباره یک موضوع عمومی عبارت است از تعیین تقریبی نظرات تمام رأی دهندگان درباره آن موضوع است.
مجموعه مشاهداتی که بمنظور بدست آوردن اطلاعاتی از یک منبع مشاهدات انتخاب می شود «نمونه» نامند و آن منبع مشاهدات را «جامعه» گویند.با توجه به توضیحات داده شده «روشهای آماری به روشهای تجزیه وتحلیل در موردجوامع با استفاده از نمونه ها اطلاق می شود.» کلمه آمار اغلب به جای روشهای آماری بکار می رود.
آن قسمت از روشهای آماری که به جمع آوری و خلاصه کردن اطلاعات مربوط می شود معمولا «آمارتوضیحی» نامیده می شود.و آن قسمت مربوط به تجزیه وتحلیل و تفسیرنتایج اعداد و ارقام را « آمار توضیحی» نامیده میشود و آن قسمت مربوط به تجزیه و تحلیل و تفسیر نتایج اعداد و ارقام را «آمار تفسیری» گویند.از آنجایی که هدف نهایی تفسیرکردن نتایج که همان تجزیه و تحلیل اعداد است می باشد قسمت توصیفی می بایست بصورت قسمت ابتدایی در نظر گرفته شود.به میزان قابل توجهی در چهل سال اخیر از روشهای آماری در کلیه علوم وفنون بخصوص درعلوم بیولوژی و علوم اجتماعی استفاده شده است .

با وجود اینکه روشهای مهم نسبتا ساده اند و کاربرد آنها در رشته های مختلف یکسان هستند ولی مع الوصف به علت توجه فراوان روشهای آماری به سرعت توسعه نمود و به پیچیدگی و تنوع آن افزوده گردید.

توزیع احتمالات

توزیع فراوانی نمونه عبارت از تخمینی از توزیع فراوانی جامعه مورد نظر است . درصورتی که تعداد نمونه زیاد باشد، میتوانیم چنین انتظار داشته باشیم که توزیع فراوانی نمونه تقریب خوبی از توزیع فراوانی جامعه مورد نظر است. مثلا در مطالعه وزن دانشجویان ساکن خوابگاه، اگرتعداد دانشجویان در خوابگاه 800 نفر باشد و ما400 دانشجو را انتخاب کرده باشیم، میتوانیم انتظار داشته باشیم که توزیع فراوانی جامعه خیلی شبیه یکدیگر باشند .
تعداد نمونه در مسایل آماری غالبا آنقدر کافی نیست که توزیع جامعه را با دقت

کافی مشخص سازد. مع الوصف با اطلاعات حاصله از نمونه بعلاوه اطلاعاتی که از منابع دیگر جمع آوری می شود، شکل عمومی توزیع جامعه قابل پیش بینی است. توزیع احتمالات عبارت از مدل ریاضی است برای توزیع واقعی یک فراوانی مورد نظر است.

تجزیه واریانس

بدون شک یکی از مسایلی که اغلب در کارهای آماری با آن برخورد می شود موضوع آزمون تفاوت نمونه است که آیا از نظر آماری تفاوت دو نمونه نسبت به صفتی معنادار است یا خیر؟ این مساله با آزمون تساوی میانگین دو جامعه یا تساوی نسبت در دو جامعه مطرح و حل می شود.
دلیل اینکه این قبیل مسائل اغلب اتفاق می افتد این است که پژوهشگران اکثرا آزمایشی را طرح می کنندکه هدفشان مقایسه یک روش جدید است با یک روش معمولی.
مثلا ممکن است معلمی معتقد باشد روشی که جهت زبانهای خارجی پیدا کرد، بهتر از روش متداول است که در گروه زبان تدریس می گردد، و یا یک نفر شیمیدان ممکنست یک نوع پلاستیک جدیدی کشف کرده باشد که از آن پلاستیکی که در کارخانه اش ساخته می شود مرغوبتر باشد. در هر یک از دو حالت نحوه آزمایش به این ترتیب مطرح می گردد که آزمونی انجام شود که معلوم گردد روش جدید و پلاستیک جدید در واقع از روش قبلی یا پلاستیک قبلی بهتر است یا خیر .
در هر حال، مقایساتی که اغلب اتفاق می افتد شامل چندین روش یا چندین نوع محصول می

باشد به جای مقایسه دو نوع .مثلا یک کارخانه کیک سازی با تغییر دادن مقادیرتشکیل دهنده کیک، شش نوع کیک تولید میکندو می خواهد از نظر کیفیت آنها را مقایسه نماید. در اینگونه مسائل کار صحیحی نیست که در هر دفعه دو نوع کیک مقایسه شوند. درمسأله اخیرکه تعداد نمونه شش می باشد در نتیجه تعداد مقایسات برابر با پانزده دفعه خواهد شد. از طرف دیگر احتمال در آزمون یک تفاوت با احتمال چند آزمون که توأما انجام شود یکسان نخواهد بود. یکی دیگراز معایب مقایسه دو نمونه در هر دفعه ممکن است منجر به طرح آزمایشات نامطلوب شد که دقیقا به هدف اصلی نایل نگردید.مثلا کارخانه سازنده کیک ممکن است فقط یک عامل را درهرزمان تغییر دهد و در هر

دفعه در مقایسه دو کیک نوع بهتر را انتخاب نماید و در این صورت ممکن است یک نوع کیک بهتر را فراموش نماید ولی اگرچند عامل موثر در مخلوط کیک را تغییر دهد و سپس کلیه کیکها را توأما بررسی نماید احتمال نرسیدن به هدف اصلی از بین خواهد رفت.
با توجه به مطالب ذکرشده به منظورحل مسائل چند متغیره به نظر میرسد که احتیاج به روش جدیدی است. یکی از این روشها جهت حل مسائلی که دارای چند متغیرپیوسته اند بنام «تجزیه واریانس» میباشد.عبارت تجزیه واریانس را معمولا با علامت اختصاری “ANOVA” نشان میدهند. همان طوریکه از اسم مذکور برمی آید تجزیه واریانس روشی است که واریانس نمونه را به عوامل مفیدی تجزیه می نماید. تجزیه واریانس جهت حل مسائل متنوع عنوان میشود مثلا یکی از

کاربردهای آن در طبقه بندی یک متغیره وکاربرد دیگر آن در طبقه بندی دو متغیره است.

روشهای غیر پارامتری

در آزمون هایی چون مقدار µ شرط نرمال بودن توزیع جامعه و یا در آزمون شرط دو جمله ای بودن توزیع جامعه از مفروضات الزامی بوده است. درحالیکه در توزیع X 2 برای مقایسه فراوانی مشاهدات با فراوانی که انتظار می رود به هیچگونه مفروضاتی نیاز نیست. در روشهای غیرپارامتری هر گونه اطلاعی از نوع توزیع جامعه، غالبا فراوانی مورد انتظار محاسبه میگردد. بطور مثال در بررسی مستقل بودن دو متغیردرمسأله جدول توافقی اطلاع از نوع توزیع دو متغییر ضرورتی ندارد.
بطورخلاصه در شرایطی که هیچگونه اطلاعی از توزیع متغیر در اختیار نیست و یا احتیاجی به

دانستن نوع متغیر نمی باشد، از روشهای غیرپارامتری استفاده میشود. زیرا در روشهای غیرپارامتری مقدار پارامتر از جامعه ای که توزیع آن مشخص نگردیده مورد آزمون قرار میگیرد. در حالیکه در سایرروشها نوع توزیع جامعه معلوم است و بدیهی است که اگر نوع توزیع پارامتر جامعه مشخص باشد بهتر است از روشهای استاندارد آماری استفاده گردد. چون در چنین شرایطی اگر بتوان روشهای غیرپارامتری را بکار گرفت بدون شک نتیجه حاصله به خوبی نتیجه حاصله از روشهای استاندارد را نخواهد داشت. بنابراین تنها در شرایطی از روشهای غیرپارامتری بایستی استفاده نمود که بکار بردن روشهای استاندارد مجاز نباشد. روشهای غیرپارامتری قادرند علاوه بر مسائل

حل شده توسط روشهایی چون آزمون مقدارµ و یا آزمون ، مسائل جدید دیگر را نیز حل کنند.

آمار پارامتری و ناپارامتری

آنهایی که با آماره آشنا هستند می دانند که معمولا با معلوم بودن نوع توزیع احتمال یک متغییر تصادفی، درباره یک یا چند پارامتر مجهول بر اساس یک نمونه تصادفی استنباط آماری انجام میگیرد مثلا فرض می کنیم که وزن یک نوزاد متغیر تصادفی نرمال باشد و بخواهیم میانه این متغیر را یعنی پارامتری که وزن 50 درصد از نوزادان که از هستند بر آورد کنیم چون در توزیع نرمال میانه برابرند در نتیجه مدل نمونه ، هم برآورد میانگین و هم برآورد میانه میباشد اینجا برآوردیابی با دانستن نوع توزیع اجرا میشود از اینرو این شاخه از آمار را«آمار وابسته به توزیع» یا در اصطلاح «آمار پارامتری» میگویند. حال فرض کنید که توزیع احتمال وزن نوزاد مجهول باشد بخواهیم میانه را برآورد کنیم نخست نمونه عددی داده شده را به صورت یک رشته غیر نزولی از کوچک به بزرگ، مرتب میکنیم در صورتی که اندازه نمونه فرد باشد عدد میان این رشته و در صورتی که اندازه نمونه زوج باشد نصف مجموع دو عدد میان این رشته را به عنوان برآورد میانه بر می گزینیم در اینجا برآوردیابی ضمن مجهول بودن نوع توزیع احتمال وزن کودک انجام میگیرد از این رو این شاخه از آمار را«آمار توزیع آزاد » یا در اصطلاح آمار «آمار ناپارامتری» می نامند.

تاریخچه آمار ناپارامتری

تاریخ آمار ناپارامتری هم مانند آمار پارامتری به اوایل قرن 18 میلادی برمی گردد ، در 1710 میلادی مقاله ای منتشر شد و طی آن بر اساس آمار نوزادان شهر لندن در فاصله سالهای 1629 تا 1710 میلادی ادعا گردید که مشیت الهی بر این است که تعداد نوزادان پسر بیش از تعداد نوزادان دختر باشد در حقیقت این ادعا موضوع آزمون ناپارامتری معروف می باشد که امروز به نام «آزمون نشانه»

شهرت دارد با این حال آمار ناپارامتری بیش از دو قرن ناشناخته بود تا اینکه پیشرفت آن با انتشار دو مقاله پژوهشی، یکی توسط شیمیدانی به نام ویلکاکسون در 1945 و دیگری توسط دو آماردان به نامهای من و ویتنی در 1947 آغاز گردید. قبل از انتشار این دو مقاله اصطلاح « ناپارامتری» برای اولین بار در رساله دکترای یک آماردان به نام ولفوتیز در 1942 بکار رفته است در حال حاضر آمار ناپارامتری به عنوان یک مسأله روشهای آماری برای دستیابی به حقایق علمی دررشته های مختلف علوم گسترش پیدا کرده است و تا امروز دهها کتاب و صدها مقاله در این باره انتشار یافته است.
کسانی که آمار مقدماتی و روشهای محاسباتی آمار را بدون دانستن تئوری آمار بکار می برند اغلب با پرسشهای بیشماری روبرو می شوند مثلا می پرسند: «چرا درفرمول واریانس یک نمونه n تایی گاهی n وگاهی n-1 دیده میشود ؟»،«چرا مدل یک نمونه تصادفی از توزیع نرمال بهتری برابر برای پارامتر میانگین است ؟»،« چرا فلان فرضیه آماری را یک آماردان رد می کند و آماردان دیگر رد نمی کند؟»

آمار ریاضی یا تئوری آمار به اینگونه پرسشها پاسخ می دهد این تئوری را ، با وجود ریشه های تاریخی ، در حقیقت فیشر و نیمان دو آماردان برجسته در سالهای 1930 بنا کردند وسپس دیگران دنبال کار آنها را گرفتند در عصر ما دهها کتاب و صدها مقاله ارزنده در زمینه آمار ریاضی و کاربرد آن در علوم و مهندسی ، علوم پزشکی و علوم اجتماعی و تربیتی ، اقتصاد و مدیریت یافت می شوند. با این حال پژوهش درباره آمار ریاضی و نوآوریهای سودمند برای روشهای آماری همچنان ادامه دارد .در آمار توصیفی داده ها ، یعنی اطلاعات عددی درباره امری ،را طبق قواعدی خلاصه می کنیم

وسپس جدولهای فراوانی،گرافهای آماری، ارائه می دهیم در درس احتمال با اصول شانس و قوانین متغیرهای تصادفی آشنایی پیدا می کنیم در آمارریاضی با استفاده از اسلوب ریاضی و روشهای معقول ، آمار توصیفی و احتمال را با هم ارتباط می دهیم وبه یک نوع نتیجه گیری به نام «نتیجه گیری آماری» می پردازیم .
مفهوم آمار و احتمال یا «اندیشه آماری» عبارتست از جمع آوری داده های عددی درباره امری و تجزیه و تحلیل آنها براساس مدلهای آماری ونتیجه گیری آماری، برای ارائه نظریه ای تازه درباره آن امر.

مفهوم آمار

مفهومی که مردم عادی از آمار دارند شامل گرد آوری مقداری اطلاعات و نمایش آنها بصورت جدول و نمودار است ودر یک مفهوم وسیعتر ارائه پاره ای مشخصات عددی چون میانگین درصدها و غیره است ولی می توان تعریف جامعتر آمار را بصورت زیر بیان نمود. آمار علمی است که مشخصات جامعه ها را از نظر کمی ولی با در نظر گرفتن کیفیت مشخص کننده های آن جامعه مورد بررسی قرار می دهد در واقع آمار داده های عددی را جمع آوری ، نماش وتحلیل می کند .

در مرحله تحلیل آماری با مسئله متفاوت درباره فرضیه های مختلف مواجه میشویم. که قسمت اصلی تئوری استنتاج آماری را تشکیل می دهد قضاوتهای آماری با قضاوتهایی که در آن رشته های مختلف علوم ریاضی بکار میرود تفاوت اساسی دارد برای روشن شدن مطلب این تفاوت را با ذکریک مثال روشن میسازیم اگر بررسی تأثیر انسولین در پایین آوردن قندخون موردنظر باشدروش استاندارد شامل انجام آزمایش روی افراد مختلف، جمع آوری اطلاعات و آنگاه اخذ تصمیم بر پایه این مشاهدات است.

مثلا اگر 50 فرد را مورد مطالعه قرار دهیم و انسولین موجب پایین آوردن قند خون در کلیه افراد شود عقل سلیم حکم می کند که فرضیه بی تأثیر بودن انسولین در قندخون را مردود بدانیم اگر اولین آزمایش، انسولین قندخون 49 نفر و یا حتی 48 نفر را پایین آورد باز هم عقل سلیم اجازه نخواهد داد که به دلیل مشاهده یک یا دو مورد منفی فرضیه بی تأثیر بودن انسولین را بپذیریم چرا که ممکن است مشاهده موارد منفی نتیجه تأثیر عوامل بیشماری باشد که از طرف محقق قابل کنترل نمی باشد ذکر این نکته ضروری است که اگر در مثال فوق نسبت افرادی که با تزریق انسولین ، قندخون آنها پایین می آید به اندازه ای نباشد که بتوان فرضیه بی تأثیر بودن انسولین را رد کرد و دلیل برای

 

اثبات بی تأثیر بودن انسولین نیز نخواهد بود. چنانچه ملاحظه گردید قضاوت آماری صرفا براساس مشاهدات استوار است در حالیکه در علوم ریاضی هرگز چنین قضاوتهایی مورد استفاده قرار نمی گیرد و همین که موردی مشاهده شود که با فرضیه مورد بحث مغایرت داشته باشد درست نبودن فرضیه به اثبات می رسد.
هدف آن زمینه از علم که به عنوان آمار معروف است ارائه طرقی برای اندازه گیری مقدار این ذهنیت است که در نتیجه گیریهای دانشمندان دخالت دارد ، و بنابراین علم را از عقیده جدا میکند. این کار با در نظر گرفتن یک مدل نظری برای آزمایش به مرحله اجرا در می آید، نظیر مدلی که «پرتاب یک سکه» نامیده میشود و برای آزمایش اول مورد بحث قرارگرفت. قوانین احتمال برای این مدلها بکار میروند تا برای برآمدهای ممکن مختلف آزمایش تحت پذیره هایی که برآمد آزمایش را تنها شانس و نه موسیقی یا تزریق دارد، تعیین میکند.«شانسها» (احتمال ها) را مشخص کنند. بعد آزمایشگر در باره اینکه آیا نتایج ،نتایج تیمارهایی هستند که به کار رفتند، یا همان نتایج می توانسته اند به

آسانی با شانس تنها بدون هیچ تیماری،رخ دهند،یک مبنای عینی برای تصمیم گیری پیدا میکند. اگر چه گاهی توصیف یک مدل مناسب نظری برای آزمایش مشکل است. مشکل واقعی اغلب بعد از اینکه مدل تعریف شد ،به صورت پیدا کردن احتمال های متناظر با مدل پدید میاید. مدلهای معقول زیادی ابداع شده اند که برای آنها تا کنون هیچ جواب احتمالاتی پیدا نشده است. بنابر این آمار شناسان غالبا مدل را اندکی تغییر می دهند تا بتوانند احتمال مورد نظر را محاسبه کنند، با این

امید که تغییر در مدل آنقدر جزئی است که میتوان مدل تغییر یافته را هنوز نسبتا واقعی فرض کرد. در این صورت میتوانند جواب های دقیق این مسائل تقریبی را بدست آورند. این قسمت از آمار را گاهی آمار پارامتری می نامند که آزمونهای مشهوری مانند آزمون T و آزمون F و غیره را شامل میشود.
در اواخر دهه 1930 رهیافتی دیگر برای مسأله پیدا کردن احتمال ها قوت پیدا کرد. این رهیافت در صورت نیاز، متضمن ایجاد تغییراتی در مدل واستفاده از شیوه های ساده و غیر پیچیده ای برای پیدا کردن احتمال های مطلوب است یا حداقل تقریب خوبی برای این احتمالهاست. بنابراین راه حلهای تقریبی مسائل دقیق به دست آمد که نقطه مقابل راه حلهای دقیق برای مسائل تقریبی است که با آمار پارامتری بدست می آیند. این برنامه جدید شیوه های آماری به آمارناپارامتری مشهور شد.

علاوه بر مزیت دارا بودن مدل ساده تر، روش های آمار ناپارامتری اغلب شامل کارهای محاسباتی کمتری هستند و بنابراین کاربرد آنها ساده تر و سریعتر از سایر روشهای آماری است. مزیت سوم تکنیک های آمار ناپارامتری این است که اغلب نظریه های روش های آماری ناپارامتری را بدون اینکه نیازی به کاربرد ریاضیات بالاتر از حد جبر دبیرستانی باشد، میتوان تهیه کرد. دانشمندی که نظریه مربوط به روشهای آماری را درک میکند کنمتر احتمال دارد که آن روشها را در وضعیتی که چنین کاربردی نادرست است به کار برد و اگر روش او مدلی باشد که بوسیله سایر آمار شناسان

بررسی نشده است بهتر میتواند روشهای آماری خود را بوجود آورد. بخشهایی از آمار ناپارامتری که به استفاده از ریاضیات پیشرفته تری نیاز دارند، بدون اثبات معرفی خواهد شد. اما هر موقع که مناسب باشد،مرجعی برای آن معرفی خواهد شد که اثبات را میتوان در آن پیدا کرد.
موضوع آزمون های آماری مدتهاست که از نظر فلسفی ، ریاضی و علمی مطرح میباشد و امروز به عنوان یکی از روشهای علمی تقریبا در همه رشته ها به کار می رود.
علوم تجربی و اجتماعی تا حدودی با عامل شانس و عدم یقین همراه می باشد. معمولا باید نتیجه پژوهش را در این علوم با ضریب احتمال بیان کرد. این سبب میشود که علم آمار با این علوم در عمل و گاهی از نظر فلسفی پیوند یابد.
برای دست یافتن به یک قانون علمی مرحله اساسی مشاهده و بیان نتیجه آن بوسیله عدد میباشد، با تکرار این مشاهده اعدادی به نام داده ها به دست می آیند که به کمک آنها و استفاده از روشهای آماری ممکن است فرضیه ای را با احتمال لازم تأیید کرد یا مردود شناخت. بنابراین علم آمار مددکار توانا برای روشهای علمی و جهان بینی میباشد. درحقیقت بسیاری از فرض ها در علوم و درزندگی روزانه فرضهای آماری هستند که ممکن است پژوهشهای آینده و مشاهدات تازه آنها را مورد تردید قرار دهند.
انسان همیشه این فرضها را می آزماید تا قوانینی را که بر جهان و بر زندگی اجتماعی حکمفرماست با دقت و احتمال لازم پیدا کند. این روند هرگز پایان نمی یابد و هیچ فرضی که دستخوش احتمال می باشد همیشه پایدار نمی ماند. به عنوان مثال، قانون جاذبه نیوتون بیش از دویست سال بر مکانیک و فیزیک تسلط داشت و برای بیان حرکت اجسام مورد استفاده قرار می گرفت. ولی نظریه انیشتین ظریفانه به تصحیح نتایج نیوتون می پردازد و جانشین قانون جاذبه نیوتونی می شود با این حال،به گفته انیشتین در زمینه علم بدست آوردن موفقیتها که همواره معتبر میباشد بسیار دشوار است. بنابر این در زمینه علوم پزشکی و اجتماعی این دشواری به مرانب بیشتر خواهد بود، از این رو برداشت آماری از طریق آزمو های آماری مبحثی مهم و بحث انگیز است. بی جهت نیست که تا امروز چندین کتاب و دهها مقاله در این باره نگاشته شده است.

هر شاخه از علوم بر اساس موضوع مربوطه هنر یادگیری خاص خود را دارد و علم احتمال نیز از این قاعده مستثنی نیست هنر یادگیری علم احتمال مبتنی بر درک مفاهیم و حل مسائل زیاد ومتنوع است نظریه احتمال در حقیقت همان عقل سلیم است که تا مرتبه محاسبه تنزل پیدا کرده است این نظریه ما را قادرمی سازد که با دقت هر آنچه را که اذهان منطقی با کمک غریزه ادراک میکنند دریابیم با این تفاوت که غالبا نمی توانیم چگونگی آنها را توضیح دهیم .

امروزه نظریه احتمال ابزار اساسی و مهم تحقیق برای همه دانشمندان ، مهندسین ،پزشکان ، قضات و صنعتگران به حساب می آید در حقیقت امروزه روشنفکران آموخته اند که سؤال نکنند «آیا چنین است؟» بلکه سؤال کنند «احتمال اینکه چنین باشد چقدر است؟» آنهایی که با آمار آشنا هستند می دانند که معمولا با معلوم بودن نوع توزیع احتمال یک متغییر تصادفی درباره یک یا چند

پارامتر مجهول بر اساس یک نمونه تصادفی استنباط آماری انجام میگیرد مثلا فرض کنیم وزن یک نوزاد متغیر تصادفی نرمال باشد و بخواهیم میانه این متغیر را برآورد کنیم چون در توزیع نرمال میانگین و میانه برابرند در نتیجه معدل نمونه هم برآورد میانگین و هم برآورد میانه می باشد در اینجا برآوردیابی با دانستن نوع توزیع اجرا می شود از این رو این شاخه از آمار را وابسته به توزیع یا در اصطلاح آمار «آمار پارامتری » می گویند حال فرض کنید که توزیع احتمال وزن نوزاد مجهول باشد و بخواهید میانه را برآورد کنید نخست نمونه عددی داده شده را بصورت یک رشته غیر نزولی از کوچک به بزرگ مرتب می کنیم در صورتیکه اندازه نمونه فرد باشد عدد میان این رشته و درصورتیکه اندازه نمونه زوج باشد نصف مجموع دو عدد میان این رشته را به عنوان برآورد میانه برمیگزینیم در اینجا برآوردیابی ضمن مجهول بودن نوع توزیع احتمال وزن کودک انجام می گیرد از اینرو این شاخه از آمار را «آمار توزیع آزاد» یا در اصطلاح آمار«آمارناپارامتری» مینامند. درآمار پارامتری یک خانواده توضیح دادیم که درمقدار پارامتر یکسان نیستند مثلا خانواده نرمال با پارامتر میانه ولی در آمار ناپارامتری خانواده بخصوص در نظر نمی گیریم.
آمار علم مطالعه و اطلاعات (عددی) در قالب جداول و نمودارها و استنتاج از اطلاعات موجود برای تعمیم دادن به کل جامعه می باشد. برای رسیدن به این دیدگاه نیازمند استفاده از علومی مانند ریاضیات و کامپیوتر می باشیم . ریاضیات بعنوان پایه ومحور اصلی قضایا ونتایج بکار رفته در آمار بوده و بسیاری از خواص آماری را با زبانی بلیغ و شیوا اثبات و تعبیر می کند، کامپیوتر نیز بعنوان ابزاری الکترونیکی در انجام محاسبات طاقت فرسا و تکراری می باشد که اگر قرار بود کارهای میانه آمار

ی را به نیروی انسانی واگذاریم شاید روزها و ماهها به همراه منابع سرسام آور هزینه متحمل می شدیم. در حالیکه همین کارهای ماهیانه آماری و محاسبات مربوط به آنها در قالب زمانی شاید به اندازه چند ثانیه انجام می شود درباره نقش اساسی ریاضی در پیشبرد سایر علوم و فن آوری شواهد زیادی وجود دارد شاهد بارز آن سرمایه گذاریهای مستدامی است که کشورهای صنعتی

روی پژوهشهای ریاضی وسایر علوم می کنند .
احتمال و آمار شاخه ای از ریاضی است که برای انجام مطالعات اجتماعی ، اقتصادی، پژوهشهای عملیاتی ، بهداشتی ، پزشکی ، حمل ونقل ، ; بسیار رهگشاست در واقع می توان گفت که آمار رهگشای پژوهشهای عملی کاربردی است ولی باید توجه داشت که درک آمار وروشهای کاربردی آن نیاز به احتمال دارد در حقیقت احتمال پایه آمار است و آنالیز ریاضی پایه احتمال. بنابراین اگر بخواهیم روشهای آماری را درک کنیم باید پایه ریاضی خوبی داشته باشیم .
رشته آمار با جمع آوری و تجزیه وتحلیل داده ها سروکار دارد پیشرفتهای فنآوری اطلاعات بویژه در ارتباط با تحولات علوم و بازرگانی نیاز به وجود آماردانان محقق را جهت آزمون مقادیر بسیار بزرگ داده های جمع آوری شده ، افزایش داده است. میدانیم که داده ها معادل با اطلاعات نیستند.

هنگامی که داده ها،که امیدواریم با کیفیت بالا باشد جمع آوری شدند نیاز تقریبا نامحدودی به آماردانان است که از این داده ها سر در بیاورند یعنی داده ها باید تجزیه و تحلیل شوند و اطلاعاتی تولید کنند که بر اساس آنها بتوان تصمیم گیری کرد .
اگر به دوره هایی که درآنها داده ها نقش اصلی را بازی می کنند بیاندیشیم به فهرستی تقریبا بی پایان بر می خوریم : حسابداری، علوم آکچواری، علوم جوی، علوم زیستی، اقتصاد، سنجش آموزش ، علوم محیطی ، اپیدمیولوژی ، امور مالی ، ژنتیک ، ساخت و ساز ، بازاریابی ، پزشکی ، صنایع

داروسازی ، روان شناسی ، جامعه شناسی ، ورزش و غیره . با توجه به این زمینه هایی که آمار در آنها مورد استفاده قرار می گیرد باید آن را بعنوان یک علم کاربردی در نظر گرفت به هر حال برای درک عمیق این علم کاربردی لازم است اهمیت خلق الگوها را برای هر موقعیت تحت مطالعه، درک کنیم. امروزه هیچ الگویی دقیقا درست نیست ولی بعضی از آنها برای تقریب موقعیتهای واقعی بسیار مفید هستند . اغلب الگوهای مناسب آماری نیازمند زمینه خاصی از ریاضیات و احتمال هستند.
روشهای آماری در واقع قلب روشهای علمی هستند. مشاهدات را بدست آورده ، ادعاها را بیان میکنیم با تجزیه و تحلیل داده ها اطلاعات درباره ادعاها را باید اصلاح نمود داده های بیشتری جمع آوری کنیم تا ادعای اصلاح شده را بیازمائیم در این فرایند خود بازنگر ، به وضوح نقش اصلی آمار با تکیه بر طرح و تجزیه آزمایش ها و استنباطهایی که تصمیم ها بر پایه آنها اخذ خواهند شد ، بازی میکند.
در آمار برای اتخاذ تصمیم و انتخاب عمل ، اطلاعات ارائه می شود بعنوان مثال برای بهبود کیفیت محصولات تولید شده ، ارائه خدمات بهتر، بازاریابی برای محصولات یا خدمات جدید ، پیش بینی به انرژی، طبقه بندی بهتر بیماریها و غیره اطلاعات ارائه می شود.
آماردانان می دانند که در استنباط هایشان خطای کوچکی وجود دارد و تلاششان براین است که احتمال این گونه خطاها رادر حد امکان کوچک نمایند . علت وجود چنین عدم اطمینانی به جهت وجود تغییرات در داده هاست با اینکه آزمایشها تحت شرایط به ظاهر کاملا یکسان تکرار می شوند ولی نتایج از آزمایشی با آزمایش دیگر بسیار فرق می کند ما تلاش می کنیم که کیفیت داده ها را با هرچه اعتماد پذیرتر کردن آنها افزایش دهیم اما داده ها به سادگی در الگوهای موردنظر ما قرار نمی گیرند .
تقریبا در تمام فرایند ها تغییر وجود دارد آماردان با عنایت به وجود چنین عدم اطمینانی ، با بکار

گیری بهترین روش ممکن برای تعیین الگو تلاش می کند ولی همیشه ساختار خطای برآوردهای آماری را توضیح می دهد این درس مهمی است که باید آموخت تغییرات تقریبا همه جا حضور دارد این وظیفه آماردان است که تغییرات را درک کند اغلب علاقه مند به کاهش تغییرات هستیم مثلا در تولید محصولات چنانچه تغییرات کم باشد محصولات سازگارترند به عبارت دیگر در تولید اتومبیل چنانچه تغییرات ساخت اتومبیل کاهش یابد وهر « در» به مقدار هدف نزدیکتر ساخته شود ، در ماشین بهتر در جایش قرار خواهد گرفت .
بسیاری از آماردانان بر نیاز « اندیشه آماری» در عملیات روزانه مهندسی صنایع تأکید میکنند. این موضوع بر سه نکته استوار است که دوتای آنها را در بند قبلی مطرح کردیم :
1 تغییرات در تمام فرایند ها وجود دارند.
2 درک کاهش تغییرات کلید اصلی موفقیت است.
3 تمام کارها در دستگاههایی که از درون به هم مرتبط هستند به انجام میرسند.
ادوارد دمینگ آمار دان قابل احترامی که در باره بهبود کیفیت،کارهای مهمی انجام داده است به این سه نکته بخصوص سومین آن اشاره کرده است او به نحو زیرکانه ای به این نکته اشاره نموده که نمیتوانیم با ماکزیمم نمودن مؤلفه های فردی موجبات ماکزیمم شدن کل عملیات را پدید آورید مگر آن که آنها از هم مستقل باشند در صورتی که در اغلب موارد اینها بسیار بهم وابسته اند افراد در بخش های تولیدی مختلف باید به همراه هم کار کنند تا بهترین تولیدات یا خدمات را ارائه دهند اگر چنین نباشد ممکن است آنچه را که یک واحد برای بهبود کار خود بکار میگیرد موجب صدمه زدن به کار دیگران شود دمینگ اغلب به یک ارکستر اشاره میکند که در آن نیاز به همکاری تک تک اعضا برای خلق نتیجه دلنشین و سازگار وجود دارد هر دانشجوی آمار باید طبیعت تغییرپذیری را درک کرده نیاز به ایجاد الگوهای احتمالی برای تغییرپذیری را احساس کند ما نمی توانیم با ترس از عدم اطمینان موجود از تصمیم گیری و استنباط پرهیز کنیم در هر حال نتایج کار ما به طور وسیعی به الگو های احتمالی که انتخاب کرده ایم بستگی دارند بعضی از افراد الگوسازهای بهتری هستند تا

دیگران به همین دلیل استنباط ها و تصمیم گیریهای بهتری انجام میدهند فرض های لازم برای هر الگوی آماری به دقت بررسی خواهند شد و امید میرود که خواننده به الگوساز بهتری تبدیل شود در خاتمه باید اذعان کنیم که تحلیل های آماری کاملا وابسته به رایانه اند در حوزه های تجزیه تحلیل کاوشی داده ها و «داده کاوی» آماردانان و محققان علوم رایانه باید واقعا با هم کار کنند امروزه توسعه نرم افزارهای آماری برای تجزیه و تحلیل داده های پیچیده امری اساسی است با عنایت به توسعه ارتباط بین این دو حوزه نصیحت خوب برای دانشجویان با هوش این است که درسهای

اساسی هر دو رشته آمار،علوم رایانه و یا رشته ای بین این دو رشته را به اتمام میرسانند در آینده چه در بازار کار و چه برای دوره های تحصیلات تکمیلی بسیار گسترده خواهد بود واضح است که آنها میتوانند مدارک بالاتر را در آمار یا علوم رایانه یا هر دو اخذ کنند اما از همه مهمتر این است که آنها میتوانند نامزد های خوبی برای کار در حوزه های تحصیلات تکمیلی دیگر رشته ها مانند علوم آکچواری، مهندسی صنایع ،علوم مالی، بازار یابی،حسابداری، علوم مدیریت،روانشناسی،اقتصاد ،

جامعه شناسی،پزشکی،علوم بهداشتی و نظایر آن باشند بسیاری از این حوزه ها به نحوی دارای «ساختار ریاضی» شده اند که برنامه های درسی شان مناسب حال دانشجویان رشته های آمار و علوم رایانه است اغلب این دانشجویان در حوزه هایی غیر از این رشته خودشان به «ستارگان» تبدیل میشوند ما به واقع امیدواریم که دانشجویان را به اندازه کافی علاقمند کنیم که در پی مطالعه هر چه بیشتر آمار باشند اگر چنین کنند موقعیت های شغلی کاملا موفق برای آنها تقریبا بی پایان خواهد بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:43 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 دانلود پاورپوینت عوامل بازدارنده ی رشد گیاه با word دارای 14 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت عوامل بازدارنده ی رشد گیاه با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت عوامل بازدارنده ی رشد گیاه

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت عوامل بازدارنده ی رشد گیاه

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن دانلود پاورپوینت عوامل بازدارنده ی رشد گیاه با word :

اسلاید 1 :

کاربرد بازدارنده‌های هورمونی در باغبانی

مقدمه

بازدارنده‌های هورمونی دسته دیگری از هورمونهای گیاهی هستند که بدلیل خاصیت بازدارندگی اکثرا برای کنترل شیمیایی علفهای هرز استفاده می‌شود. بازدارنده‌های هورمونی به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. گروه طبیعی تنها شامل اسیدآبسیزیک است که در تمام گیاهان وجود دارد و گروه مصنوعی خود به چها گروه مواد بازدارنده رشد – مواد کند کننده رشد- مورفکتین و مواد شاخه زا را تقسیم می‌شوند.

مواد باز دارنده رشد:

این مواد از رشد گیاهان بطور کلی جلوگیری می‌کنند و باعث مرگ گیاهان می‌شوند که علف کش‌ها جزو این گروه هستند علاوه بر این ماده مالئیک هیدرازید هم جز این گروه است که در غلظتهای کم از رشد پیاز و سیب زمینی در انبار جلوگیری می‌کند ولی در غلظتهای بالا به عنوان علف کش است.

مواد کند کننده رشد
مواد تشکیل دهنده این گروه بدون اینکه تغییری در ظاهر گیاه و یا تعداد برگها و شاخه‌ها بوجود آوردند از رشد گیاه می‌کاهد. مهمترین کاربرد آنها در هرس و به گل نشاندن گیاهان و مقاومت گیاهان در برابر خشکی است.

مورفکتین‌ها :


این مواد به عنوان علف کش و نیز در گل انگیزی و ریزش میوه‌ها و شاخه زایی هم کاربرد دارند.

· مواد شاخه زا:

 

 این مواد تحت عنوان مواد هرس کننده شناخته شده‌اند و برای هرس در باغات میوه از این مواد هم استفاده می‌شود

اسلاید 2 :

اسید آبسیزیک و توضیحاتی در مورد آن

اسید آبسیزیک

این هورمون بطور گسترده در گیاهان وجود دارد و این بازدارنده هورمونی حدود صد مرتبه از سایر بازدارنده‌ها قویتر است. وقتی که گیاه تحت تاثیر کمبودهایی نظیر آب ، اکسیژن و مواد غذایی قرار گیرد میزان این هورمون به سرعت بالا می‌رود و زمانیکه کمبود مربوط برطرف شود مقدار آن در طول یکی دو روز به حالت عادی بر می‌گردد

 

ماهیت شیمیایی اسیدابسیزیک 


مراکز عمده ساخته شدن اسیدآبسیزیک:
محل خاصی وجود ندارد و تمامی اندامها بر حسب نیاز آنرا می سازند

نحوه انتقال اسیدآبسیزیک در گیاه:
انتقال این هورمون در آوندها صورت میگیرد

 

اسلاید 3 :

5اثر روی گلدهی:
در برخی از گیاهان روز کوتاه به گلدهی کمک می‌کند که ممکن است ناشی از کند سازی رشد باشد که خود ان می‌تواند برای گل دادن مساعد باشد.

6در طولانی کردن دوره خواب بذور و جوانه‌ها و کوتاه داشتن قد گیاهان چوبی از این هورمون استفاده می‌کنند

7استفاده از این هورمون باعث کنترل بسته شدن روزنه‌های گیاه می‌شود که بدین وسیله در هنگام کم آبی مانع از دست رفتن آب گیاه می‌شود

8دخالت در تشکیل غده ها:

در گیاهانی که در روزهای کوتاه غده های خود را گسترش می دهند عامل اصلی در تحریک رشد غده ها اسید ابسزیک میباشد

 

اسلاید 4 :

بازدارنده های رشد

به طور خلاصه، بازدارنده های رشد را معمولاً به سه دسته تقسیم می کنند:

 

1-      فیتوهورمونها . ترپنوئیدها مثل ABA . گلوکز – ABA  (گلوکوزید) که یک شکل پیوندی است نیز    می تواند همانند ABA فعالیت کند.

 

2-   بازدارنده های طبیعی دیگر شامل مشتقات اسیدهای فنولیک و بنزوئیک و لاکتن ها. این مواد بر عکس هورمون ABA، به ظاهر، فرآورده های فرعی فعالیت های متابولیک هستند و در مقادیر زیاد وجود دارند. این مواد ممکن است نقش بازدارنده – هماهنگ کننده ی عمده ای را در رشد و نمو ایفا کنند. به عنوان مثال می توان خواب دانه در بعضی از گونه ها را ذکر کرد.

 

3-   مواد مصنوعی . تعداد زیادی از ترکیبات مصنوعی، در رشد فعالیت بازدارندگی در رشد دارند. بسیاری از آنها برای استفاده در کشاورزی در نظر گرفته شده اند. نمک های چهارگانه ی آمونیوم (Amo -1618) و فسفون – دی، ازمواد کند کننده رشد هستند.

 

دیگر مواد مصنوعی مهم، اسید سوکسینک 2،2 – دی متیل هیدرازید (دامینوزید یا SADH) هستند. کلرمکوات کلرید (CCC) به شکل تجارتی در دسترس است و به طور گسترده ای در کتان و محصولات دانه ای برای کاهش ورس به کار می رود و اخیراً سرعت رشد پنجه های گندم و جو را تعدیل می کند.

 

مورفاکتین ها ( فلورکول و کلروفلورکول ) نیز به تازگی به لیست کند کننده های رشد اضافه شده است. اسید کلرو فعالترین شکل این دو مورفاکتین است.‏ 

 

اسلاید 5 :

حضورطبیعی بازدارنده های رشد :

 

در اوایل دهه ی 1960، یک بازدارنده ی رشد خیلی فعال از میوه های پنبه به دست آمد و آبسسین -2 (Abscisin II) نام گرفت. یک ترکیب مشابه نیز در انگلستان از برگهای چنار(Sycamore) بدست آمد و دورمین (Dormin) نام گرفت همزمان مشخص گردید که این دو ماده از نظر شیمیایی و بیولوژیکی یکسان هستند و موافقت گردید که نام ماده را اسید آبسیسیک یا ABA بگذارند.

 

هورمون ABA از غده ها، جوانه ها، دانه های گرده، میوه ها، جنین، آندوسپرم و پوشش بذر حدود 40 تا 50 گونه ی علفی یا چوبی گیاهان یک ساله و چندساله بدست آمده است. منطقی است اگر نتیجه گیری شود که ABA شبیه IAA در همه جا و همه وقت در گیاهان عالی وجود دارد. ABA به صورت طبیعی در کلروپلاست وجود دارد اما پس از ایجاد تنش های محیطی در دیگر اندامهای سلولی وارد می شود و در کنترل روزنه ها دخالت می کند.

 

آنالوگهای ABA نیز به طور وسیعی در گیاهان پراکنده اند ولی از نظر بیولوژیکی به اندازه ABA فعال نیستند. اسید فاسئیک در بذور لوبیا وجود دارد و تئوزپیرون یک بازدارنده ی طبیعی و یک ترکیب خوش طعم است که در برگ چای وجود دارد.

 

اسلاید 6 :

مواد ثانوی  از قبیل آلکالوئیدها، فنولیک ها و لاکتونها، اغلب در غلظت های کافی که بتوان مواد غذایی را انبار کرد وجود دارند ( به عبارت دیگر خیلی بیشتر از سطح هورمونی ).

 

ژوگلان که یک لاکتون است در غلظت های زیاد در مزوکارپ و ریشه های گردو وجود دارد. کدوی روغنی (Curcurbita foetidissima) که گیاهی پیچنده و پرشاخ و برگ است و با نواحی نیمه خشک سازگاری یافته است، مقادیر زیادی کربوهیدرات که در اتصال با یک ماده ی سمی نامشخص است، در ریشه های اصلی گوشتی خود ذخیره می کند. یک عصاره ی مایع که محتوی مواد شیمیایی است برای گیاهان گوجه فرنگی جوان و کاهو کشنده است و از جوانه زنی بذور کاهو و تربچه به طور کامل جلوگیری  می کند. به نظر می رسد که این بازدارنده ی رشد احتمالاً از رقابت کدوی روغنی با دیگر گونه ها در محیط ریشه بکاهد، که این امر منجر به بقای کدوی کدوی روغنی در اکوسیستم می شود. مواد ثانویه احتمالاً در بسیاری از گونه ها اثر می گذارند و در تداوم نسل طبیعی گیاه فعال می باشند. آنها ممکن است گیاه را از گزند حشرات و جانوران علف خوار و شاید از موجودات مولد بیماری حفظ کنند، زیرا بسیاری از ترکیبات ثانوی بازدارنده ی میکروبها هستند.

اسلاید 7 :

متابولیسم بازدارنده های رشد :

ABA همانند GA کلروفیل، کاروتن و گزانتوفیل یک ترپنوئید است. ساخت ABA، به وضوح از مسیر اسید موالونیک و ایزوپرن صورت می گیرد. شواهد حاکی از این است که ساخت ABA از اکسیداسیون بعضی گزانتوفیل ها مثل ویولاکسانتین Violaxanthin نیز حاصل می گردد. نور تشکیل موثرترین شکل  ABA در پلاستیدها به ویژه در کلروپلاست ها ممکن باشد.

فرایند غیرفعال شدن ABA ممکن است بوسیله (1) تبدیل آنزیمی به 2- ترانس  ABA(شکل غیرفعال) و (2) اکسیداسیون به اسید فاسئیک و (3) الحاق با قندها جهت تولید گلیکوزیده و در وهله ی اول گلوکوزیدها، صورت پذیرد. شکل پیوندی هورمونهای دیگر یا اصلاً فعالیتی ندارند و یا اینکه فعالیت آنها کم است. حالت آزاد ABA، همانند IAA ولی ظاهراً، با سرعت بیشتری در سرتاسر گیاه منتقل می شود.

ساخت فنولها از طریق مسیر اسید شیکیمبک و با استفاده از فنیل آلانین یا تیروزین صورت می گیرد. اسید سینامیک به ظاهر، پیش ترکیبی از برخی از بازدارنده های نوع بنزوئیک است. کومارین که یک نوع لاکتون است، از فنیل پروپان مشتق شده است (1- آمینو سیکلوپروبان 1- کربوکسیلیک اسید).

 

عکس العملهای گیاه به بازدارنده های رشد:

بازدارنده های طبیعی یا مصنوعی از رشد و نمو جلوگیری می کنند. این مواد نقشهای ارتباطی مهمی در ساختار ظاهری و بقای گیاه نیز بازی می کنند. بذور و جوانه ها اگر در خواب نباشند و یا آنکه رشد فعال آنها به تعلیق نیفتد، ممکن است پس از جوانه زنی و یا آغاز مجدد رشد با دوره های گرما، سرما یا خشکی غیرقابل تحمل روبرو گشته و از بین بروند. مکانیزم خواب اجازه می دهد، دانه ها و جوانه ها رشد جدیدشان به تاخیر بیفتد و فقط وقتی که سطوح ABA همزمان با وقوع شرایط مطلوب برای تکمیل چرخه  رشد کاهش یابد، رشد شان را از سرگیرند. گونه های خزان دار،

 

اسلاید 8 :

برگهایشان را با افتادن از دست می دهند تا یک خواب زمستانه را که توسط روزهای کوتاه طبیعی پائیز به اجرا درمی آید، فراهم سازند. جوانه های سیب زمینی در زمان رسیدن غده ها، با حضور ABA خواب هستند و جوانه نمی زنند، حتی اگر خاک اطراف آنها و شرایط آب و هوایی مطلوب باشد.

القای این قبیل مکانیزمهای خواب، توط بازدارنده های طبیعی قاعدتاً با ABA می شود. خواب عموماً درپی سرما دهی در خلال زمستان و یا به ندرت با گذشت زمان کافی از بین می رود. با سرمادهی تولید GA افزایش می یابد که ممکن است عاملی برای رشد باشد چرا که تاثیر ABA با یک نسبت بالای از GA – ABA پوشیده می شود. اغلب ارقام زراعی به نحوی انتخاب شده اند که دانه آنها خواب ندارد.

با وارد آمدن آسیب با افزایش سن، میوه ها نیز تشکیل یک لایه قطع کننده می دهند. میوه ها در نتیجه تجمع ABA و تشکیل لایه قطع کننده سقوط می کنند. غلافهای گیاه لوپین بیمار، 25 برابر بیشتر از شاهد ABA دارند که منجر به افتادن میوه های بیمار می شود. تجمع ABA در جوانه های جانبی، دخالت ABA را در غالبیت انتهایی نشان می دهد. ABA همچنین در پیری و شکاف برداشتن میوه ها مثل میوه های پنبه شرکت دارد. توزیع ABA در میوه های پنبه دو مرحله ای است. اولین حداکثر افزایش ، خیلی سریع پس از عمل لقاح اتفاق می افتد و این وقتی است که ممکن است کاهش بار میوه توسط القای تشکیل یک لایه خزان آغاز می شود و حداکثر ثانوی در پیری (مسن شدن) و شکافتن میوه اتفاق می افتد. GA می تواند بسیاری از این تاثیرات ABA را خنثی کند.

 

اسلاید 9 :

موارداستفاده ی بازدارنده های رشد در کشاورزی:

تعدادی از بازدارنده های مصنوعی شامل کند کننده های رشد شناخته شده اند و برای استفاده های تجارتی در

دسترس می باشند. تاثیر عمده ی آنها کوتاه کردن فاصله میان گره ها و ارتفاع گیاه و عموماً کاهش ورس است. این

تاثیر به ویژه در محصولات دانه ای غلات و کتان مشهود است. سطح برگ، میزان دریافت نور و محصول دهی معمولاً با

 آغشتن به بازدارنده ها کاهش نمی یابد. سطح برگ چغندرقند در اثر پاشیدن محلول 333PP با غلظت 400 میکروگرم

 در لیتر به میزان 40- 20% کاهش می یابد. دامینوزید (SADH)، کلرمکوآت(CCC)، فسفون – D و مورفاکتین ها از

 کند کننده های موثر در رشد هستند. استفاده از یک ترکیب نامشخص  44584BTS به میزان 1/1 کیلوگرم در هکتار

 که در مرحله 4V مورد استفاده قرار گرفت، باعث کاهش ارتفاع گیاه سویای ویلیامز (گروه III از نظر تاریخ رسیدن) تا 20 سانتی متر گردید، ولیکن تغییری در افزایش میزان محصول و یا کاهش ورس ایجاد نکرد. درواقع بیشتر اوقات با

 استفاده از میزان بیشتری از این تنظیم کننده های رشد گیاهی ورس تشدید می گردد. مزیت مورفاکتین ها این است که

 میزان زیاد آنها برای گیاه زیان آور نیست و دوه ی فعالیت پاکوتاهی را افزایش می دهد. علاوه بر پاکوتاهی آنها، رشد

 جوانه های جانبی را کاهش می دهند و پیری را به تاخیر می اندازند. کندکننده های رشد همچنین رنگ سبز تیره تری را

در برگ ایجاد می کنند که به ظاهر، در اثر افزایش محتوی کلروفیل به وجود می آید.

دامینوزید، با نام تجارتی کیلار Kylar در بیش از 140.000 هکتار کشت بادام زمینی از نوع رونده در جنوب شرقی ایالات متحده آمریکا، هر ساله مورد استفاده قرار می گیرد. در اینجا هدف کاهش ورس نیست، اما این امر جهت کم کردن رشد سبزینه ای زیاد ساقه های پیچنده، برای جذب بیشتر دانه ها به کار می رود. پیچش کمتر، عمل برداشت ر

اسلاید 10 :

نیز آسان می کند. عملکرد غلاف در رقم Dixie Runner که یک رقم پیچنده است، با کاربرد کیلار در مرحله ی غلاف بندی، بطور معنی داری افزایش می یابد.

استفاده از رجیم – 8 (Regim – 8)—–( 2-3-5- triiodobenzoic )  یا (TIBA) که یک بازدارنده در انتقال IAA است، سبب عمودی تر شدن برگها می گردد. که معروف به تاثیر درخت کریسمس است. به نظر می آید که یک سطح سبز با کارایی بیشتری بوجود می آید. با استفاده از رجیم ساختمان سایه انداز تغییر می کند و تعداد غلاف و محصول دانه افزایش می یابد. اطلاعاتی که از تحقیقات دیگر بدست آمده (( تئوری اصلاح سایه انداز )) را حمایت نمی کند و در عوض می گوید که به ازای کاهش رشد رویشی، مواد فتوسنتزی بیشتری به میوه ها اختصاص می یابد.

استفاده ی تجارتی از رجیم – 8، احتمالاً به دلیل نسبت غیرمطلوب هزینه به سود و همچنین سود بی ثبات محصول تداوم نیافته است.

در ایالات متحده آمریکا،CCC  به طور طبیعی برای تنظیم سرعت رشد، در گندم و جو به کار می رود. تولید پنجه های اولیه و ثانویه به طور موقت تحت کنترل در می آیند که از غالبیت آنها نسبت به پنجه های بلندتر جلوگیری شود. این امر رشد و محصول را به طور یکنواخت در میان پنجه ها توزیع می کند و در کل، محصول را افزایش می دهد.

مواد شیمیایی برگ ریز (Defoliants) به عنوان موادی که در برداشت پنبه کمک می کنند استفاده می شوند. اندوتال استفاده تجارتی دارد و هاروید (Harvade) که اخیراً ثبت شده است به عنوان مواد برگ ریز موثر واقع می شوند. احتمالاً مالیک هیدرازید (MH) از موفق ترین بازدارنده های رشد است که برای کنترل شاخه های فرعی در توتون به کار می رود.

MH اصولاً بر روی تمامی سطح زیرکشت توتون در ایالات متحده آمریکا به کار می رود. اگر توتون پس از سر زنی با حذف کامل گل آذین با MH آغشته نشود جوانه های جامبی از سیطره ی غالبیت انتهایی رها     می شوند و تولید شاخه هایی می کنند که سایه می اندازد و عناصر غذایی را از دسترس برگهای قابل برداشت خارج می کنند و کیفیت به ازای برگها را پائین می آورد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:43 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 دانلود پاورپوینت “بن سای” آمیزه ای از هنر و باغبانی با word دارای 27 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت “بن سای” آمیزه ای از هنر و باغبانی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلوددانلود پاورپوینت “بن سای” آمیزه ای از هنر و باغبانی با word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلوددانلود پاورپوینت “بن سای” آمیزه ای از هنر و باغبانی با word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن دانلود پاورپوینت “بن سای” آمیزه ای از هنر و باغبانی با word :

اسلاید 1 :

مقدمه:

بن سای مجموعه ای از باغبانی و هنر است که به واسطه آن گیاه با یک تغییر شکل تحمیل شده به یک مجسمه زنده تبدیل می شود. هنرمند با استفاده از مفاد زیبایی، وهمی از طبیعت را در غالب شکل مینیاتوری پدید میآورد. بنسای یک آرایش غیرطبیعی نیست بلکه در قالب یک تغییر شکل ساده، طبیعت اصلی را ذهن آدمی تداعی میکند.

بن سای در اصل واژهای ژاپنی و به معنی کاشت گیاهان در گلدانهای کم عمق است . به این ترتیب که گیاه در گلدانهایی کم عمق با خاک کم و در شرایط محدود کننده از نظر رشد قرار میگیرد و با آرایش زیبا وتربیت صحیح به درختی مسن ولی کوچک تبدیل می شود. برای تحقق این هدف تمام قسمتهای گیاه اعم از ریشه ها، تنه، شاخه ها، میوه ها و گلها حایز اهمیت هستند.

اسلاید 2 :

Bonsai واژه‌ای ژاپنی است و به گیاهانی گفته می‌شود که با وجود داشتن اندازه‌ی بزرگ در طبیعت، برای نگهداری در محیط کوچک سازش یافته‌اند. این کلمه از دو واژه‌ی Bon به معنی سینی یا گلدان کوچک و Sai به معنی درخت یا گیاه تشکیل شده است.

هنر پرورش بن سای هزاران سال پیش در چین رونق پیدا کرد. چینی‌ها احترام خاصی برای آن قائل هستند. نگاره‌های بسیاری از این هنر در کتیبه‌های باستانی چین وجود دارد. وجود بن سای و طبیعت در خانه از نظر مکتب بودائیسم، مفاهیم خاصی هم دارد. کم کم این هنر از چین به ژاپن رسید. ژاپنی‌های خلاق به توسعه و تکمیل آن پرداختند. هم اکنون چین و ژاپن از مهمترین صادر کنندگان بن سای هستند.

اسلاید 3 :

معیارهای انتخاب گونه گیاهی مناسب

برای انتخاب گونه‌ی مناسب باید علاوه بر زیبایی گیاه، موارد دیگری را هم در نظر گرفت. میزان تابش مسقیم آفتاب، شدت نور و دمای محل نگهداری در انتخاب گونه تعیین کننده هستند.

بسته به اینکه محل نگهداری فضای بسته (اتاق) است یا فضای آزاد، گونه‌ی گیاه باید تفاوت داشته باشد. البته در فضای بسته هم در صورت وجود تابش مستقیم یا استفاده از لامپ‌های فلورسنت، می‌توان از گونه‌های فضای آزاد با رعایت برخی شرایط استفاده نمود.

گیاهان سایه پسند مثل فیکوس‌ها برای اتاق‌های کم نور و درختانی مثل نارون، انار و زیتون برای اتاق‌هایی که روزانه چند ساعتی از تابش خورشید بهره‌مند می‌شوند، مناسب هستند.

درختان زیبایی چون انواع افرا، بلوط، آزاد، ممرز و انواع سوزنی برگ‌ها برای بن سای فضای آزاد بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

اسلاید 4 :

بن سای‌های همیشه سبز، خزان‌دار، مثمر و غیر مثمر

زیباترین بن سای‌ها معمولاً گونه های خزان دار هستند. این گیاهان در فضای باز به راحتی رشد می‌کنند و در برابر تغییرات فصول عکس العمل نشان می‌دهند. مشاهده‌ی گونه‌های خزان دار و تغییر رنگ برگ‌ها در پاییز و زمستان و جوانه زنی مجدد آنها در بهار بسیار مورد توجه علاقمندان است. از جمله گونه‌های خزان دار می‌توان چنار، ممرز، بلوط، افرا و ; را نام برد.

سوزنی برگ‌ها، سیتروس‌ها، فیکوس‌ها و ; از جمله بن‌سای‌های همیشه سبز هستند. جذابیت این گونه‌ها به سبز بودن آنها در پاییز و زمستان بر می‌گردد. بیشتر گونه‌های فضای بسته همیشه سبز هستند.

نگهداری از بن سای‌های غیر مثمر مانند: فیکوس، برگ نو، افرا، راش و ; قدری راحت‌تر است. پرورش گونه‌های مثمر مثل سیب، انار، به، خاس و ; در صورتی که از آنها میوه بخواهیم قدری دشوار است. در این موارد میزان، نوع و زمان تغذیه‌ی مصنوعی بسیار مورد اهمیت است.

اسلاید 5 :

طرق مختلف پرورش بن سای

پرورش نهالی

1- مابوری یا پرورش نهالی که از طبیعت گرفته می شود.

2- پرورش نهالی که از طریق خوابانیدن به وجود می آید.

3-پرورش نهالی که از طریق جدا کردن به وجود می آید.

4- پرورش نهالی که از قلمه زدن به وجود می آید.

5- پرورش نهالی که از طریق پیوند زدن به وجود می آید.

6- پرورش نهالی که از طریق کاشت بذر به وجود میآید.

7- پرورش نشا که از یک خزانه فراهم شده است .

اسلاید 6 :

ریشه ها:

ریشه های گیاه بنسای شده، در عین استحکام، سلامت و گستردگی، باید ظاهری کهن به درخت ببخشند. درروشهای متقارن، نامتقارن و اریب، ریشه ها در تمام جهات گسترده شده اند. اما در روشهای بادزده، صخره،رویشی و ;. ریشه ها غالباً در جهت خلاف انحنای تنه گسترده شده اند. تا بدین ترتیب به گیاه ظاهری متقارن ببخشند. تعدادی ازریشه ها روی خاک قرار داده میشوند تا قدمت درخت را از نظر ظاهری افزایش دهند و تصور فرسایش خاک را در سالهای گذشته در ذهن القا کنند. برای تحقق این مهم، در زمان انتقال گیاه به گلدان بزرگتر، تعدادی از ریشه ها را روی خاک قرار می دهند و روی آنها را با خزه اسفاگنوم و مقدار کمی خاک می پوشانند. در طی آبیاری های مکرر، این پوشش نازک، از بین میرود و پوست ریشه در معرض نور خورشید، سخت میشود و بدین ترتیب هدف ما در القای تصور کهن بودن گیاه تحقق می آید.

برای تشکیل ریشه های جدید در جهت مناسب، می توان ریشه را تا لایه کامبیوم خراش داد و روی آن را با خاک و خزه پوشاند. بعد از چند هفته، در محل زخم ریشه های جدیدی ایجاد میشود.

اسلاید 7 :

تنه:

گرچه همه قسمت های گیاه بن سای شده مهم است ، اما تنه گیاه اولین قسمتی است که توجه ناظر را به خود جلب میکند .تنه بن سای باید پوستی ضخیم ، یک پارچه و تودرتو داشته باشد . تنه باید به گونه ای باشد که هرچه به راس نزدیک میشود ضخامت آن کمتر شود . روی یک تنه خوب نباید آثار زخم ناشی از سیم پیچی دیده شود .

اسلاید 8 :

شاخه ها:

گیاهان در طبیعت ممکن است شاخه های در هم پیچیده داشته باشند . ولی در بن سای با سیم پیچی ، شاخه ها را به گونه ای تربیت می کنند ، که گیاه زیبا جلوه کند . معمولاً شاخه ها از نظر قطر و طول تفاوت دارند . شاخه های پایین تر ضخیم تر و بلندتر هستند و بخوبی در همه جهات گسترده می شوند . شکل هر شاخه به تنهایی نیز مد نظر است . در هنر بن سای بسیاری از شاخه های گیاه مطلوب به نظر نمی رسد . از این رو این شاخه ها را قطع می کنند .

اسلاید 9 :

برگها:

در یک بن سای خوب برگ ها سبز ، متراکم و کوچک است . گیاهانی که برگهای بزرگ دارند یا تعداد برگ آنها کم است ،برای بن سای مناسب نیستند . گیاهانی که برگ های کمی دارند ،درختی خزان کرده را تداعی می کنند . برگ های بزرگ نیز نسبت به اندازه کلی درخت بن سای شده، نامتناسب به نظر می رسند، برای آن که اندازه برگها کوچک شود ، از روش بیبرگی یا هرس برگ استفاده می کنند. این روش در کاهش اندازه برگ موثر است ولی در تغییر اندازه گلها و میوه ها زیاد مورد توجه نیست.

اسلاید 10 :

راس ساقه:

تنه به تدریج باریک می شود ، تا در انتها به راس منتهی شود. هرگاه به ارتفا‎ع کمتری نیاز باشد، می توان راس آن را قطع کرد و شاخه پایینتر از راس را که در راستای تنه است یا زاویه کمی با راستای تنه دارد ،به عنوان راس انتخاب و باپیچیدن سیم آن را تربیت کرد. در هر حال درخت بنسای شده باید دارای راس باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ