سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خردها، پیشوایان اندیشه ها و اندیشه ها، پیشوایان دلها و دلها، پیشوایان حواس و حواس، پیشوایان اندام اند . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:26 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله مدیریت کیفیت با word دارای 125 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مدیریت کیفیت با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مدیریت کیفیت با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مدیریت کیفیت با word :

فصل اول: کلیات و طرح تحقیق
1-1 مقدمه
در شرایط کنونی ایران اگرچه هنوز به دلیل فزونی تقاضا بر عرضه و ضعف سیستم تولید، شرایط رقابتی سازنده ای بر بازار داخلی حاکم نشده و مشتری هنوز قادر به ایفا نقش تعیین کننده خود در بازار رقابت نمی باشد لیکن صنایع جوان و روبه رشد ما با نگرانی آمیخته به هوشیاری قابل ملاحظه ای به آینده خود می نگرد. نگرانی از این جهت که در صورت برداشتن موانع گمرکی و ورود کالاهای خارجی، بعلت تکنولوژی ضعیف، بالابودن هزینه های تولید و پایین بودن کیفیت

محصولات قادر به رقابت با محصولات خارجی نبوده و با خطر تعطیل شدن و اضمحلال مواجه می باشند و هوشیاری بدین لحاظ که در پرتو افزایش دانش مدیریتی و آینده نگری مبتنی بر تجزیه و تحلیل علمی، ورود به بازارهای برون مرزی را در برنامه های خود قرار داده و از هم اکنون خود را مجهز می سازند.

بنابر شرایط کنونی بازار داخلی که در آن مشتری به دلیل نداشتن قدرت انتخاب ناچار به عدول از استانداردهای مورد علاقه خود است، دل بسته و با خاطری آسوده در برجهای خود پادشاهی می کنند اما آنها می توانند پیش بینی کنند که دوران پادشاهی مشتری نزدیک است. لذا تغییر در سطوح مدیریتی به منظور افزایش کیفیت محصولات و کاهش ضایعات و هزینه های بی مورد بیش از پیش احساس می شود.

پیوستن به سازمان تجارت جهانی WTO و لاجرم رقابت با انبوه کالاهای خارجی با کیفیت خوب و ارزان قیمت در پیش است. در آینده ای که خیلی هم دور نیست تنها شرکتهایی موفق و سربلند از این رقابت تنگاتنگ بیرون می آیند که از هم اکنون زمینه های بهبود کیفیت را در سازمانهای خود پی ریزی کنند.
گرایش و تمایلی که هم اکنون در شرکتهای ایرانی جهت اخذ گواهی نامه های نظام تضمین کیفیت(ایزو)بوجود آمده است دلالت بر این آگاهی تلاش مدیریتی به منظور تغییر در روندهای پیشین دارد.

 

2-1 بیان موضوع و اهمیت آن
از سالهای 1970( بحران نفت) به بعد دو موضوع مهم در بحثهای مربوط به مدیریت سازمانهای اقتصاد مطرح شده است که قیمت دو روی سکه را تشکیل می دهد. از طرفی ظهور مقتدرانه ژاپن در عرصه رقابت جهانی کیفیت بعنوان مهمترین معیار برای سازمانها در بازار رقایت مطرح شد و تنش تعین کننده آن در حفط موقعیت رقابتی و توان ادامه حیات اقتصادی سازمانها کاملاً محرز شده است و از طرف دیگر فرهنگ سازمانی که بعنوان پدیده ای واقعی و نیرومند به کلیه جنبه

های سازمان نفوذ کرده مطالعات و پژوهشهایی که در رابطه با علل موفقیت شرکتهای موفق جهان به عمل آورده است حکایت از آن دارد که کیفیت و تأمین رضایت مشتری در این سازمانها به مثابه یک موضوع استراتژیک بوده و تمامی فعالیتهای سازمان در جهت تأمین آن هماهنگ می شودو نظم اعتقادات و باورها و ارزشها و الگوهای رفتاری حاکم در این سازمانها( فرهنگ سازمانی) پشتیبان مؤثری برای تحقق اهداف کیفی این سازمانها می باشد. به بیانی روشنتر الگوی فرهنگ سازمانی در این سازمانها براساس باورها و اعتقادادت عمیق نسبت به ضرورت تلاش و مشارکت همگانی برای بهبود مستمر کیفیت و جلب

رضایت مشتری تنظیم شده است لذا کیفیت در این سازمانها بعنوان یک هدف کوتاه مدت بلکه بعنوان یک فرهنگ به تمامی فعالیتهای سازمان مستولی شده و خدمت به مشتری همچون یک عبارت مورد توجه می باشد. نکته با اهمیت و قابل ذکر دیگردر این رابطه تنش مدیران، خصوصاً مدیران عالی سازمانها در شکل گیری و تحکیم یا تغییر فرهنگ سازمانی است درواقع ارزش های اسلامی فرهنگ سازمانی به طرز غیرقابل تردید ی در سطوح بالای سازمان تنظیم شده است و از طریق سلسله مراتب به سمت پائین منتقل می شوند. لذا در مطالعه و بررسی فرهنگ سازمانی تأکید اساسی و اولیه بر اعتقادات، باورها، ارزشها، و الگوهای رفتاری مدیران عالی سازمان است.

با توجه به نکات اساسی فوق مطالعه فرهنگ سازمانی شرکت ها، اقدامی ضروری و مؤثر برای تنظیم فعالیت های بهبود کیفیت می باشد که با توجه به شرایط کنونی کشورمان و اهمیت سازماندهی تلاش های بهبود کیفیت در سازمانهای تولیدی و خدماتی موضوعی است که جایگاه ویژه ای در بحثها و تحقیقات آکادمیک طلب می کند.

مقدمه
به اجرا درآوردن مدیریت کیفیت فراگیر سبب بالارفتن سطح کارایی سازمانهای تولیدی و خدماتی می شود و استفاده از این روش مدیریت، موجب افزایش توجه گروه های ذینفع به عملکرد سازمان می شود و این توجه زمینه ساز بروز فرصتهای طلایی برای حضوری موفق در عرصه رقابتها خواهد بود. لذا اهمیت این بخش از تحقیق در چرائی پرداختن به پژوهش در چارچوب اهداف آن با تعیین درست مسئله لازم می باشد، تعیین این هدف مستلزم شناخت سیر اندیشه مدیریت کیفیت می باشد که در این فصل به تفصیل به آن پرداخته شده است.

تحقیق و پژوهشی که به صورت علمی انجام پذیرد بر پایه ها، ارکان و نتایج مطالعات و تحقیقات پیشین استوار است. در این تحقیق سعی شده تا مرتبط ترین دستاوردهای تحقیقات پژوهشگران گذشته را مورد شناسایی قرار داده و دریابیم که دیگران تا چه اندازه مساله موردنظر را بررسی کرده اند و به آن نزدیک شده اند به عبارت دیگر چه ابعاد از مساله تحقیق بررسی شده و چه ابعادی بررسی نشده است.

1-2: بخش اول: مدیریت کیفیت فراگیر
1-1-2 مفهوم کیفیت
تعاریف بسیار زیادی از واژه کیفیت شده است اما وجه مشترک این تعاریف سازگاری و تطابق کالا یا خدمت با نیازها و انتظارات مشتری است و مشتری هم کسی است که کالا یا خدمتی را به طور کامل و یا حتی به صورت نیمه تمام تحویل می گیرد. بنابراین مشتری ها هم در داخل و هم خارج از سازمان هستند، لذا می توان گفت که تنوع مشتری خارجی، متناسب با انواع کالاها و با خدمات قابل ارائه است ولی تعداد مشتریان داخل به مراتب زیادتر است زیرا در یک سازمان ساده هر بخش بعنوان داده بخش دیگر محسوب می شود و یک مشتری درنظر گرفته می شود.

با عنایت به کثرت مشتری در مقابل تنوع کالاهای تولیدی و خدماتی قابل ارائه تعاریف زیر مورد استفاده است:
1-1) استاندارد ISO کیفیت را این گونه تعریف می کند: کیفیت یک محصول یا خدمت، میزان تطبیق آن با ارضا نیاز مشتری با اساس رضایت است.]1[
2-1) در دهه 1950 ادوارد دمینگ و فیکن باوم مفهوم کیفیت را اینگونه تعریف بیان کردند:

کیفیت مفهوم وسیعی است که تمام بخشهای مختلف سازمان نسبت به آن متعهد هستند و هدف آن افزایش کارایی کل مجموعه است بطوری که مانع پدید آمدن عوامل مخل کیفیت شود. هدف نهایی آن مطابقت کامل با مشخصات موردنیاز مشتری با حداقل هزینه برای سازمان است که منجر به افزایش قابلیت رقابت می شود]2[.

3-1) استاندارد ISO8402 کیفیت را اینگونه تعریف می کند:
مجموع مختصات و مشخصه های یک تولید یا خدمت که قادر به برآورد کردن نیازهای از پیش تعیین نشده است]3[.
4-1) استاندارد ژاپن JISZ8108-1981 کیفیت را اینگونه تعریف می کند.

مجموعه مشخصه ها یا عملکردهایی که روشن می سازد تولید و یا خدمت کاربرد معین خود را دارد یا نه؟]4[
5-1) کیفیت یعنی درجه تطابق کالاهای تولید شده یا سرویس ارائه شده با نیاز مشتری.
6-1) استاندارد ISO-DIS8482 کیفیت را چنین تعریف می نماید:

کیفیت عبارت است مجموعه ویژگی های یک جوهره که دربرگیرنده توانایی آن در برآوردن نیازهای بیان شده باشد]5[.
7-1) جوران در سال 1974 کیفیت را اینگونه تعریف نمود:

کیفیت درجه ارضای مشتری است و براساس این منطق برای تولید یک محصول خوب باید نیازهای مشتریان را پیدا کرد و برطرف نمود] 6[.
8-1) کیفیت به معنی ارضای نیاز مصرف کننده است]7[.

9-1) کیفیت یعنی مفیدترین کالا که براساس مشخصات موردنظر مشتری ساخته می شود، کیفیت از مشتری آغاز می گردد]8[.
بعبارت بهتر ابعاد کیفیت که منجر به رضایت مشتری می گردد در دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می گردد که بشرح ذیل است.
2-1-2) ابعاد کیفیت در بخش خصوصی
قیمت: مهمترین انتظار مشتری این اس

ت که کالا یا خدمات را به قیمت مناسب بدست آورد.
دوام: کالای عرضه شده باید دوام و طول عمر نسبی که متناسب با نیاز مشتری است برخوردار باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:26 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود بررسی بحران هویت در جوانی با word دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود بررسی بحران هویت در جوانی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه :
از ویژگی های عصر جدید جریان شتاب آلود زندگی است، حوادث و رویدادهای گوناگون آن چنان با سرعت پدید می آیند که فرصت تفکر و تامل را از آدمی سلب می کند در نتیجه مجالی برای تفرج در دنیای درون جهان برون باقی نمی گذارد و انسان این موجود سرگشته و درمانده نه تنها لذت تفکر را حس نمی کند بلکه انگیزه کافی برای اندیشیدن در باب ضروریات زندگی در خود نمی یابد حاصل این روند، بیگانگی او با خویشتن و جهان خارج  از خویش است ولی آنچه دردآورتر عمیقتر و دشوار تر رخ می نماید بیگانگی با خود (عالم درون) است.
در کلام الهی از خود بیگانگی حاصل از خدا بیگانگی تلقی شده است آنجا که می فرماید در زمره آنانی نباشید که خدای را از یاد برند، پس خود را نیز از یاد بردند.
امروزه از خود بیگانگی معمای بزرگ و معضل فکری اندیشمندان و نویسندگان نام آور می باشد. به گفته اریک فروم از زمان دکارت تاکنون هویت فرد از بزرگترین مشکلات فلسفه جدید بوده است.
الکسیس کارل در بحث از انسان این موجود ناشناخته چنین می نویسید. ما می خواهیم معنای زندگی و مرگ را بدانیم چرا باید زیست؟ به کجا می رویم؟ سرنوشت روان ما چیست؟
وایتهد، ریاضیدان و فیلسوف برجسته معاصر معتقد است که در عصر جدید انسان در لابه لای شهرهای بزرگ و جمعیت های انبوه و متراکم ، بخشی از حقیقت وجودی خویش را از دست داده است و احساس تعلق به جایی ندارد تعبیری که در حال حاضر برای از خود بیگانگی به کار می رود فقدان هویت است که به عقیده ارکسیون مفهوم بحران هویت گوباتر و جامع تر است. او هر یک از مراحل رشد آدمی را توام با یک بحران می داند ولی شروع بحران هویت را از دوره نوجوانی دانسته و دامنه آن را به دوره جوانی امتداد می دهد. شاید بتوان اریکسون را موفقترین نظریه پردازی دانست که در عرصه روان شناسی ، مفهوم هویت را به ما شناسانده است. شاید بتوان هویت را به محورهای مختصات تشبیه کرد.


منابع و مآخذ :
- کوش دنی، مفهوم فرهنگ در علوم اجتماعی، ترجمه فریدون وحیدا، تهران، سروش، 1381.
- ابراهیمی دینانی غلامحسین، ماجرای فکر فلسفی، ج3، تهران، طرح نو، 1379.
- ابراهیمی دینانی، غلامحسین، قواعد کلی فلسفی در فلسفه اسلامی، ج1، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، 1380.
- امام خمینی، شرح حدیث جنود عقل و جهل، تهران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1377.
- جوادی آملی عبدالله، رحیق مختوم شرح حکمت متعالیه، ج1، قم، اسراء، 1376.
-  جوادی آملی عبدالله، تسنیم (تفسیر قران کریم)،  قم، اسراء، 1379.
- جوادی آملی عبدالله، فطرت در قران، ج1، قم، اسراء، 1378.
- صدرالمتالهین شیرازی، محمد، اسرار الآیات، قم، نشر حبیب، 1378.
- صدرالمتالهین شیرازی، محمد، اسفار، ج1، قم، مصطفوی، بی تا.
- صدرالمتالهین شیرازی، محمد، الشواهد الربوبیه، ترجمه و تحقیق محمد جواد مصلحی، تهران، سروش، 1375.
- مطهری، مرتضی، شرح منظومه، ج1، تهران، حکمت، 1360.
- طباطبایی، محمد حسین، اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج2، 1368، تهران، صدرا.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:26 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله فناوری اطلاعات در سیستمهای حمل و نقل دریایی و تردد در دو رودخانه عظیم کشور(اروندرود و بهمنشیر) با word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله فناوری اطلاعات در سیستمهای حمل و نقل دریایی و تردد در دو رودخانه عظیم کشور(اروندرود و بهمنشیر) با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله فناوری اطلاعات در سیستمهای حمل و نقل دریایی و تردد در دو رودخانه عظیم کشور(اروندرود و بهمنشیر) با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله فناوری اطلاعات در سیستمهای حمل و نقل دریایی و تردد در دو رودخانه عظیم کشور(اروندرود و بهمنشیر) با word :

چکیده :

سیستمهای حمل و نقل دریایی هوشمند و فناوری اطلاعات، سیستم هایی متشکل از فناوری های نوین الکترونیک رادار)ENCنقشه دریایی الکترونیکی)کامپیوترLRIT, AIS , ECDIS, RFID,GIS ,VTS و الکترو مکانیک هستند که در برنامه ریزی سیستم های حمل و نقل دریایی بکارگیری تجهیزات لازم جهت امر ارتباطات،جمع آوری دادهها ،تجزیه و تحلیل دادهها و ایجاد تصویر لازم از ترافیک دریایی در منطقه تحت نظارت دو رودخانه مهم کشور (اروند رود و بهمنشیر) نقش بسیار مهمی ایفا می نمایند. از مهم ترین مزایای این نوع سیستم در ارتباط با فناوری اطلاعات نوین می توان به افزایش کارایی حرکت و جابجایی برای کالا و مسافر، افزایش توان مدیریت ساختارهای حمل و نقل، افزایش ایمنی ،کاهش هزینه های عملیاتی و کاهش عوارض زیست محیطی و مصرف سوخت اشاره نمود. ارتقاء ضریب بهره وری و بهره گیری کامل از تمامی ظرفیتهای قابل دسترسی تجهیزات استراتژیک ،افزایش ضریب ایمنی مأموریتهای دریایی شناور در شرایط نامتعارف جوی ،در بهره برداری از شناور و به هم وصل کردن مناطق حساس رودخانه ها و شمال خلیج فارس از اهم دستاوردهای این طرح به شمار میآید. رشد حمل و نقل آبی کالا در آینده، سرمایه گذاری استراتژیک در نوسازی آب بندها،تسهیلات کانتینری و سامانه های هوشمند امری حیاتی است. بنابراین سیاست گذاری منطقی برای تسهیل این نوع سرمایه گذاری ها مورد نیاز است.

واژه های کلیدی :
VTS،LRIT ،AIS ،ECDIS وکشتیهای رودخانه ای بنادر رودخانه

مقدمه:

سیستم های هوشمند کنترل ترافیک دریایی ، یک سیستم مانیتورینگ شبیه سیستم کنتـرل هـوایی است که توسط مسئولین بندر یا ساحل ایجاد می گردد .یک سیستمVTSبا به کـارگیری دسـتگاههای رادار ، دوربین های مدار بسته تلویزیونی(CCTVدسـتگاههای مخـابراتیVHFو سیسـتم شناسـایی کشتی ها(AIS توسط سازمانهای دریایی و یا ادارات امور بندری در مناطق دریایی حرکت کشتی هـا را در یک منطقه محدودجغرافیایی مشاهده و امنیت بیشتر دریانوردان و شـناورها را تـامین نماینـد .بـه منظور ارتقاء و بهینه سازی ناوبری در دریا و رودخانه هاو حفاظت و تامین امنیـت بیشـتر و حفاظـت از

محیط زیست دریایی کرانه های ساحلی، سیستم های هوشمند کنترل ترافیک دریایی طراحی گردیـده است سیستم کنترل ترافیک دریاییVTSبا بهره گیری و بـه کـارگیری دسـتگاههای پیشـرفته ماننـد رادارها ، سیستم شناسایی اتوماتیک کشتی ها(AISتجهیزات جهت یاب رادیـویی(Direction Finder دوربینهای م دار بسته تلویزیونی(CCTVو دستگاههای مخابراتیVHF اطلاعات را دریافت، جمع آوری

ارزیابی نموده و در ایستگاههایVTS مادر در یک صفحه مانیتور جهت بهره برداری کاربرها به نمایش می گذارد یکی دیگر از وظائف سیستمVTS نظارت به حوزه های پر ترافیک دریایی تنگه ها ورودخانـه هاو مناطق جدا سازی ترافیک(Traffic Separation Zone است . تعداد زیـادی از شـناورهای حامـل سوخت ، ماهیگیری و تفریحی بدون رعایت قوانین راه(Rule the Roadدر جهت مخالف یـا عمـود بـر مسیر تردد حرکت و خطراتی را ایجاد می نمایند به کارگیری سیستم کنترل ترافیک دریـایی(VTS در مناطق با هر یک و یا مجموعه ای از شرایط ذیل قابل توجیه خواهد بود منـاطق پـر ترافیـک دریـایی ، مناطق دریایی که در آن محموله خطرناک زیادی توسط کشتی ها حمل و نقل میگـردد ، منـاطقی کـه دریانوردان با مسائل پیچیده ناوبری روبرو هستند ، مناطقی از حوزه های دریایی که تحت تاثیر عوامـل جغرافیایی و آب و هوای اقلیمی سخت قرار دارند،مناطق متاثر از شرایط محیطی ، حوزه های دریایی که در مسیر حرکت شناورها عملیات دیگر دریایی نیز در جریان است ، تصادمات متعدد در منطقـه ای کـه در زمان مشخصی حادث گردیده است ،در مناطقی از رودخانه که همکاری همه جانبه بـا دیگـر کشـور های همسایه (عراق )وجود داشته یا برنامه ریزی شده است در مناطقی که دارای کانال هـای باریـک و تاسیســـــات از قبیـــــل پـــــل ، آب بند،رودخانـــــه هـــــا و غیـــــره میباشـــــد.

EDCISمخفف Electronic Chart Display and Information System و به معنی سیستم اطلاعات

نمایشگر نقشه الکترونیک می باشد. این سیستم یک سیستم اطلاعات ناوبری میباشـد کـه اگـر بـه حسگرهائی نظیر سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) و جایرو متصل گـردد قابلیـت نمـایش موقعیـت لحظه ای کشتی و اعلام اخطار ضد تصادم با کف را دارد . همچنین اگر این سیستم بـه یـک رادار آرپـا متصل گردد قادر به اعلام اخطار ضد تصادم با دیگر شناورها نیـز میباشـد . سیسـتم EDCSI توسـط سازمان دریانوردی جهانی ( IMO) بعنوان جایگزین نقشه های کاغذی مـورد قبـول واقـع گردیـده و کشتیهای مجهز به این سیستم دیگر نیازی به نقشه های کاغـذی ندارنـد . لازم بـذکر میباشـد کلیـه کشتیهائی که از این سیستم بهره برداری نمیکنند بر اساس قوانین کنوانسیون سولاس ملزم به همـراه داشتن نقشه های کاغذی مربوط به سفر خود میباشند .

بخشهای تشکیل دهنده :ECDIS

1 داده های نقشه الکترونیکی رسمی که اصطلاحاً نقشه ناوبری الکترونیکی یا ( ENC-Electronic Navigation (Chart خوانده میشود.

2 سخت افزا ( رایانه ، نمایشگر و ;.)
3 نرم افزار ( برای قرائت نقشه ها و نمایش آنها بر روی صفحه نمایشگر )

ENC چیست ؟ENC در حقیقت یک بانک اطلاعاتی است. بانکی که اطلاعات کلیه نقشه ها بر اساس مشخصات و استانداردها سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) در آن نگهداری میگردد .چگونه این سیستم به ایمنی دریانوردی کمک میکند ؟ECDIS با بهره گیری از یک سیستم موقعیت یاب لحظه ای نظیر GPS قادر به بهبود دقت موقعیت یابی کشتی بطور پیوسته و در شرائط جوی مختلف میباشد . این عمل شناورها

را قادر میسازد تا صورت احتمال بروز تصادم با کف مسیر خود را تغییر دهند . این سیستم یک ابزار ناوبری قوی برای دستیابی به اطلاعات لحظه ای در خصوص موقعیت دقیق شناور بوده و با توجه به اینکه بصورت 24 ساعته ، در شب و روز و در کلیه شرائط جوی قابل بهره برداری میباشد به دریانوردان قابلیت اطمینانی خوبی را خصوصاً هنگام دریانوردی در آبهای کم عمق میدهد . بهره گیری از سیستم اخطار ناوبری ENC همراه با ECDIS باعث جلوگیری از برخورد شناورها با کف دریا و یا با یکدیگر گردیده و ایمنی لازم برای

دریانوردان و محیط دریانوردی را فراهم می آورد .

سیستم شناسایسسی اتوماتیک اطلاعات Automatic Information System (AIS)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:26 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله انواع جوشکاری با word دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله انواع جوشکاری با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله انواع جوشکاری با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله انواع جوشکاری با word :

انواع جوشکاری

جوشکاری اصطکاکی
مقدمه
در تکنولوژی پیشرفته امروزی اتصال قعات فلزی بیکدیگر بوسیله روشهای مختلف جوشکاری نقش اساسی دارد .
انتخاب روش جوشکاری به عوامل مختلف از قبیل جنس و شکل دو قطعه مورد اتصال . هزینه ساخت ، سرعت عمل و غیره بستگی دارد . گاهی در صنعت لازم است یک فرآورده دارای قسمتهائی با مشخصات فیزیکی مختلف مثل فولاد سخت و فولاد معمولی باشد که بوسیله جوشکاری یکپارچه شوند و در برخی موارد لازم است حتی دو قطعه فلز غیرهمجنس مثل آلومینیوم به فولاد و یا مس به فولاد و یا فولاد به تنگستن بوسیله جوشکاری با کیفیت رضایتبخش اتصال یابند .
برای اتصال دو یا چند قطعه در مواردی که در بالا ذکر شد از جوشکاری اصطکاکی استفاده می شود در این مقاله اصول جوشکاری اصطکاکی تشریح شده و مثالهائی از موارد استعمال این نوع جوشکاری درج گردیده است تا ضمن آشنائی با جوشکاری اصطکاکی ، اهمیت و گسترش آن در رشته های مختلف صنایع روشن گردد .

اصول جوشکاری
در جوشکاری اصطکاکی یکی از دو قطعه مورد جوشکاری نسبت بدیگری چرخانده میشود و سپس دو قطعه با یک نیروی محوری بیکدیگر فشرده میشوند در اثر اصطکاک بین دو سطح که بیکدیگر مالیده می شوند حرارتی ایجاد می شود که باعث نرم شدن ( پلاستیکی شدن ) دو قطعه می گردد . آن وقت دو قطعه نرم شده بیکدیگر فشرده شده و در جهت شعاعی تغییر فرم می دهد .

پس از مدتی ضمن اینکه دو قطعه بهم فشرده شده اند دوران قطعه متحرک متوقف میشود و بدین ترتیب دو قطعه پس از سرد شدن بیکدیگر جوش خورده و یکپارچه میشوند . مطالعات نشان داده است که درجه حرارت متوسط سطوح تماس همیشه کمتر از نقطه ذوب هر دو قطعه مورد اتصال میباشد و بنابراین اتصال دو قطعه در جوشکاری اصطکاکی از طریق نفوذ بیشتر از طریقه ذوب صورت میگیرد یعنی ماده در تماس بحالت پلاستیکی در می آید ولی ذوب نمی شود و بهمین جهت می توان گفت جوشکاری در فاز جامد صورت می گیرد .

ساختمان و طرز کار دستگاه
ماشین جوش اصطکاکی از سه قسمت اصلی تشکیل میشود .
1ـ گیرنده ثابت برای گرفتن یک قطعه جنس مورد نظر
2ـ سه نظام دوار برای گرفتن و چرخاندن قطعه دیگر جسم مورد جوشکاری .
3ـ دنده هائی که بطور اتوماتیک و هیدرولیکی برای بوجود آوردن نیروی لازم جهت فشار دادن دو قطعه جسم بیکدیگر و ایجاد اصطکاک و حرارت جوش بکار می آیند .
دو قطعه جسم بترتیب به سه نظام و گیره ثابت محکم شده در حالیکه گیره ثابت بجلو رانده میشود سه نظام شروع بچرخاندن قطعه دیگر می کند . وقتی دو قطعه جسم بیکدیگر برخورد می کند ابتدا اکسیده ها کثافات و برجستگی های دو سطح بریده و از بین می رود و در اثر ازدیاد فشار و اصطکاک حرارت دو سطح بالا رفته و بلافاصله سطح دو قطعه بحالت پلاستیکی میرسد .

ماسک جوشکاری
در موقع جوشکاری پس از برقراری قوس الکتریکی بین الکترود و فلز مبنا نور خیره کننده ای ایجاد می شود که حاوی اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز بوده و برای قسمتهای بی حفظ بدن مخصوصاً چشمهای خیلی مضر می باشد . بنابراین بایستی از قسمتهای لخت بدن بخصوص چشمها مواظبت کرد . وسیله ای که برای محافظت صورت و چشمها بکار می رود ماسک جوشکاری نامیده می شود .
ماسک جوشکاری بدو صورت دستی و کلاهی متداول است . ماسک دستی بیشتر برای کارهای کوچک و موقتی مورد استفاده قرار میگیرد و در این حالت جوشکار با یک دست ماسک و با دست دیگر تکیه گاهی ساخته یا قطعه کار نگهدارد .

ماسک معمولاً از فیبر و لکانیزه یا چوب فشرده تهیه می شود و نیمه جلوی آن طوری فرم میگیرد که براحتی بصورت بخورد .
در جلوی ماسک دریچه ها تقریباً 2/1 4 * 2 اینچ بوده و دارای دو شیشه میباشد . شیشه سفید از برخورد و چسبیدن ذرات ریزفلز مذاب پاشیده شده روی شیشه مات جلوگیری می کند ، اگر از شیشه سفید معمولی استفاده نشود پس از مدت کوتاهی شیشه مات از ذرات فلزی پوشیده شده و غیر قابل استفاده میگردد و بایستی آنرا که نسبتاً گران است تعویض نمود و حال اینکه شیشه سفید ارزانتر بوده و تعویض مکرر آن موجب هزینه گزافی نخواهد گردید .
شیشه های مات دارای تیرگی مختلف بوده و نسبت بتیرگیشان نمره های مختلفی دارند .

طبق ارقام استاندارد منتشر شده اگر شیشه مات خوب انتخاب شود تقریباً 5/99 درصد اشعه مادون قرمز و 75/99 در صد اشعه ماوراء بنفش را برمیگرداند .
دریچه تیرگی شیشه مات بستگی به آمپر مصرفی دارد ، نمره 10 متداولترین شیشه مات در جوشکاری با الکترود های فلزی و نمره 12 متداولترین شیشه مات جهت جوشکاری قوسی با الکترود ذغالی می باشد .

در سیستم روسی تارترین شیشه مات ( نمره 500ac- ) زمانی بکار میرود که با شدت جریان 500 آمپر جوشکاری میشود ، شیشه مات تیرگی متوسط 300 ـ ac برای شدت جریان 300 آمپر و شیشه مات با تیرگی کم 100 ـ ac برای شدت جریان 100 آمپر و کمتر بکار میرود .
تیرگی شیشه های مات یا صافی نور بقدری است که جوشکار از پشت آن چیزی را نمی بیند مگر آنکه قوس روشن باشد .
راهنمای انتخاب شیشه مات

الف ـ شیشه های روشن تا شماره 2 برای جوشکاری مقاومتی و برای نور پراکنده از جوشکاری یا برشکاری مجاور بکار می رود .
ب ـ شیشه مات شماره 5 برای کارهای سبک برشکاری اکسیژنی و جوشکاری گاز بکار می رود.
ج ـ شیشه مات شماره 6 برای برشکاری اکسژنی ، جوشکاری گاز متوسط و برای جوشکاری قوسی تا 30 آمپر مناسب است .
د ـ شیشه مات شماره 8 برای جوشکاری گاز ( سنگین ) و برای برشکاری و جوشکاری قوسی با شدت جریان بین 30 تا 75 آمپر بکار می رود .
جوشکاری در محیط سرد

حال که فصل زمستان است و در برخی از نقاط کشورمان هوا خیلی سرد می باشد و ممکن است کارهای نوسازی در محیط بسیار سرد صورت گیرد و یا ترمیم تأسیسات صنعتی و خطوط لوله آسیب دیده تحت شرایط سخت زمستانی و هوای بسیار سرد انجام شود ، در مورد جوشکاری در محیط سرد مطالبی تهیه شده که امید است مورد استفاده قرار گیرد .

جوشکاری در محیط سرد
هنگامیکه جوشکاری فولاد کم کربن در محیط سرد انجام می شود ، درجه حرارت هوای محیط روی خواص مکانیکی فلز جوش تأثیر میگذارد .
در حالتیکه فولاد ساختمانی معمولی در هوای سرد زیر 20 درجه سانتیگراد جوشکاری میشود کاهش مقاومت بضربه فلز جوش و کم شدن زاویه خمشی آن کاملاً محسوس است . بنابراین احتمال شکنندگی فلز جوش در شرایط خیلی سرد و امکان ایجاد ترک در فولاد نوع CT-3 یا ST-37 حتی در حین جوشکاری زیاد است .

این اشکالات در مورد جوشکاری انواع فولادها که دارای کربن بیش از 25/0 درصد و منگنز ، کرم و مولیبدن به نسبتهای مختلف هستند زیادتر است و علتش تمایل به سخت شدن این نوع فولادها در هوای سرد میباشد و امکان ظهور ترک در مقاطع مجاور جوش هست که متناسب با سرعت سرد شدن آن مقاطع است .
این مقاطع در حین سرد شدن تا حدودی سخت میشوند و پس از سرد شدن سخت تر و ترد و شکننده تر خواهند شد . برای جلوگیری از ایجاد ترک باید فولاد را قبلاً گرم نموده پس از جوشکاری قطعه را با سرعت مناسبی سرد نمود .
درجات حرارت پایین روی فلز جوش مربوط به جوشکاری فولاد ضد زنگ کرم نیکل و فلزات غیرآهنی تأثیر ندارد .
برای جوشکاری قطعات در هوای سرد از وسایل پیشگرم کننده الکتریکی مخصوص که متناسب با وضعیت کار است استفاده می شود .
برای پیشگرم کردن قطعاتیکه چند پاس جوش روی آنها داده می شود عمل پیش گرم نمودن فقط برای پاس اول اجرا می گردد و کار برای جوشکاری پاسهای بعدی گرم می باشد .

تأثیر برودت روی فلز مبنا
با کاهش درجه حرارت تا حد معینی فولادکربنی و فلز ذوب شده در سطح آن ترد گشته و بسرعت مقاومت گسیختگی آن اضافه می شود .
اگر مقاومت به ضربه فولاد کم کربن ساختمانی (3 CT-یا 37 ـ ST) در درجه حرارت 20+ در جه سانتیگراد برابر با 13 کیلوگرم متر بر سانتیمتر مربع باشد ، در درجه حرارت 40 ـ در جه سانتیگراد این مقاومت بضربه فقط به 5/0 تا 1 کیلوگرم متر بر سانتیمتر مربع تقلیل می یابد.
بنابراین در درجه حرارت های زیر 40 درجه سانتیگراد ممکن است در اتصال فلزی جوش شده تحت تأثیر بارهای ضربه ای و یا در نقاط تمرکز تنش ترکهائی پدیدار گردد .

عملیات حرارتی بعد از جوشکاری تنشهای داخلی را آزاد نموده و مقاومت جوش را در درجات حرارت پایین افزایش می دهد .
فولاد آلیاژی کم کربن محتوی بیش از 3 درصد نیکل ، فولاد ضد زنگ کرم نیکل و همچنین فلزات غیرآهنی ( مس ـ برنج ـ آلومینیوم و غیره ) در درجه حرارتهای خیلی پائین مقاومت بضربه شان ( تا 27 ـ درجه سانتیگراد ) کاهش نمی پذیرد و شکننده نخواهند شد . بنابراین این نوع فلزات در ساختمان قطعاتی که در درجات حرارت خیلی کم کار می کنند و مقاومت بضربه آنها نیز حائز اهمیت میباشد مورد استفاده قرار می گیرند .

منباب مثال اینگونه فلزات را میتوان برای ساختن منابع ذخیره هوای مایع ـ اکسیژن مایع ـ هیدروژن مایع ـ هلیوم مایع و غیره بکار برد .
علاوه بر نکات کلی که قبلاً یادآوری شده ، مطابی از دستورالعملهای روسی گردآوری گردیده که ذیلاً از نظرتان می گذرد .

جوشکاری لوله های فولادی کم کربن
جوشکاری لوله های فولادی کم کربن که ضخامت جدار آن تا 16 میلیمتر باشد در هوای محیط تا 20 درجه سانتیگراد زیر صفر بطریقه معمولی صورت میگیرد .
در درجه حرارت پائین تر از 20 درجه سانتیگراد زیر صفر جوشکاری بایستی با رعایت قواعدی صورت پذیرد .
فاصله شیار لوله ها برای جوشکاری قوسی دستی و جورشکاری گاز 3 تا 5/3 میلیمتر و برای جوشکاری اتوماتیک پنهان ( زیر پودری ) 2 تا 5/2 میلیمتر فراهم شود .

قبل از جوشکاری لبه های مورد اتصال خشک شده و یخ و برف از داخل لوله ها خارج گردد.
بعد از جوشکاری با پوشش محل اتصال توسط پارچه آزبستی و یا بطرق دیگر شرایط سرد شدن عادی اتصال فراهم شود ( کاهش درجه حرارت نبایستی بیشتر از 10 درجه سانتیگراد در دقیقه باشد ) .
در جوشکاری چند لایه ای ،ارتفاع لایه اول 10 تا 20 درصد از حالت عادی بیشتر گرفته شود .

جوشکاری لوله گاز
درز جوشکاری خط لوله گاز در هوای محیط زیر صفر درجه سانتیگراد نیز بایستی محل جوشکاری پوشیده شده و از باد و برف محافظت شود .
درز مورد اتصال با شعله یا وسایل دیگر خشک شود . بعد از جوشکاری نیز محل اتصال پوشیده شده و درز جوش بآرامی سرد شود .
جوشکاری لوله های گاز در درجه حرارت محیط پائین تر از 30 درجه سانتیگراد فقط با پیش گرمایش لبه ها و منطقه مورد اتصال بعرض 200 تا 250 میلیمتر تا درجه حرارت 200ـ150 درجه سانتیگراد صورت می گیرد .

درجه حرارت پیش گرمایش با وسایل مخصوص اندازه گیری می شود .
جوشکاری لوله های فولادی کربنی و کم آلیاژ
جوش و خالجوش در لوله های عادی و لوله های بویلر در زمستان با درجه حرارت هوای محیط زیر صفر ( درجه سانتیگراد ) بایستی با رعایت شرایط جدول (1) انجام شود .
آهسته سرد کردن لوله ها از جنس فولاد کربنی با درصد کربن 28/0 درصد و بیشتر و فولاد کم آلیاژ بوسیله پیچیدن با آزبست و غیره ضروری است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:26 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله نقش سامانههای ایستا(غیرفعال خورشیدی)در صرفهجویی انرژی درساختمان دراقلیم سرد با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله نقش سامانههای ایستا(غیرفعال خورشیدی)در صرفهجویی انرژی درساختمان دراقلیم سرد با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله نقش سامانههای ایستا(غیرفعال خورشیدی)در صرفهجویی انرژی درساختمان دراقلیم سرد با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله نقش سامانههای ایستا(غیرفعال خورشیدی)در صرفهجویی انرژی درساختمان دراقلیم سرد با word :

چکیده

با توجه به محدودیت منابع فسیلی، افزایش تقاضا در بازار انرژی و آلودگیهای ناشی از سوختهای فسیلی ، بهرهبرداری از منابع انرژی تجدیدپذیر درساختمان امری اجتنابناپذیر است. نظر به موقعیت بسیار مناسب ایران در زمینه برخورداری از منابع انرژی خورشیدی، ضرورت استفاده به عنوان یک انرژی تجدیدپذیر برکسی پوشیده نیست. در این راستا و با توجه به برودت هوا در بخش عمدهای ازسال در اقلیم سرد، حداکثر استفاده از تابش آفتاب امری ضروری است . استفاده از انرژی پاک خورشید با بکارگیری سیستم های غیرفعال خورشیدی میتواند راهکاری مناسب جهت تامین و نگاهداشت انرژی وکاهش هزینه گرمایشی بناهای این اقلیم باشدتا بتواند ضمن کاهش مصرف انرژی، آلودگیهای محیطی ناشی ازسوختهای فسیلی را نیز به حداقل برساند. در این مقاله در قالب پژوهشی تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانهای و مطالعات موردی به تشریح انواع اصلی سامانههای ایستا(غیرفعال خورشیدی)و نقش آنها در تامین و نگهداشت انرژی درساختمان پرداخته شده است و در نهایت با بررسی شرایط اقلیمی مناطق سرد، بهترین و اقتصادی ترین سیستم های غیرفعال خورشیدی جهت تامین آسایش حرارتی برای ساکنین ساختمان های این اقلیم معرفی شده است .

واژه های کلیدی : انرژی خورشیدی ، سیستم غیر فعال خورشیدی ، بهینه سازی انرژی ، اقلیم سرد .

مقدمه است که بسیار قابل توجه است. [2] ایران در مجموع کشوری است
انسان در طول تاریخ جهت فراهم نمودن شرایط آسایش بسیار آفتابی واز نظر مقدار و دریافت انرژی خورشیدی در شمار
محیطی در فضاهای مصنوع (معماری)، به منابع انرژی بهویژه انرژی بهترین کشورها محسوب میشود. با وجود اینکه ایران یکی از
فسیلی متکی بوده است. با انقلاب صنعتی و ظهور جنبش مدرنیسم – کشورهای نفت خیز جهان به شمار می رود و دارای منابع عظیم گاز
که به ویژگیهای اقلیمی در الگوی طراحی بنا بیتفاوت بود- مصرف طبیعی نیز میباشد، به علت محدودیت این منابع و شدت تابش
منابع سوختی فسیلی جهت تامین شرایط آسایش حرارتی افزایش خورشید در اکثر مناطق کشور، اجرای طرحهای خورشیدی و استفاده
یافت. این مصرف بی رویه تا جایی پیش رفت که آلودگی و تخریب از انرژی آن در شهرها و شصت هزار روستای پراکنده در سطح
محیط زیست، معضلات زیستمحیطی و اخیرا تغییرات اقلیمی کره مملکت، جهت صرفهجویی در مصرف نفت و گاز الزامی میباشد. [3]
زمین را موجب شده است. حفاظت محیط زیست و بهینهسازی در این مقاله سعی بر آن است که در یک مطالعه پژوهشی-
مصرف انرژی دو دیدگاه اساسی در قرن بیست و یکم است. مصرف تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانهای و مطالعات موردی سیستمهای
بیرویه سوختهای فسیلی در قرن بیستم مشکلات و معضلات غیرفعال خورشیدی (سامانههای خورشیدی ایستا)، تاثیر این
فراوانی را برای بشر امروز بهوجود آورده است که از جمله آنها میتوان سیستمها را در تامین و نگهداری انرژی بررسی کرده و ویژگیهای
آلودگی محیط زیست و خطر اتمام سوخت های فسیلی را نام برد. کالبدی بناهای اقلیم سرد، بررسی و امکان استفاده از سیستمهای
این دو مشکل سبب شد تا در قرن حاضر توجه به پیامدهای استفاده غیرفعال خورشیدی جهت تامین و نگهداری انرژی گرمایشی بنا در
از سوخت های فسیلی و مزایای بهره مندی از انرژی های تجدیدپذیر قالب الگوها، ضوابط و روشهای اجرائی ارائه گردد.
طبیعی (انرژی های پاک) در اولویت سیاستهای اکثر کشورهای روشهای استفاده از انرژی خورشید
جهان قرار گیرد. [1] انتظار می رود که تا سال 2050 مصرف انرژی
جهان به دو برابر افزایش یابد. این مساله تا حد زیادی بازار منابع تامین انرژی در جهان به دو دسته تجدیدپذیر و
سوختهای فسیلی را رونق می بخشد اما رشد چند درصدی تولید تجدیدناپذیر تقسیم می شوند. از جمله منابع انرژی تجدید پذیر
انرژی از منابع تجدید پذیر را هم در پی خواهد داشت. میتوان به آب، باد و آفتاب اشاره نمود که به نظر می رسد با توجه به
خورشید یکی از منابع تامین انرژی رایگان، پاک و عاری از اثرات حجم انرژی ساطع شده از خورشید در نقاط مختلف کره زمین،
مخرب زیست محیطی میباشدکه از دیرباز به روشهای گوناگون استفاده از این منبع نامتناهی انرژی می تواند بسیار مؤثر باشد. [4]
مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بحران انرژی در سالهای اخیر، با توجه به این که استفاده از انرژی خورشید نیازمند فنآوری
کشورهای جهان را بر آن داشته که با مسائل مربوط به انرژی، پیشرفته و پر هزینهای نیست، خورشید یکی از منابع مهم انرژی است
برخوردی متفاوت نمایند که در این میان جایگزینی انرژیهای که باید در طراحی بناها تمهیداتی جهت حداکثر استفاده از آن در
فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر و از جمله انرژی خورشیدی به منظور نظر گرفت. [3] خورشید تنها منبع مهم انرژی طبیعی جهت گرم
کاهش مصرف انرژی، کنترل عرضه و تقاضای انرژی و کاهش انتشار کردن ( غیر فعال ) ساختمان است. [5] انرژی دو ماه تابش خورشید
گازهای آلاینده با استقبال فراوانی روبرو شده است. به طور متوسط در ایران معادل با کلیه ذخایر نفت و گاز طبیعی در کشور میباشد.
خورشید در هر ثانیه 11*1020 کیلووات ساعت انرژی ساطع اگر فقط %1 مساحت ایران با انواع سیستم های خورشیدی پوشانده
میکند. از کل انرژی منتشر شده توسط خورشید، تنها در حدود %47 شود کل انرژی مورد نیاز کشور تامین میگردد. [2] متاسفانه امروزه
آن به سطح زمین میرسد. این بدان معنی است که زمین در هر استفاده از انرژی خورشید بیشتر در کشورهایی رونق دارد که میزان
ساعت تابشی در حدود 60 میلیون Btu دریافت میکند. یعنی انرژی تابش خورشید در آنها به مراتب کمتر از میزان تابش در کشور ماست
ناشی از سه روز تابش خورشید به زمین برابر با تمام انرژی ناشی از و در کشور ما که در ناحیه گرم و خشک جهان واقع شده به این
احتراق کل سوختهای فسیلی در دل زمین است و بنابراین میتوان منبع عظیم انرژی توجه کافی نشده است در حالیکه در ایران تعداد
نتیجه گرفت که در اثر تابش خورشید به مدت چهل روز، میتوان روزهای آفتابی در سال زیاد است و از نظر مقدار دریافت انرژی در
انرژی مورد نیاز یک قرن را ذخیره نمود. شمار بهترین کشورها به شمار میآید. ایران با میزان تابش آفتاب
کشور ایران در بین مدارهای 25 تا 40 درجه عرض شمالی و در 3080 ساعت آفتاب در سال در یکی از بهترین شرایط جهانی قرار
منطقهای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین دارد و دو سوم خاک ایران برای استفاده از این انرژی مساعد است.
نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد. میزان تابش خورشیدی در بطور متوسط خورشید، 250 روز در سال به کشورمان انرژی
ایران بین 1800 تا 2200 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال میبخشد که معادل انرژی 4/8 میلیارد بشکه نفت خام است. [4]
تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان متوسط جهانی است. استفاده از انرژی خورشید در بخش ساختمان سالیان متمادی است
در ایران به طور متوسط سالیانه بیش از 280 روزآفتابی گزارش شده که در اغلب نقاط جهان رواج دارد و در اقلیم سرد کشورمان برای

تامین حرارت ساختمان میتوان از انرژی خورشید استفاده نمود. با توجه به میزان بالای تابش خورشیدی در مناطق مختلف ایران، میتواند زمینهساز استفاده مناسب از این انرژی جهت صرفهجویی در مصرف سوخت و کاهش آلایندههای زیست محیطی گردد.

شکل :1 میزان تابش سالیانه خورشید در جهان، سایت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت،(خردادماه (1391

شکل :2 میزان تابش سالیانه خورشید در ایران ، سایت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، (خردادماه (1391

امروزه با تکنولوژیهای جدید، استفاده حداکثری از این انرژی را میتوان از طریق بهرهگیری از روشهای فعال و غیر فعال خورشیدی محقق ساخت. استفاده از سیستمهای غیر فعال خورشیدی نیاز به صرف هیچگونه هزینه اضافهای ندارد و اقتصادیترین روش بهرهگیری از انرژی رایگان خورشیدی به شمار میآید که در این مقاله به بررسی سیستم های غیر فعال خورشیدی پرداخته شده است.

سیستمهای غیرفعال خورشیدی ( ایستا )

یک سیستم گرمکننده انفعالی ( غیر فعال )، سیستمی است که در آن گرم کردن ساختمان بطور طبیعی مثلا با استفاده از انرژی خورشید انجام گیرد. به این معنی که چنین سیستمی این امکان را فراهم میسازد که ساختمان بدون نیاز به انرژی فسیلی یا مصنوعی خارجی و حداکثر با مصرف انرژی بسیار کمی کار کند . به عبارتدیگر سیستم خورشیدی انفعالی چیزی جز خود ساختمان نیست . [3] در سامانه غیرفعال خورشیدی ساختمانها به گونهای طراحی میشوند

که نیازهای سرمایش، گرمایش و نوررسانی در آنها به صورت طبیعی و همساز با اقلیم تامین گردد و به این دلیل سامانه غیر فعال نامیده میشوند که در این صورت، نیاز به فعالیت تجهیزات سرمایشی و گرمایشی به حداقل ممکن میرسد.

اجزاء مورد نیاز و روش کار در سیستمهای انفعالی :
-1 پرتوگیر: پرتوگیر عبارتست از سطح شیشهای شفاف که معمولا در نمای جنوبی ساختمان قرارداده میشود . سطح پرتوگیر را میتوان بصورت عمودی مطابق پنجره ها قرار داد و یا اینکه آنها را بصورت شیبدار مثل نورگیرهای سقفی نصب کرد.

-2 جذبکننده: جذبکننده سطحی است که بطور مستقیم یا غیرمستقیم مشرف به پرتوهای خورشیدی است که از طریق پرتوگیرها وارد میشود. جذب کننده، اشعه خورشیدی را به انرژی حرارتی تبدیل مینماید که این انرژی بصورت تابش یا هدایت از سطح جذب کننده به هوا انتقال مییابد.

-3 انباره (ذخیرهکننده): انباره عبارتست از مصالحی که حرارت انتقالیافته از جذبکننده را ذخیره میکند. انباره باید اندازه مناسب با سیستم را داشته باشد و دقت شود که حجم و ضخامت آن متناسب با مقدار حرارتی که برای جمعآوری و نگهداری ضروریست باشد معمولا انباره در داخل و یا در مجاورت فضائی که گرم کردن آن مورد نظر است قرار داده میشود. باید توجه شود که معمولا جذبکننده و انباره یکی هستند مانند یک کف، یک دیوار بتنی یا آجری.

-4 توزیعکننده: در یک سیستم خورشیدی انفعالی توزیعکننده عبارتست از روش یا وسیلهای که به وسیله آن حرارت به ساختمان منتقل میشود. توزیع حرارت ممکن است با استفاده از پدیدههای طبیعی یعنی تابش و یا جابجایی صورت گیرد و یا اینکه حرارت را میتوان با استفاده از وانتیلاتور و یا پمپ از قسمت جمعکننده به داخل ساختمان یا انبارهای در خارج ساختمان هدایت کرد.

– 5 تنظیمکننده حرارت : تنظیمکننده که گاهی آنرا کنترلکننده نیز میگویند وسیلهای است که در مواقع ابری و یا در شبهای سرد از تلفشدن انرژی حرارتی ذخیرهشده جلوگیری میکند که در اینحال تنظیمکننده عبارتست از یک صفحه عایق حرارتی. تنظیمکننده میتواند وسیله ای باشد که در مواقع عدمنیاز، جذب حرارت را به حداقل برساند که در اینصورت سایهبان و یا هواکش را میتوان یک تنظیمکننده معرفی کرد. [3]

روشهای موجود درگرمایش خورشیدی غیر فعال( ایستا )

روشهای متعددی در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی بصورت غیرفعال وجود دارد که متداولترین آنها عبارتند از :

-1 روش دریافت مستقیم
-2 دیوار ترومب یا دیوار آبی
-3 روش گلخانهای (گرمخانه)
-4 استخر یا حوضچه روی بام

-5 هواکش حرارتی (برج هوا) [3] به تهویه هوای ساختمان و خنک کردن آن کمک کنند. به دلیل
-6 ترموسیفون اینکه هوای گرم همیشه در سطح فوقانی و نزدیک سقف قرار
-1 دریافت مستقیم میگیرد میتوان با استفاده از نورگیرهائی که در سقف قرار دارند
هوای گرم ساختمان را به بیرون رانده و جریان هوا را در ساختمان
یکی از ساده ترین روش های استفاده از انرژی تابشی خورشید، بوجود آورد. [3]
پنجره آفتابی است. [6] سامانه پنجره آفتابی در واقع همان طریقه زمانی میتوان گفت پنجره آفتابی مناسب طراحی شده است
جذب مستقیم است و به پنجرهای اطلاق میگردد که در نمای که دمای اتاق طی 24 ساعت از سردترین روز سال در حدود 21
جنوبی ساختمان قراردارد و نور خورشید از طریق آنمستقیماً به درجه سانتیگراد بماند. ازآنجاکه در طول روز، حرارت اتاق به تدریج
فضای داخلی راه مییابد. از پنجره آفتابی فقط برای تامین گرمایش افزایش مییابد و از حد آسایش خارج میشود لذا باید انرژی حرارتی
استفاده میشود. در این سامانه فضای زندگی خود بعنوان مازاد به نحوی ذخیره گردد که در شب بتواند مورد استفاده قرارگیرد.
دریافتکننده انرژی عمل مینماید.[7] پنجرهها و نورگیر سقفی که
بهاینمنظور از عناصر خازن گرما استفاده خواهد شد. این عناصر، کف
معمولا جرئی از اجزاء یک ساختمان محسوب میشوند در طرح یک
یا دیوارهای با مصالح بنایی مثل آجر، بتن، سنگ و خشت هستند که
خانه خورشیدی کمکهای مؤثری مینمایند. در این شیوه پنجرهای
ظرفیت حرارتی زیاد دارند. عناصر خازن گرما باید ضریب هدایت
با سطح نسبتا زیاد رو به جنوب قرار میگیرد. [3] پنجرهای که به حرارتی( ( k بالا نیز داشته باشند تا حرارت اضافی اتاق سریعتر به
عنوان پنجره آفتابی استفاده میشود غالبا عمودی و رو به جنوب لایه های درونی آن برسد. میتوان از مخازن محتوی آب نیز به عنوان
است. میتوان از نورگیرهای سقفی نیز به عنوان پنجره آفتابی عنصر خازن گرما استفاده نمود. برای افزایش بازده عناصر خازن گرما
استفاده کرد. [6] بهتر است آنها رنگ تیره داشته باشند و سایر عناصر داخل فضا به

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ