سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه با دانش خود به پیکار با نادانی اش برخیزد به بالاترین خوشبختی می رسد [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق ویروس های کامپیوتر و سایر برنامه های مخرب با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق ویروس های کامپیوتر و سایر برنامه های مخرب با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق ویروس های کامپیوتر و سایر برنامه های مخرب با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق ویروس های کامپیوتر و سایر برنامه های مخرب با word :

یک ویروس ،یک برنامه کامپیوتری است که هنگام اجرای یک برنامه آلوده به اجرا در می آورد.
بنا بر این فقط فایل های اجرایی می توانند آلوده شوند.این فایل ها در MS-DOS معمولاً پسوندBAT,COM,EXE یاSYS دراند. دسته دیگر از فایل ها که فایل های جایگذاری خوانده می شوند نیز می توانندآلوده شوند.این فایل ها اغلب پسوندOVLدارند.هرچند که سایر پسوند ها مانندOVI نیزگاهی بکار می روند.
بنا به تعریف،ویروس سایر برنامه ها را با نسخه هایی از خودش آلوده می کند.ویروس توانائی تکثیر شدن دارد،پس در جستجوی مداوم برای محیط های میزبان جدید گسترش می یابند .اما برنامه ویروس ممکن است سایر برنامه ها را تخریب یا داده ها را مختل کند.شاید در این صمن خودش نیز تخریب شود. تنها شواهد چنین ویروس هایی تخریبی است که در سیستم های آلوده شده ایجاد می کنند.این امر ایجاد سد دفاعی در مقابل ویروس را بسیار مشکل می کند.
برنامه های ویروس،مانند میگروارگانیسمهای عفونی همنامشان ،اغلب کوچکند.تنها چند خط کد برنامه برای نوشتن یک ویروس ساده کافی است .توجیه آن ساده است.ویروس ها به سادگی در نرم افزارهای سالم مخفی می شوندو بنابراین پیدا کردنشان بسیار مشکل می شود.ویروس ها می توانند هر کامپیوتراز کوچکترین آن ها تا بزرگترینشان را آلوده کنند.هر کس یک کامپیوتر شخصی دارد،می تواند یک برنامه ویروس بنویسد.این بدان معنی است که ابزارهای تولید و یروس کاملاً در دسترس اند.یک ویروس پس از نوشته شدن می تواند از خطوط تلفن یا روی دیسکتهای آلوده به سایر دستگاه ها منتقل شوند و در آنجا ظرف چند ماه میلیونیم ثانیه تکثیر شده و تا بزرگترین دستگاه های هزاران کیلومتر دورتر تخریب کنند.این دو اصل پیدا کردن برنامه نویس ویروس ابتدائی را عملا غیر ممکن می کند.
یک ویروس ممکن است خود را به سایر برنامه متصل کند و در آنجا پنهان شود،یا به سیستم عامل کامپیوتر نفوذ کند.تمام سیستم های عامل کامپیوتر
(مانندMacintosh-os , Unix ,pc-Dos , MS-DOS)هستند،برخی بیش از بقیه.
ویروس ها از یک منبع نرم افزاری خارجی به دستگاه های کامپیوتری وارد می شوند.برنامه های ویروس درست مانند گل هایی که زنبوران رابرای گرده افشانی به خود جلب می کنند،عملاً طوری طراحی شده اند که برای قربانیانشان جذاب باشند.جذاببیت اغلب به صورت یک بازی جدید است که برا ی پیاده کردن از یک تابلوی اعلانات کامپیوتری وجود دارد.ممکن است ویروس به صورت یک فایل اجرایی متصل به یک پیام پست الکترونیکی از یک دوست یا همکار تجاری درآید.
ویروس ها می توانند بلافاصله پس از ورود به یک دستگاه مخرب شوند و یا می توانند برنامه ریزی شوند که تا فعال شدن توسط یک محرک پنهان بمانند.این محرک ممکن است یک تاریخ یا زمان از قبل تعیین شده باشد.برای مثال ویروس معروف میکل آنژ محرکی دارد که برای تاریخ تولد میکل آنژ (15 اسفند-5 مارس) تنظیم شده است.نوع دیگری از محرکها منتظر می مانند یک توالی خاص رایج از ضربات روی شاسی های صفحه کلید اجرا شود.
برای مثال ،برخی از ویروسهای قدیمی تر زمانی فعال می شوند که «3-2-1» تایپ می شد.از آنجا که بسیاری از سیستمهااز این توالی برای شروع لوتوس 3-2-1 استفاده می کردند، هر کامپیوتر آلوده که معمولاً در آن لوتوس استفاده می شد،می توانست با این ویروس مشکل پیدا کند .از آن بدتر،حتی اگر به نظر برسد یک دستگاه آلوده ،پاکسازی شده است،نوع بدخیمی از ویروس وجود دارد که می تواند مجداداً ظاهر شود و مشکلات تازه ای بوجود آورد.
برنامه های غیر ویروس مخرب
در کنار ویروس ها،خطرات دیگری نیز کاربران سیستمها را تهدید می کنند: کرمها(Worms)اسبهای تروا(Trojan hoses)و بمبهای منطقی (Logic bombs).هر کدام از این ها می توانند علاوه بر مخرب بودن بالقوه،به عنوان وسیله ای برای تکثیر هر گونه ویروس نیزباشند.
کرمها:ویروس ها از تنها برنامه های خود ساخته ای که می توانند ی دستگاه کامپیوتری را متلاشی کنند بسیار دورند.کرمها ساخته شده اند تا به برنا مه های پردازشگر داده های مجاز نفوذ کنند و داده ها را تخریب یا مختل کنند.اغلب آنچه مردم یک آلودگی ویروسی می دانند،در حقیقت یک برنام کرم است.این برنامه ها چندان جدی نیستند،زیرا کرمها تکثیر نمی شوند. اما تخریب یک برنام حاصل از کرم می تواند درست مانند یک ویروس جدی باشد.به خصوص اگر به موقع کشف نشود.برای مثال یک برنام کرم را در نظر بگیرید که به کامپیوتر بانک فرمان می دهد،پول ها را به یک حساب غیر قانونی منتقل کند.انتقال پول ممکن است حتی پس از تخریب کرم ادامه پیدا کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله معماری پُلها در شهرهای مختلف با word دارای 112 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله معماری پُلها در شهرهای مختلف با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله معماری پُلها در شهرهای مختلف با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله معماری پُلها در شهرهای مختلف با word :

 

در ارتباط با شهرهائی که با رودخانه همراه بوده اند و نقش رودخانه عامل مهمی در حیات آنها داشته است پل مطرح می شود.اصفهان شهری در کنار رودخانه ی زاینده رود به همراه موقعیت خاص خویش در منطقه پر عبور از قدیم تا کنون در ارتباط با رودخانه نقش مهمی را در جهت سازه های مختلط با پل داشته است.

یهودیه و جی دو شهر در منطقه اصفهان امروزی به وسیله پل شهرستان به بخش جنوبی رودخانه زاینده رود مرتبط می شوند.

پل شهرستان دارای چندین اهمیت در منطقه به حساب می آید در درجه اول تنها راه ارتباطی با بخش جنوبی رودخانه و در درجه بعدی به عنوان مرکز کنترل در جهت ورود و خروج اجناس باجگیری شناسائی افرادی که به منطقه وارد و خارج می شود.

گفته میشود که پلی نیز در قبل از صفویه در منطقه اصفهان ساخته می شود و این پل در جای فعلی پل خواجو قرار داشته است و با طرح اندازی جدید توسط شاه عباس برای شهر اصفهان در جهت تقویت شبکه ارتباطی خویش که بر مبنای چهار باغ قرار داشته این پل مسدود می گردد که بعدها پل خواجو طراحی می شود.

البته بایستی توجه داشت که هنوز پل خواجو در این زمان طرح نبود و پل عباس آباد پلی که در این قسمت قرار داشته مورد توجه بوده است.

بستن پل خواجو به عنوان راه ارتباطی در جهت برگردان شبکه اقتصادی از جهت شرق به غرب بوده است وبعدا” که قدرت حکومتی صفوی در اصفهان پای محکم می کند شاه عباس با ساختن پل خواجو در این مکان شبکه سازی کالبدی اصفهان را کامل می سازد.

عاملی دیگری نیز در ساختن پلها در این شهر مورد توجه بوده و آن بنای این پلها به صورتی متفاوت از دیگر پلها در کشور. این عمل به صورت خاصی جامع عمل به خود پوشانیده است.

الف نمای پلها شباهت به کاروانسرا در دوران صفویه دارد و مخصوصا” با توجه به قسمت شاه نشین پل و بر جهان ابتدا و انتهای این شباهت بیشتر می گردد.البته این شباهت را شاید بایستی در جهت ارتباطات بین شهری مطرح میگردد و پل همین موقعیت را در دو قسمت رودخانه ایفا می کند.

ب حجم پلها شبیه به حجم پلهای اروپایی قرون رنسانس است(فلورانس ونیز) که در ارتباط با مردم ساخته میشوند فرم غرفه هائی به عنوان فروش تفریح چایخانه ها و غیره که پلهای دوران صفویه نیز شاید در این جهت تقلید شده باشند ولی به علت موقعیت سوق الجیشی که پیدا میکند شاه عباس را از این تفکر منصرف میسازد.

این دو عامل (الف و ب ) با منظر شهری ارتباط خاص بر قرار می سازند مجموعه بیشه ها رودخانه و بالاخره عمارتی میان آب حتی در این مسئله کاربدان جای می رسد و مسئله ارتباطی پل در مرحله دوم قرار می گیرد. دو پل الله وردیخان و خواجو از نظر فنی ساختمان نیز در حدی مطرح می شوند که صرف نظر از عامل عبوری به عنوان پل مطرح کننده مسئله تقسیم آب تفریح و بالاخره داد و ستد مردم قرار می گیرند.بخش تقسیم آب پل خواجو شاید با جرا‍‏‎‏‏ٌت بتوان به عنوان یک شاهکار فنی ساختمانی مطرح ساخت که امروزه با پیچیدگی فراوانی در کیلومتری به چند دورتر صورت می گیرد. عامل تقسیم آب به همراه مادیها( جویهای تقسیم به اراضی آب ) در سطح منطقه جز طرحهای مهندسی و طرح انداز صفوی شیخ بهائی دانست در جمع سازه های کالبدی شهر اصفهان به خوبی قدرت حکومتی مشاهده می گردد که این قدرت با سیاست خاص برنامه ریزی شهری و با شناخت بر عوامل اقتصادی مردم که همه چیز را تابع خویش می کند چگونه قدمت و استحکام خویش را در جامعه ای پایدار ساخته و حتی بعد از انقراض قدرت حکومتی به عنوان استثنا ٌ در تاریخ این شهر با تمام آن خصوصیات با جزئی تغییرات قدرتهای حکومتی دیگر باقی و بر جا می ماند.

مراحل اهمیت رودخانه به همراه پلهایش به صورت زیر می توان عنوان کرد:

الف یهودیه قلعه تبرک جی به همراه پل شهرستان پل مارنان.

ب مسجد جامع میدان کهنه، قلعه تبرک پل شهرستان،پل مارنان. 

ج مسجد جامع میدان نقش جهان، چهار باغ، پل الله وردیخان.

د مسجد جامع میدان نقش جهان،چهارباغ. پل الله وردیخان،پل مارنان، پل خواجو.

چهار باغ برای شاه عباس در طرح جدید شهری که عنوان می کرد اهمیت زیادی داشت و در این جهت بود که می خواست اولاٌ قدمت و کشش شاهرگ اقتصادی بازار را از طرف شرق به غرب برگردانیده شود. دوما” با تضعیف این عامل اقتصادی عامل بعدی یعنی پل شهرستان ضعیف می شد و در نتیجه دیگر آن کنترل هائی که گذشت مفهومی برای آن پل پیدا نمی کرد و پل الله وردیخان در انتهای چهار باغ اهمیت می یافت. در جهت تقویت پل الله وردیخان شاه عباس حتی به ایجاد منطقه ای ارمنی نشین در زیر رودخانه زاینده رود در بخش جنوبی غربی می کند و عبور و مرور ارامنه از پل الله وردیخان باعثی بر رونق این پل و شبکه چهارباغ می گردد.اساس شبکه بندی سازه اصفهان صفوی بر روی بازار از مسجد جامع میدان نقش جهان خیابان چهارباغ و رودخانه زاینده رود قرار دارد.پل خواجو اهمیت خاصی در این زمان داشته و با ساختن قصری خصوصی در ابتدای آن (قصر میرزا علیخان ) در واقع عبور و مرور از روی این پل بسته می شود.

طرح جامع شهر صفوی اصفهان با در نظر گرفتن عامل آب بعنوان عصاره حیات جامع مطرح شده و با توجه به این تمام فرمهای شهری انجام میگیرند .

طراحی براثر مادیها طراحی که منشع از سرچشمه اصلی بوم یعنی زاینده رود میگردد . طراحی بر اساس خیابانهای جدید مانند چهارباغ و چهارباغ صدر که مجددا” براساس عامل اقتصادی که بعد ازعامل کشاورزی مرحله قبل بعنوان تجارت زندگی روزمره به همراه بازا رو عبور از پلهائی که از رودخانه ی زاینده رود می گذرند و بالاخره خود رود خانه ای زاینده رود با انجام تقسیمات حیاتی آب در کننده هائی چون پل خواجو و تفریگاههای چون پل الله وردیخان مطرح میشود .

موقعیت امروزی سازه کالبدی شهر اصفهان چیست ؟ چندین پل مجموعهای مختلف و اهمیتها ... پلهای امروز بر روی زاینده رود که نقشی در حیات اصفهان بازی میکنند عبارتند از:

الف پل خواجو

ب پل الله وردیخان

ج پل آذر

د پل فلزی

ه پل وحید

و پل بزرگمهر

پلهای آذر ، فلزی ، وحید با توجه به ابعادشان بایستی جوابگوئی مهمی در حیات اصفهان داشته باشند بخصوص با ممنوعیت کامیون و اتوبوس از پلهای خواجو و الله وردیخان اما می بینیم که چه بی حساب این سه پل اخیر برروی زاینده رود زده شده اند و شاید فقط در مرحله ای پل وحید بتواند جوابگوی صحیح نیاز به شهر بشود .

پل الله رودیخان درست در محور مقابل چهارباغ مرکز حیاتی شهر صفوی اصفهان مطرح میشود و از طرف دیگر پل خواجو نیز در همین موقعیت را با چهار باغ صدر بازی  می کند در صورتیکه پل آذر مطلقا” درچنین وضعی قرار ندارد و پل فلزی تقریبا به علت کور بودن یکطرفه بودن خیابان منتظری در مقابل خیابان حکیم نظامی عملکرد صحیح خود را ندارد و تنها شاید منهای پل وحید با تکمیل شبکه اتوبان کمربندی اصفهان در جهت ارتباط با خیابانهای خیام و وحید و شریان ارتباطی بین شمال و جنوب کشور از طریق جاده تهران و جاده شیراز و ذوب آهن و شهر کرد مفهومی واقع به خود گیرد .

درجمع مطالب گذشته دقیق به مهم بودن پلهای الله وردیخان و خواجو از نظر مردم و ارتباطات شهری پی می بریم و این بدان معنی است که امروز نیزبا اینکه سه پل جدید بر روی رودخانه شهر موجود هستند ولی این دو  پل نه ازرونق افتاده اند و نه خود را باخته دارند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد تفکر استراتژیک با word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد تفکر استراتژیک با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد تفکر استراتژیک با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد تفکر استراتژیک با word :

مدیران همواره با واژه های «مبهم» و «چندمعنای» ادبیات مدیریتی مواجه بوده اند. تبیین این واژه هـــــا می تواند در شناخت و بهره گیری بهتراز مباحث نظری سودمند باشد. استــــراتژی یکی از این زمینه هاست که با واژه هایی همچون برنامه ریزی استراتژیک، مدیریت استراتژیک، تفکر استراتژیک و; انباشته شده است. هریک از این واژه ها خود گرفتار چند تعبیری و چند گونه نگری است. مایکل کازامانو و کنستانینوس مارکیدس (M.CUSUMANO & C.C- MARKIDES-2001)

در مقدمه کتاب خود می نویسند: «فقدان یک تعریف همه پذیر، زمینه را برای هجوم تعابیر جذاب و عبارات باب روز گشوده است و این امر بر ابهام ما در مورد اینکه استراتژی چیست و یا چه باید باشد می افزاید».(1) تعجبی نیست که نشریه اکونومیست در مقاله ای ادعا می کند: «هیچکس به راستی نمی داند که استراتژی چیست؟»ایـــن مقاله به رویکرد تفکر استراتژیک می پردازد. زیربنای این مقاله، مقاله قبلی ما با عنوان «رویکردهای نوین استراتژی(2)» است که در

اینجا بخش مهمی از آن، یعنی «تفکر استراتژیک» موردبررسی کاملتر و گسترده تری قرار می گیرد. در این بررسی ضرورت تفکر استراتژیک و مزیتهای آن، ماهیت و کارکرد آن و درنهایت یک الگوی مفهومی برای این شیوه تفکر تشریح می شود. منظور اصلی مقاله تنها تبیین این رویکرد مهم مدیریتی نیست بلکه آنچه امید داریم در انتهای مقاله حاصل شود شکل گیری مجموعه ای از مؤلفه های دیدگاهی پیرامون محیط کسب و کار است. دیدگاهی که می تواند اثربخشی مدیران را توسعه بخشد.

معرفی موضوع
اگر رویکردهای «نوین» استراتژی نبود، امروز استراتژی (همچون بسیاری از مفاهیم دیگر مدیریتی) به تاریخ ادبیات مدیریتی سپرده شده بود. دلیل این امر عدم تطابق ماهیت رویکردهای «کلاسیک» استراتژی با محیط کسب و کار امروز است. محیط کسب و کار امروز با ویژگیهایی همچون تغییرات پیچیده و غیرخطی، تحولات ناپیوسته و جهشی، تغییرات پی درپی پارادایم ها و رقابت بدون حیطه بندی قابل تعریف است و این خصوصیات صحت پیش بینــی محیط آینده را به شدت تضعیف می کند. در یک نظرسنجی که در سال 1984 توسط نشریه اکونومیست از 16 نفر شامل وزرای اقتصاد، دانشجویان دانشگاه هاروارد و رؤسای شرکتهای چندملیتی درمورد پیش بینی ده سال آینده صورت گرفت، بیش از 60 درصد پیش بینی ها با خطای زیادی همراه بود

(3) آنان با تمام تخصص و تجربیات خود نتوانسته بودند پیش بینی های صحیحی از قیمت نفت، مقایسه اقتصاد سنگاپور با استرالیا و دیگر موارد سوال را ارائه دهند. مبنای برنامه ریزی استراتژیک، پیش بینی محیط (فرصتها و تهدیدات) آینده است و در جایی که بین پیش بینی (در زمان برنامه ریزی) و واقعیت (در زمان اجرا) تفاوت زیادی وجود داشته باشد، اثربخشی آن از بین می رود. برنامه ریزی استراتژیک به محیطی باثبات و پایدار، عوامل محیطی در تعادل با تغییرات پیوسته، کنش و واکنش قابل فهم و قابل پیش بینی نیاز دارد و در فقدان چنین شرایطی از کارکرد موثر بازمی ماند. شرایط محیط امروز کسب و کار برای برنامه ریزی استراتژیک مناسب نیست:

1 – در برنامه ریزی استراتژیک، کار براساس داده های محیطی و داخلی شکل می گیرد، بدون اینکه سنجیده شود که این داده ها تا چه اندازه معتبر و قابل تکیه هستند. در شرایط پیچیده کسب و کار امروز فهم صحیح و کامل محیط، کاری دشوار و در بسیاری موارد ناممکن است: براساس تجارب گذشته بروز بحران در منطقه خاورمیانه سبب افزایش بهای نفت می شود. چرا در دوران حمله آمریکا به کشور عراق بهای نفت سقوط کرد؟

در آغاز ظهور تکنولوژی ضبط تصویر بر روی نوار، دو استاندارد وی-اچ-اس (نوار بزرگ) و بتاماکس (نوار کوچک) وجود داشت. استاندارد دوم در مواجهه با رفتار بازار از بین رفت. چرا مخترع استاندارد بتاماکس (سونی) این رفتار را به درستی درک نکرده بود؟

امروز شرکتهای بنز و بی.ام.و بر روی دو تکنولوژی متفاوت از خودروهای هیدروژنی کار می کنند. درعمل یکی از دو تکنولوژی با نیاز مشتری تطابق بهتری داشته و دیگری را به حاشیه و یا خارج از بازار می راند. چه کسی می تواند به درستی تشخیص دهد رفتار بازار کدام تکنولوژی را موفق و کدام یک را حذف خواهدکرد؟
2 – اســـــاس برنامه ریزیهای استراتژیک پیش بینی روند امور است، ولی تغییرات ناپیوسته مانند تحولات تکنولوژیک، اجتماعی و یا سیاسی قابل پیش بینی نیستند. امروز تکنولوژی لوحهای فشرده تصویری (VIDEO COMPACT DISC-VCD) تکنولوژی ضبط تصویر بر روی نوار و بازارهای مربوطه را تحت فشار قرار داده

است. هر نوع برنامه ریزی که ده سال پیش (قبل از ظهور این تکنولوژی) برای بازار دستگاههای ضبط و پخش نوارهای ویدیویی انجام شده باشد امروز بی اعتبار است. بسیاری از برنامه ریزیهای امروز نیز ممکن است با ظهور تکنولوژی های جدید به سرنوشت مشابهی دچار گردد.

3 – مبنای برنامه ریزیهای استراتژیک «تحلیل» داده هاست و این شیوه تفکر (تفکر همگرا) فاقد قدرت لازم برای «خلاقیت» (تفکر واگرا) به عنوان درونمــایه اصلی استراتژی های تحول بخش است. هنری مینتزبرگ (H.MINTZBERG) در مقالات خود مکرراً به این واقعیت اشاره دارد که برنامه ریزیهای استراتژیک به دلیل ماهیت تحلیلی خود «برنامه» ایجــاد می کنند و نه استراتژی و آنچه استراتژی ها را اثربخش می سازد سنتز خلاقانه است.(4)

4 – برنـــــامه ریزی های استراتژیک نوعی مدل سازی از دنیای واقعی است که با پردازش اطلاعات مربوط به عوامل مهم داخلی و خارجی، استراتژی را فرموله می کند. محیط پیچیده کسب و کار امروز نمی تواند توسط الگوهای ساده خطی به درستی مدل سازی شود و این امر صحت استراتژی حاصل را مورد سؤال قرار می دهد. یان ترنر (I.TURNER) استاد دانشگـاه برونل (BRUNEL) دراین خصوص می گوید: «قابلیت ما در پیش بینی آینده محدود است، زیــــرا حتی یک تغییر

کوچک در پدیده های به ظاهر بی ارتباط، می تواند به تغییرات عمده ای در کل سیستم منجر شود. چگونه هنگامی که دنیا درحال تغییرات سریع و غیرقابل پیش بینی است و کنترلی بر منابع حیــــــاتی موردنیاز وجود ندارد، سازمانها می توانند استراتژی را فرموله و پیاده کنند»؟ (5) الگوهای برنامه ریزی استراتژیک با انتخاب برخی از عوامل (محیطی و داخلی) و رهاسازی سایر عوامل به ظاهر بی اهمیت روش «جـــزءنگری» (REDUCTIONISM) را دنبال می کنند و بدین لحاظ برای مدل سازی تغییرات غیرخطی کسب وکار امروز مناسب نیستند.

در مقابل تنگناهای برنامه ریزی استراتژیک، برای محیط کسب و کار امروز «تفکر استراتژیک» پیشنهاد شده است. تفکر استراتژیک رویکردی است که مبتنی بر اصول استراتژی، تفکر واگرا و خلاقانه را برای خلق یک استراتژی ارزش آفرین توصیه می کند. تفکر استراتژیک بیش از جنبه های فرایندی و متدولوژیک به استراتژی به عنوان یک هنر نگاه می کند.

این دو رویکرد (برنامه ریزی و تفکراستراتژیک) به دو انتهای طیف مکاتب دهگانه استراتژی تعلق دارند.(6) برنامه ریزی استراتژیک جزو مکتب «طرحریزی» است که در محیط قابل شناخت و قابل پیش بینی اثربخش است و تفکر استراتژیک با مکتب «یادگیری» تعریف می شود که برای محیط غیرقابل درک و پیش بینی مناسب است. بدین ترتیب «تفکر استراتژیک» در محیط پرتحول و غیرقابل پیش بینی امروز رویکرد مناسب «راهبری» سازمان شمرده می شود. رویکردی که می تواند سازمان را نسبت به رقیب برتری بخشد و سهم بیشتری از منافع بازار را نصیب آن سازد. آدریان اسلوتسکی (A.SLYWOTSKY) در کتــــاب خود با عنوان

«مهاجرت ارزش» می نـویسد: «بسیاری از اوقات، یک شرکت تازه وارد و کوچک با یک استراتژی نوآورانه و قوی، همـــه منافع یک صنعت را از آن خود می سازد».(7) تفکر استراتژیک یک مهارت حیاتی مدیریت در هزاره جدید است. مهارتی که لازمه توانمندسازی سازمان برای بقا و رشد در محیط به شدت رقابتی امروز است.

تفکر استراتژیک چیست؟
«تعریف» ابزاری برای معرفی مفاهیم و رویکردهاست، ولی معرفی «تفکر استراتژیک» ازطریق تعریف آن کاری کم ثمر است. علت این امر در پیچیدگی مفهومی این رویکرد نهفته است. تعاریف متعددی که برای تفکر استراتژیک ارائه شده هریک به جنبه هایی از این رویکرد توجه داشته اند، هرچند هیچ یک تمامی ابعاد را در برندارند. در چنین شرایطی بهتر است برای معرفی به جای تعاریف، به ماهیت و ویژگیهای تفکر استراتژیک پرداخته و بدین ترتیب تلاش شود تا نمای صحیحی از این رویکرد تصویر گردد.

از دیدگاه ماهوی تفکر استراتژیک یک «بصیـــرت و فهم» است. این بصیرت کمک می کند تا در شرایط پیچیده کسب و کار
1 – واقعیتهای بازار و قواعد آن به درستی شناخته شود؛
2 – ویژگیهای جدید بازار زودتر از دیگران کشف گردد؛
3 – جهشهای (ناپیوستگیهای) کسب و کار درک شود؛

4 – و برای پاسخگویی به این شرایط راهکارهای بدیع و ارزش آفرینی خلق شود. تفکر استراتژیک مدیر را قادر می سازد تا بفهمد چه عواملی در دستیابی به اهداف موردنظر موثر است و کدامیک موثر نیست و چرا، و چگونه عوامل موثر برای مشتری ارزش می آفریند؟ این بصیرت نسبت به عوامل تاثیرگذار در خلق ارزش، قدرت تشخیص ایجاد می کند. بدون این تشخیص، صرف منابع (مادی و غیرمادی) سازمان برای دستیابی به موفقیت بی حاصل خواهدبود. کن ایچی اومی (K.OHMAE) درکتاب معتبر خود با عنوان «تفکر یک استراتژیست» چنین اظهار می دارد که: «اگر موضوعات اساسی را تشخیص ندهید، هرقدر به خود و

کارمندانتان فشار روحی و فیزیکی وارد کنید، سرانجام نتیجه ای جز سردرگمی و شکست حاصل نخواهدشد».(8) تفکر استراتژیک «پیش بینی» آینده نیست. تفکر استراتژیک تشخیص به موقع خصوصیات میدان رقابت و دیدن فرصتهایی است که رقبا نسبت به آن غافل هستند. جف بزوس (J.BEZOS) بنیانگذار شرکت آمازون (AMAZON.COM) هنگامی که در سال 1995 قابلیت فروش کتاب بر روی شبکه اینترنت را کشف و آن را تبدیل به یک کسب و کار کرد، تشخیص داد که توزیع کتاب بر روی شبکه اینترنت نه تنها هزینه ها را کاهش می دهد بلکه قابلیتهــــایی برای مشتری می آفریند که به هیچ وجه با نظام توزیع سنتی قابل

تامین نیست (خلق ارزش برای مشتری). امروز این شرکت با عمر کوتاه خود به فروش سالیانه ای بیش از 3/1 میلیارد دلار دست یافته است که این رقم در مقایسه با فروش 0/7 میلیارد دلاری شرکت بزرگی همچون جان وایلی (JOHN WILEY) با 200 سال سابقه فعالیت در این زمینه، ارزشمنـــــدی بصیرت نسبت به عوامل ارزش آفرین بازار را نشان می دهد.تفکر استراتژیک ازطریق تشخیص و تقویت فعالیتهایی که ارزشهای منحصر به فردی بـــرای مشتری ایجاد می کند، مزیت رقابتی می آفریند. این کار ازطریق فهم قواعد بازار و پاسخگویی خلاقانه به آن انجام می شود. و این امر در محیط ناپایدار و متحول کسب و کار، یک رویکرد

بی نظیر است.تفکر استراتژیک درقالب قواعد «ساده و عمیق» ظاهر می شود. این قواعد مدل ذهنی خاصی را ایجاد کرده و مبنای تصمیم گیریهای روزانه تا جهت گیری کلی سازمان خواهدبود (شکل 1). شرکت اسباب بازی لگو (LEGO) این استراتژی را در مفهوم «هر محصول تولیدی حتماً باید برای کودک یادگیری داشته باشد» و شرکت مشاورین بین (BAIN) آن را در «تعهد به نتیجه برای مشتری» فرموله کرده اند. این عبارات ساده ولی عمیق، جهت گیری اساسی این شرکتها را مشخص کرده و مبنای خلق ارزش برای مشتری و مزیت رقابتی برای سازمان را به روشنی بیان می کنند.تفکر استراتژیک برای سازمان و ذینفعان آن انگیزه و تعهد ایجاد می کند. این انگیزه و تعهد از طریق قدرتی به وجود می آید که در «حقیقت» ساده و درعین حال جذاب است. به قول آنتونی سن اکسوپری

(A.S.EXUPERY) «اگر می خواهید کشتی بسازید لازم نیست مردم را فراخوانید و برای هرکس وظیفه ای مشخص سازید، بلکه کافی است به آنان عظمت بی پایان دریا را نشان دهید».هنری مینتزبرگ تفکر استراتژیک را یک نمای یکپارچه از کسب و کار در ذهن می داند، گری هامل (G.HAMEL) آن را معماری هنرمندانه استراتژی برمبنای خلاقیت و فهم کسب و کار توصیف می کند. رالف استیسی (R.STACEY) آن را طرحریزی برمبنای یادگیری می شناسد. هریک از این تعابیر نمایی از این رویکرد را ارائه می کنند، بدون آنکه هیچ یک مدعی بیان تمامی این رویکرد باشند.

یک الگوی مفهومی
برای تفکر استراتژیک الگوهای متعددی ارائه شده است. الگوی پیتر ویلیامسون (P.J.WILLIAMSON-2001) ، الگوی جین لیدکا (J.LIEDTKA-1998) و الگوی گری هامل از شناخته شده ترین این الگوها هستند. هریک از این الگوها، دارای ویژگیهای خاص خود بوده و از منظر خاصی به این رویکرد نگریسته اند، هرچند وجوه مشترک آنها نیز قابل توجه است. تاکید الگوی ویلیامسون بر توانمندسازی سازمان ازطریق توسعه قابلیتها و شناخت بازار است، گری هامل ایجاد شوروشوق تازه در سازمان را برای خلق دیدگاه های جدید استراتژیک توصیه می کند و لیدکا تمرکز انرژی سازمــان بر اهداف را امری حیاتی می داند.

علی رغم این تفاوتها همه الگوهای مذکور بر یادگیری به عنوان اساس درک رفتار بازار و بکارگیری آن درجهت گیری استراتژیک سازمان تاکید داشته اند.در این جا یک الگو که زمینه های بروز تفکر استراتژیک و استراتژی های خلاقانه را فراهم می سازد ارائه می گردد. این الگو در قالب سه فرمان اساسی معماری شده است:
فرمان اول: بیش از «اطلاع گیری» به دنبال «یادگیری» از محیط کسب و کار باشید: بسیاری ازابعاد شناخت کسب و کار تنها با تجربه واقعی در محیط بازار قابل فهم است: تشخیص رفتار مشتری و اینکه چگونه می توان برای او ارزش آفرید، چه عواملی در خلق ارزش برای مشتری موثر است و چه عواملی موثر نیست و

چرا، کدام علائم در بازار واقعی است و باید به آنها توجه کرد و کدام علائم گمراه کننده است و نباید به آنها عکس العمل نشان داد، برخی از این مواردند. بستر یادگیری این مفاهیم اساسی، محیط کسب و کار است.آنچه یک استراتژی را اثربخش می کند روش و متدولوژی به کار گرفته شده نیست (بسیاری از مدیران برجسته با استراتژی های به یادماندنی هیچ یک از روشهای معمول تدوین استراتژی را تجربه نکرده اند) بلکه این بصیرت نسبت به عوامل کسب و کار است که می تواند یک استراتژی را قوی و ارزش آفرین سازد. بصیرت نسبت بــه بازار، مبنای فهم عمیق قواعد بازی و چگونگی به کارگیری آنهاست. یک ایده جدید، یک

محصول نوآورانه و یا یک شیوه جدید کسب و کار تنها چنانچه از این درونمایه شناختی برخوردار باشند می توانند مبنای خلق ارزش برای مشتری و مزیت رقابتی برای سازمان قرار گیرند. این بصیرت چگونه ایجاد می شود؟ پاسخ این سوال در یک عبارت؛ یادگیری از محیط کسب و کار است.یکی از ابعاد مهم این یادگیری، یادگیری از مشتری است. مطالعه بازار برای شناخت رفتار مشتری و رسیدگی به شکایات او به منظور فهم عمیق خواسته های ارزش آفرین، فرایندهای معمول یادگیری از مشتری به شمار می آیند. این یافته ها کانون توجه استراتژیست برای ارائه راهکارهای بدیع و موفقیت سـاز را مشخص می سازد. علاوه بر

مشتریان، رفتار تامین کنندگان و رقبا نیز می توانـــد الهام بخش و پیام آور مفاهیم ارزشمندی از بازار باشد.
تجربه نیز یک ابزار مهم یادگیری از محیط کسب و کار است که عوامل موثر و غیرموثر حوزه مربوطه را آشکار می سازد. برای این کار هر سازمان باید با هدف تجربه و یادگیری سازوکار لازم برای برنامه ریزی و اجرای مجموعه ای از اقدامات کوچک و کم ریسک را ایجاد کند. تجربه با هدف یادگیری حتی اگر به نتیجه مثبت نرسد (بازخور منفی) باز هم در بعد یادگیری مثبت و مفید تلقی می شود. در رویکردهای سنتی، محیط به عنوان منبع اطلاعات حیاتی کسب و کار، و گردآوری این اطلاعــــات از مهمترین وظیفه مدیران ذکر می شود. این مفهوم کاملاً صحیح است ولی جنبه تجربه اندوزی محیط کسب و کار به مراتب مهمتر است و در شرایط

 

پیچیدگی و روابط غیرخطی بین عوامل کسب و کار این جنبه بازهم مهمتر می شود.
نیازمند سازوکار و فرایند سازمانی است. این امر سبب می شود تا به تدریج درک کاملی از عوامل کسب و کار و میزان تاثیرگذاری آنها در خلق ارزش در ذهن استراتژیست شکل گیرد و این ادراک یکی از ارکان مهم شکل گیری تفکر استراتژیک به شمار می آید.فرمان دوم: بیش از پاسخگویی به نیازهای کشف شده، به دنبال کشف نیازهای پاسخگویی نشده بازار باشید: خلق ارزش برای مشتری با پاسخ به نیازهای آشکار و پنهان او صورت می گیرد. «نیازهای پنهان»، گنج

پرارزش یک استراتژیست و بستر پیدایش مزیتهای رقابتی است. کشف نیازهای نهفته، یکی از اصلی ترین پیشرانه های تحولات عمیق تکنولوژیک، تجاری و مدیریتی است. بسیاری از شرکتها و یا نامهای تجاری معتبر و موفق بر این اساس متولد شده و تا انتها نیز این نشان را بر خود داشته اند. پولاروید و عکسبرداری فوری، کلینکس و دستمال کاغذی، اسکاچ و چسب نواری نمونه هایی از کسب و کار برپایه کشف نیازهـــــای نهفته بازار است. کشف نیازهای بی پاسخ بازار،

فرصت کسب و کار می آفریند و هر قدر این نیاز اساسی تر باشد فرصت حاصله ارزشمندتر خواهدبود. چگونه می توان به نیازهای نهفته بازار پی برد؟ هیچ قاعده ای برای این کار وجود ندارد، هرچند که هوشیاری و توجه مدیران می تواند زمینه را برای کشف این نیازها فراهم سازد. یک شیوه مناسب برای ایجاد این بصیرت به زیرسوال بردن روشهای متعارف است. ادوین لند(E.LAND) ، بنیانگذار شرکت پولاروید نیاز نهفته به عکسبرداری فوری را از سوال دخترش که چرا نمی تواند

عکسی که گرفته است را بلافاصله ببیند الهام گرفت.(10) ذهن یک کودک هنوز نیاموخته است نامتعارف بیندیشد و بدین جهت قادر است تا به سادگی روال متعــارف را موردسوال قرار دهد. اگر نمی توانید نامتعارف بیندیشید به حرف کسانی که می توانند توجه کنید. گری هامل در الگوی تفکر استراتژیست خود گوش فرادادن به صداهای جدید را زمینه ساز شکل گیری استراتژی های نامتعارف ذکر می کند و برای این امر توجه به نظر افراد جوان، تازه واردان و افراد خارج از

سازمان را توصیه می کند. کلید واژه اصلی این طرز تفکر «چرا»ست. کنار گذاشتن شیوه های متعارف در مواجهه با این واژه سوالی می تواند برخی از نیازهای جدید فرصت ساز را آشکار سازد. چرا نمی توان در یک هتل فقط چند ساعت اقامت کرد و به همان اندازه پرداخت؟ چرا برای خرید از یک سوپرمارکت باید در صف صندوق معطل شد؟ چرا برای اعلام زمان می بایستی از یک صفحه و دو عقربه (ساعت) استفاده کرد؟ اگر این سوالها به نظر ابلهانه می رسد علت آن تمایل ما به اندیشه متعارف است و حال آنکه مزیتهای رقابتی در اندیشه متمایز نهفته اند.

فرمان سوم: برای رسیدن به هدف بیش از سرعت، به فکر راههای میان بر باشید: همان گونه که برای رسیدن به یک مقصد راههای متفاوتی وجود دارد، پاسخ به نیاز مشتری نیز به روشهای مختلفی امکان پذیر است. سوال اساسی این است که کدام یک از این روشها موثرترند؟ هنگامی که شرکت موتورولا (MOTOROLA) در سال 1990 تصمیم گرفت برای پاسخ به نیاز تلفنهای سیـــار از تکنولوژی ارتباطات ماهواره ای استفاده کند برای خود یک بازار دوازده میلیون نفری را پیش بینی می کرد، اما راهکار تلفنهای سیار زمینی (GSM) با رویکردی ارزانتر، سریعتر و بهتر هیچگاه اجازه نداد تا سهم بیشتری از چند صد هزار نفر نصیب او گردد و بدین ترتیب پروژه «ایریدیوم» (IRIDIUM) با پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری ورشکست، و دنیایی از تکنولوژی و نوآوری در تاریخ عبرت آموز کسب و کار محو شد. تنها پاسخ به نیاز مشتری کافی نیست، برای کامیابی در رقابت بایـــد راهکــــــارهای بدیع و فوق العاده ای را خلق کرد.

خلق راهکارهای بدیع مستلزم شیوه تفکر واگـــــراست. باید برای یک مسئله به دنبال راه حلهای متفاوت بود. راه حلهایی که ناممکنها(ی دستگاه فکری معمول) را (در دستگاه فکری جدید) امکان پذیر سازد. در سال 1969 شرکت اینتل که سابقه خوبی در تولید حافظه های الکترونیک داشت در مقابل یک فرصت مهم کسب و کار قرار گرفت. شرکت ژاپنی بیزی کوم (BUSICOM) آماده بود تا طراحی و ساخت 8 مدار یکپارچه ماشین حسابهای خود را به اینتل واگذار کند، مشروط بر اینکه

این کار در عوض 8 ماه به انجام برسد. با روشهای معمول انجام این کار در مدت هشت ماه (هرچند برای سرعت بخشیدن به آن تلاش می شد) غیرممکن بود، اما راهکار خلاقانه سرمهندس جوان تدهاف (T.HOFF) پاسخ به این نیاز را امکان پذیر کرد و پنجره جدیدی به روی کسب و کار اینتل گشود. وی پیشنهاد کرد که به جای 8 مدار یکپارچه تنها یک مدار یکپارچه با قابلیت برنامه ریزی طراحی شود و کارکرد هریک از 8 مدار موردنظر با تغییر در برنامه (نرم افزار) ایجاد گردد. بدین ترتیب 9 ماه بعد با عرضه اولین ریزپردازنده، عصر جدیدی در تکنولوژی نیمه هادی و کسب و کار اینتل آغاز شد و یک بازار گسترده چندمیلیارد دلاری برای سه ده

ه در تسلط کامل او قرار گرفت، هرچند که شرکت بیزی کوم یک سال بعد ورشکست شد و از بین رفت(11)راههای میان بر به سوی نیازهای بازار، کلید طلایی دستیابی به منافع نهفته در فرصتهاست. اگر این باور اساسی که «برای هر کار همواره راه بهتری وجود دارد» پیشرانه جستجوی مستمرراههای بدیع پاسخ به

نیاز مشتری گردد، زمینه اصلی تمایز و مزیت نسبت به رقیب شکل می گیرد. یک راهکار جدید هنگامی اثربخش است که قادر باشد ضمن حفظ سودآوری سازمان، ارزش بیشتری را برای مشتری بیافریند. به هر میزان که یک راهکار جدید مطلوبیت بیشتری برای بازار ایجاد کند و تقلید آن برای رقبا دشوارتر باشد، ارزشمندتر است. در بعضی از مواقع ممکن است یک راهکار، سبب تغییر پارادایم و بازآفرینی تمامی صنعت و کسب و کار شود. ارائه تکنولوژی ساعتهای

الکترونیکی به جای ساعتهای مکانیکی، سیستم تولید انبوه و تجارت الکترونیک مثالهای روشنی از این موضوع هستند. نیاز به «دقت» بیشتر که با روند تکنولوژی ساعتهای «مکانیکی» بطور نسبی و با آهنگ کند پاسخگویی می شد با راهکار «الکترونیک» با سرعت و باسطحی نزدیک به کمال پاسخگویی گردید و بدین ترتیب سهم بزرگی از این بازار در اختیار صاحبان این نوآوری قرار گرفت. امروز تلاش استراتژیستها باید به جای تسریع و بهتر انجام شدن روندهای موجود، متوجه خلق راههای جدید پاسخ به نیازهای مشتری گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله ارزیابی مجلات علمیدر پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از طریق تحلیل مجموعه ارجاعات به مقالات منتشر شده سالهای 1376 لغایت 1379 با word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله ارزیابی مجلات علمیدر پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از طریق تحلیل مجموعه ارجاعات به مقالات منتشر شده سالهای 1376 لغایت 1379 با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله ارزیابی مجلات علمیدر پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از طریق تحلیل مجموعه ارجاعات به مقالات منتشر شده سالهای 1376 لغایت 1379 با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله ارزیابی مجلات علمیدر پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از طریق تحلیل مجموعه ارجاعات به مقالات منتشر شده سالهای 1376 لغایت 1379 با word :

مقدمه

مجلات علمی- پژوهشی، نمایانگر دستاوردهای جامعه علمـی در گستردهترین ابعاد خود از نظر جهانی، ملی و منطقهای هستند و نموداری از حیات علمی هر جامعه محـسوب مـیگردنـد و بـه تعبیری نمایش دهنده ضربان قلب حیات علمی جامعه است .(1)

صاحبنظران عقیده دارند نشریاتی علمی تلقی میشوند کـه بـه نشر
منظم نتایج حاصل از تحقیقات و مقالات اصیل دانشگاهیان و یا متخصصان رشته های مرتبط میپردازند و مجلات علمی در گروه مطبوعات ادواری1 قرار دارند 1) و .(2 هـر قـدر کـه تعـداد

1 Periodicals

انتشارات محققان در مجلههای علمـی افـزونتـر باشـد، اعتبـار علمی افراد و نفوذ آنها در جوامع حرفهای بالاتر اسـت. بنـابراین هدف هر پژوهنده فعال و مدعی به داشتن حیثیت علمـی، چـاپ مقالات در مجلات علمی ارزشمند و معتبـر اسـت .(3) نـشریات علمی- پژوهشی که بهطور معمول توسط دانـشگاههـا و مراکـز تحقیقاتی کشور منتشر میشوند و مخاطبان آنها در اغلب مـوارد گروههای خاص حرفهای هستند مقالات پژوهشی، گزارشهـای علمی- تحقیقاتی و سایر نوشتههای تخصصی و تجربیات علمی را منتشر میسازند .(1)

بهار 86، دوره دهم، شماره اول

38
;ارزیابیمجلاتعلمی-پژوهشیدانشگاههای

در بررسی کمی ستاندههای تحقیقات علوم پزشکی، معیارهـای بسیار زیادی مطرح میباشند که برای نمونه میتـوان بـه تعـداد مقالات منتشر شـده توسـط محققـان علـوم پزشـکی کـشور در نشریات معتبر داخل و خارج کشور اشاره کرد .(4) مقالات فارسی منتشر شده در مجلههای پزشکی داخل کشور در طـی 20 سـال اخیر (1358- 1377) رشد فزایندهای داشته است. بـدینصـورت که در فاصله پنج سال اول پس از انقلاب 434 مقاله، پنج سـال دوم 1340 مقاله، پنج سال سـوم، 2950 مقالـه و در پـنج سـال چهارم 5267 مقاله منتشر شده است؛ به بیان دیگـر در طـی 20 سال، 9981 مقاله منتشر شده کـه %83 آنهـا در 10 سـال آخـر (1368 – 1377) به چاپ رسیده است و بیش از نیمی از آنها در 5

ساله چهارم (1373- 1377) بوده است .(4- 6)

تعداد مقالات منتشر شده نویسندگان ایرانـی در مجلاتـی کـه توسط بانک اطلاعاتی مـدلاین1 فهرسـت مـیشـوند نیـز طـی سالهـای 1990 تـا 2001 افـزایش چـشمگیری داشـته اسـت. بهطوری که در سال 2000 نسبت به 1999 به میـزان %68 و در سال 2001 نسبت به سال قبل بـه میـزان %74 افـزایش یافتـه است، اگرچه نسبت مقالات ایرانی به کل مقالات فهرست شـده در بانک مدلاین در حد خیلی پایینی (%0/00 5) اسـت .(4) هـر ساله محققان و پژوهـشگران زیـادی مقالاتـشان را در مجـلات بینالمللی سرتاسر جهان به چاپ میرسانند و محققین زیادی در نوشتههایشان به این مقالات مراجعه و استناد میکنند .(6)

میزان ارجاع یا استناد، یکی از روش های بررسی اعتبـار علمـی مجلات است و تعداد استناداتی را کـه دیگـران بـه یـک مقالـه میدهند، عامل تأثیر2 میگویند و برهمین اسـاس، نـسبت تعـداد استنادهای تعلق گرفته به مقالات با تعداد مقـالات منتـشر شـده طی یک سال معـین را ضـریب سـرعت یـا شـاخص نزدیکـی3 مینامند .(7)

بر اساس گزارش نمایه 4SCI در سـال 1998 مـیلادی، عامـل تــأثیر مجــلات Annual Review of Immounology Lancet, New Engeland, Science, Nature, و JAMA

بهترتیـب 42/93، 28/88، 28/66، 24/39، 11/79، 9/52 کـه از بین 4500 مجله مورد بررسی در رتبه 1 تـا 60 قـرار دارنـد .(7) هدف از تحقیق حاضر نیـز ارزیـابی مجـلات علمـی- پژوهـشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از نظر میزان استناد دیگران بـه مقالات چاپ شده میباشد.

روش کار

این پژوهش از نوع توصیفی و بهروش مقطعی انجام گردیـده و جامعه هدف مجلاتی است که از سوی کمیسیون نشریات علـوم پزشکی کشور دارای امتیاز بودهاند.

کلیه مقالات منتشر شده در مجلات علوم پزشکی دانشگاهها و مراکـز تحقیقـاتی کـشور از بهـار 1376 لغایـت زمـستان 1379 1997) تا 2000 میلادی) بهصورت سرشماری 46) عنوان شامل 556 جلد، 6792 مقاله با 94083 منبع) مورد بررسی قرار گرفتـه است. نحوه تهیه اطلاعات تحقیق از طریق چکلیست و در سـه مرحله به شرح زیر انجام گردید:
ابتدا متغیرهـای نـام مجلـه، سـال، فـصل، نـوع مقالـه، تعـداد نویسندگان، جنس، درجه علمی، تخصص، نام دانشگاه و نویسنده مسؤول5 ثبت گردید. سپس مقالات به انواع پژوهشی (بر اسـاس مصوبات کمیسیون نشریات و فهرست طبقـهبنـدی هـر مجلـه، مقــالاتی کــه حاصــل کــار تحقیقــاتی بــوده اعــم از مطالعــات پژوهشگران یا پایاننامهها بهعنوان مقاله پژوهشی تعریـف شـده است)، مروری، گزارش مورد، ترجمـهای و سـایر، طبقـهبنـدی و تعداد منابع لاتین و فارسی هر مقاله ثبت گردید. در مرحله سـوم با استفاده از سیستم ارجاع (ارجاع به خـود، ارجـاع بـه دیگـران) تعداد استناد به مقالات در پرسشنامه ثبت شد و سـپس ضـریب سرعت و عامل تـأثیر طبـق فرمـولهـای زیـر محاسـبه گردیـد

:(8- 10)

مجموع مقالات ارجاع شده طی یکسال
= ضریب سرعت
تعداد مقالات منتشر شده در همان سال
تعداد ارجاع به مقالات مجله X (در یکسال معین)
= عامل تأثیر
مجموع مقالات منتشر شده مجله X در دو سال قبل
پس از گردآوری دادههای پژوهش و کدبنـدی آنهـا بـهوسـیله نرمافزار SPSS، ورود دادهها به رایانه انجام و با اسـتفاده از آمـار توصیفی و آنالیز واریانس6 مورد تجزیهوتحلیـل قـرار گرفـت. در انجام ایـن تحقیـق مـشکل اخلاقـی وجـود نداشـت امـا بـرای جمعآوری مجلات مورد نیاز و مطالعه مقالات و منابع آن زمـانی بسیار طولانی صرف گردید.

نتایج

نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که تعداد مقالات چـاپ شـده طی سالهای بررسی روند افزایشی معـادل %14/1 رشـد داشـته است (نمودار .(1

1 Medline 2 Impact Factor (IF) 3 Immediacy Index

4 Science Citation Index (SCI)

5 Corresponding author 6 ANOVA

مجله پژوهشی حکیم

ابوالقاسم عقیلی و همکاران

25

20

15

10

5

39

از نظر ارجاع پژوهشگران در %71 موارد به مقـالات دیگـران و %26/4 به مقالات خود و %2/6 بـه خـود و بـه دیگـران اسـتناد نمودهاند ( جدول .(2

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 4:25 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی با word دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی با word :

هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی

مقـــدمــه
تمام گیاهان عالی و بسیاری از گیاهان پست از تعداد زیادی یاخته تشکیل شده‌اند . این یاخته ها پس از تخصصی شدن و قرار گرفتن در بافتهای مختلف ، نخست اندامها و نهایتاً گیاه را بوجود

می آورند . هنگامی که زندگی یک گیاه بطور دقیق مورد مطالعه قرار می‌گیرد ملاحظه می شود که توانایی آن برای ادامه زندگی و تداوم نسل بستگی تامی به همکاری بین بافتها و اندامهای مختلف و سازگاری گیاه با محیط پیرامون خود دارد که از طریق بروز واکنشهای مناسب در مقابل تغییرات ناگهانی یا ادواری محیط ایجاد می گردد . بررسیها نشان می‌دهند که واکنشها دارای سه مرحله مجزا از یکدیگر هستند .(1)

مرحله اول : دریافت علایم محیطی توسط اندامهای خاص می باشد .(1)
مرحله دوم : درک پیام دریافت شده و صدور فرمانهای لازم به اندام مربوطه است .(1)
مرحله سوم : هورمونها ( افرولان ) (1)

که در این پروژه من به روی هورمونها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی که مرحله سوم است تحقیق کرده ام .
کلمه هورمون منشاء یونانی داشته و اولین بار توسط «ارنست استرلینگ ) فیزیولوژیست انگلیسی در سال 1905 برای هورمونهای جانوری بکار برده شد . سپس گیاه شناسان نیز واژه هورمون برای موادی که پدیده های رشد و نمو گیاهان را تحت تأثیر قرار می‌دادند استفاده کردند .(4)
هورمونهای گیاهی ، ماده ای است آلی که در بخشی از گیاه ساخته شده و به قسمتهای دیگری در گیاه انتقال پیدا می‌کند و می‌تواند با غلظتهای بسیار کم پدیده‌های فیزیولوژیکی گیاه را

تنظیم کند .(3)
هورمونهای گیاهی موادی هستند که بطور طبیعی توسط گیاه ساخته می شوند و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی هم بصورت مصنوعی ساخته می شوند و هم ممکن است هورمونها را نیز

شامل شوند . (5)
هم اکنون مواد تنظیم کننده رشد را در 5 گروه طبقه بندی می کنند که عبارتند از : اکسین ها ، جیبرلین ها ، سیتوکنیین‌ها ، اتیلن و مواد باز دارنده رشد.(5)

اکسیـــن ها
اسیداندول استیک (A . I. A ) مهمترین اکسینی است که بصورت طبیعی در بافتهای گیاهی یافت می شود میزان این ماده در بافتهای مختلف گیاهی و در گیاهان مختلف متفاوت است مانند تمامی هورمونهای گیاهی مقدار آن در بافتها بسیار کم است .(2)

اکسین ها اولین گروه افژولان های گیاهی بودند که کشف شدند و مورد استفاده قرار گرفتند . که این کشف در بررسی هایی که بر نورگرایی غلاف برگ اولیه یولاف به عمل می آمد ، حاصل شد و پی بردند که این غلاف لوله ای شکل تنها هنگامی به نور واکنش مثبت نشان می‌دهد که قسمت انتهایی آن سالم باشد و هنگامی که دو یا سه میلی متر از انتهای غلاف قطع گردد باقیمانده آن دیگر نمی‌تواند به طرف نور خم شود . (1)

بویسن – جنسن ، دانشمند دانماری ( 1910-1913 ) نشان داد که با قرار دادن رأس بریده یک کولئوپتیل بر روی کولئوپتیل دیگری که رأس آن قطع شده ، حساسیت فتوتروسیمی کولئوپتیل اخیر تجدید می‌شود .

همچنین نشان داد که انتقال محرک فتوتروپسیمی نه به وسیله لایه‌ای از ژلاتین و نه با قرار دادن ورقه‌ای از میکل در طرف روشن شده قطع نمی‌شود .(5)

شکل (1) : به سوی کشف اکسین علامت + واکنش را نشان می‌دهد (خمیدگی یا افزایش طول) ، 0 فقدان واکنش (5)
حساسیت اندامهای مختلف گیاه نسبت به غلظتهای اکسین با یکدیگر متفاوت است . در

نمودار (2-1 )مشاهده می شود که وجود غلظتهای حدود یک پی ام اکسین در ساقه سبب رشد
می شود ، در حالی که این مقدار در رشد اثر بازدارندگی دارد . به عبارتی بافت ساقه نسبت به اکسین مقاوم و بافت ریشه حساس است . این موضوع موجب رشد ساقه به طرف بالا و ریشه به طرف پائین میشود .(3)

 

نمودار 1- 1 : اثر غلظت های مختلف اکسین (LAA ) در رشد شاخه ها و ریشه ها .(3)

آزمــون یــولاف
آزمون یولاف ونت در مدت زمان معینی ( 1928- 1950 ) مورد استفاده بسیار قرار گرفت . این آزمون شامل پخش کردن اکسین در قطعات ژلوز ( مستقیماً از کولئوپتیل یا پس از استخراج به وسیله اتر ) است و این قطعات دارای اکسین را بر روی کولئوپتیل قطع شده قرار میدهند (شکل 2 ) خمیدگی ثبت شده پس از 90 دقیقه غلظت عصاره را بعد از تعیین عیار با محلولهای اسید اندول

– 3- استیک با عیار معلوم به دست می دهد ( اگر خمیدگی زیاده از حد باشد ، با عصاره رقیقتر شروع می کنند ) .
از آن زمان آزمونهای زیست شناختی دیگری انجام شده‌اند : مانند آزمون گندم بونه ، که دقت آن از آزمون ونت کمتر و شامل افزایش طولی قطعات کولئوپتیل به طول CM 1 است که به حالت معلق در محلول آزمونی قرار دارند ، آزمون نخود ونت بر روی قطعات هیپوکوتیل ، که به شکل V شکافته شده و در محلول آزمونی غوطه ور است ، انجام می شود : بدین ترتیب که اکسین با مقدار متوسط (تا 10 گرم در میلی لیتر ) شاخه ها را از هم جدا می سازد ، اگر غلیظ تر باشد موجب خمیدگی یکی از شاخه ها به طرف دیگری می شود ( شکل 2 ).

شکل 2 (آزمون ونت در مورد یولاف و نخود(5).

 

اثــرات اکسیـــن
بارزترین ویژگی اکسین اثر بر رشد طولی یاخته های ساقه دارد ، بسیاری از تأثیرات این ماده مانند خمش های گرایشی معلول همین ویژگی می باشند ، که در حالت عادی ، اکسین در انتهای ساقه ساخته شده و به طور یک جهته یا قطبی ( گاسه‌ای ) دریافته‌های پارانشیم به طرف ریشه حرکت می کند و ضمن این حرکت ، یافته هایی را که در مسیر آن قرار دارند تحریک به رشد

طولی می کند (4).
اکسین در موارد ویژه ( مقادیر بالا ، در حدود 10 تا 10 گرم در میلی لیتر ، در مورد یاخته های مغز توتون ، مراجعه به بخش 10- 1 ) می تواند موجب هیبرتروفی یاخته‌ها شود ، ولی معمولاً بر روی افزایش طولی یاخته که در آن اکسین دارای نقش اصلی است عمل می کند (1)
کولئوپتیل‌ها – چنانکه در آزمون ونت دیده می شود اکسین تا حدود 10 گرم در میلی لیتر

(شکل 3 ) رشد طولی کولئوپتیل را تحریک می کند (1)

شکل (3) اثر اکسین بر روی خمیدگی کولئوپتیل. آزمون ونت(1).

ایجــاد غلبـه جـوانه انتهـایی
عدم رشد جوانه های جانبی گیاهان که در اثر وجود چیرگی جوانه انتهایی ایجاد می شود غالبیت انتهایی نام دارد . علت این موضوع آن است که اکسین تولید شده در نوک شاخه ، به طرف پایین حرکت کرده و به جوانه های موجود در زاویه برگی میرسد . در نتیجه غلظت اکسین در جوانه های جانبی از حد لازم تجاوز

کرده و بدین طریق رشد جوانه های جانبی محدود و کند می شود زیرا همانطوری که قبلاً بیان شد برای رشد هر اندامی از گیاه نظیر ساقه ، جوانه یا ریشه گیاه به غلظت معینی از اکسین ها نیازمند است حال اگر جوانه انتهایی گیاهی را حذف کنیم رشد جوانه های راکد موجود در زاویه برگی شروع شده و شاخه های فرعی زیادی بر روی گیاه تولید می کند . در باغبانی از این اثر مهم استفاده کرده و برای پر پشت شدن و زیبایی برخی گیاهان زینتی نظیر حسن یوسف و شفلرا جوانه انتهای حذف می شود (3).

ریشــه دار کــردن قلمــه ها
ریشه زایی قلمه ها در گونه های مختلف گیاهان متفاوت است ، بدین معنا که ممکن است گونه‌ای وجود داشته باشد که قلمه آن به هیچ وجه نتواند ریشه نابجا تولید کند در چنین وضعیتی احتمالاً مصرف اکسین ها زیاد مؤثر نخواهد بود اما معمولاً در بسیاری از گونه ها ، مصرف خارجی اکسین ها با غلظت مطلوب سبب افزایش تعداد ریشه های منشعب از پنبه شده و همچنین طویل شدنریشه ها را به تأخیر می اندازد . تیمار قلمه ها با مواد اکسینی برای تسریع و تسهیل در ریشه زایی متداول است که در مورد چگونکی روشهای انجام آن در انتهای این فصل توضیحات

لازم آمده است (3).

شکل (4) : اثر حذف جوانه انتهایی و اکسین در رشد جوانه های جانبی(3)

اختصـاصـات فیـزیـولوژیک اکسیـن ها
وایت از قطعات کوچک تومورها ( که بر اثر واکنشهای ناشی از زخمها بر روی دو رگه های توتون و یا در نتیجه آلودگیهای باکتریایی ، مانند آلودگی به نوعی باکتری به نام اگروباکتریوم – تومه فاسینس ، که مولد سرطان گیاهی به صورت غده هایی به نام کرون- گال ( تاج پینه ) بر روی توتون و کاهوی افعی و غیره است ، ایجاد می شوند ) استفاده کرد و گوتره بافتهای لایه زاینده را در حضور اکسین کشت داد .(2)

این کشت معمولاً در لوله های بزرگ ( شکل 7-5 و7 -6 ) با نمونه های برداشت شده از غده‌ها ( هویج و کاهوی افعی ). از ساقه ها یا دمبرگها ( مو ، موچسب ) یا حتی شاخه های جوان در موقع بالا رفتن شیره گیاهی (بید) انجام می گیرد . کشت آنها بر روی محیط غذایی ژلوزدار
( ژلوز 1% گلوکز 3% نمکهای کانی ، با مراجعه به جلد اول ، AIA به مقدار 10×3 گرم در

میلی لیتر + احتمالاً سایر عوامل رشد ) انجام می شود : کشت متوالی معمولاً هر ماه یک بار
صورت می گیرد (2).

شکل 5 : اصول کشت بافتهای گیاهی به روش گوتره ( 2)
7- 6 خـلاصه دخـالتهـای اکسیـن
در جدول زیر مهمترین دخالتهای اکسین را که به آنها برخورد کردیم به طور خلاصه
ذکر می کنیم .(5)
جدول 1- مهمترین اثرات اکسین .(5)
مقادیر
( گرم در میلی لیتر) ضعیف
108 متوسط
107،106 قوی
105
افزایش طول
کولئوپتیل،ساقه ،دمبرگ ،پهنک ( تک لپه ایها ) + + + + +
پهنک ( به استثنای تک لپه ایها ) – – – – – –
ریشه + – – – – –
تکثیر
لایه های زاینده ، میوه‌ها + +++ –
منطقه ریزش – – – – – –
تمایز
بافت زدایی + +++ –
جوانه ها + – – – – –
ریشه‌زدایی 0 ++ +++

در جدول بالا نکاتی مشخص مشخص می شوند که بویژه عبارت اند از :
× تضاد بین اثرات اکسین بر افزایش طولی ساقه و ریشه : ( 5 )
× اختلاف اثرات اکسین بر افزایش طولی و نموریشه : (5 )
×‌ اختلاف اثرات اکسین بر نمو ریشه و نمو جوانه . ( 5 )

همچنین این مفهوم اصلی قابل قبول برای تمام مواد اولیگو دینامیک را در نظر می گیریم که :
اکسین ، برحسب مقدار موجود ، می تواند اثرات متضاد یعنی تحریک کننده یا باز دارنده داشته باشد برای مقدار بهینه آن ، القای فرایند رشد یا تمایز بیشینه است . اگر غلظت آن از این حد کمتر ، یعنی به مقدار زیر حد بهینه باشد تأثیر کمتری دارد و افزودن اکسین از خارج اثری مثبت خواهد داشت ولی اگر مقدار آن بیش از حد بهینه باشد ، سمی است و افزودن اکسین از خارج این سمیت را تشدید می کند (5).

جیبــرلیـن هـا
تاریخچـه و انـواع جبـرلیـن
از حدود 160 سال قبل ، دانشمندان ژاپنی متوجه شده بودند که در مزارع برنج تعداد قابل توجهی از بوته ها رشد بیشتری می نمایند و این رشد معمولاً با زرد رنگی برگها و عدم بازدهی همراه است . بررسی های بعدی نشان داد که این حالت در اثر حمله قارچی به نام جیبرلافوجیکورویی بوجود می آید و اگر افشرده ( عصاره ) یک گیاه بیمار و یا افشره قارچ ، به یک گیاه سالم زده شود همان واکنش ها بروز خواهد کرد .(1)
نام جیبرلین از آنجا ناشی شد که نخستین بار از قارچ اسکومیت انگل برنج ، به نام

ژیبرلا فوجیکوروئی که موجب رشد فوق العاده گیاه میزبان خود می شود به دست آمد (6) .
در سال 1926 فیزیولوژی دان جوان ژاپنی به نام کوروساوا نشان داد که رشد فوق العاده می تواند با عصاره آبکی قارچ نیز القا گردد و در سال 1938 یا بوتا و سومیکی از این قارچ مخلوطی از موادی میتلور به دست آوردند که با تکفیکهای آن زمان جدا ناشدنی بودند و آنهارا جیبرلین نامید .(5)

نخستین آزمون توسط فینی ، در ایالات متحده آمریکا به سال 1957 ابداع شد که ژیبرلین به صورت محلول آبکی یا الکی کم و بیش رقیق به کار می روند موجب دراز شدن میانگرها در واریته های پا کوتاه ذرت یا نخود می شوند که در این صورت به شکل واریته های خزنده در می آیند .

شکل (6) – اثر اسید ژیبرلیک بر رشد نخود پاکوتاه (واریته M eteor )
اثـرات فیـزیولـوژیکـی جیبـرلیـن هـا
همانند اکسین ها اثر اصلی جیبرلین ها رشد طولی ساقه است . این عمل از طریق افزایش فواصل میانگره های ساقه انجام می گیرد . اکثر دولپه‌ایها و برخی از تک لپه ایها در اثر تیمار با جیبرلین ها رشدشان سریع می شود . پس ارتفاع بوته و رشد گیاه به طور کلی تحت تأثیر جیبرلین ها می باشد . گیاهان دو ساله ای که برای گلدهی به سرما نیاز دارند ، در اثر تیمار با جیبرلین ها بدون تأمین سرمای لازم وادار به گلدهی می شوند . مانند هویج ، شلغم ، کلم و آندیو . این موضوع به علت تکثیر سریع سلولها در انتهای ساقه انجام می گیرد مثلاً در کلم محلول پاشی با اسید جیبرلیک سبب گلدهی بی موقع می شود ( شکل 7) .

شکل (7) : اثر محلول پاشی با اسید جیبرلیک در کلم .
کـاربـرد تجـارتـی جیبـرلیـن هـا
1- تـأخیـر در رسیـدگـی میـوه هـا
گاهی لازم است که رسیدن میوه در برخی درختان به تأخیر افتد زیرا زمان مناسب برای عرضه به بازار وجود ندارد و یا میوه پس از چیدن به سرعت نرم و فاسد می شود به عنوان مثال خرمالو و برخی از مرکبات را هنگامی که میوه آنها به رنگ سبز روشن است با محلول پاشی به وسیله اسید جیبرلیک می توان به مدت چند هفته دیگر آنها را به حالت سبز و نارس بر روی درخت نگهداری کرد و علاوه بر آن برخی از مواقع اندازه میوه نیز درشتتر می شود ( 6)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ